• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно зібрати і розібрати викатний диван

Дивани з викатним механізмом зараз на гребені хвилі. Великий попит на такі моделі не дивний, так як вони мають компактні розміри, що дозволяє розмістити такий виріб в приміщенні будь-якої площі. Крім того, зручний механізм трансформації перетворює невеликий диван у велике комфортне двоспальне ліжко. Таке обладнання було розроблене для щоденного використання.

Механізм дивана має вигляд роликової конструкції, що складається з трьох частин. Коли виріб перебуває в складеному вигляді, то одна частина розташовується в спинці, а дві інші в сидінні. Все, що потрібно для перетворення дивана - це потягнути за ремінець.

Такі системи трансформації, як акордеон, єврокнижка, дельфін і французька розкладачка можуть легко поєднуватися з викатним механізмом. Вони доповнені спеціальними роликами і кронштейнами, які дозволяють легко трансформувати диван в ліжко.

Де розмістити виріб

Такі вироби підходять для будь-яких кімнат:

  1. Вітальня. На сучасному ринку можна знайти різні форми і розміри викатних диванів. Для квартир з великою площею підійдуть великі кутові моделі, а для маленьких кімнат можна знайти компактні варіанти. У денний час на такому дивані можна відпочити всією сім'єю, а вночі використовувати в якості додаткового спального місця.

  1. Спальня. Для спального місця, що має невелику площу, не завжди можна знайти ліжко, яка буде підходити за розмірами. За такого стану доцільніше буде придбати викатний диван, адже в складеному вигляді він не займе багато місця, а в розкладеному зможе забезпечити просторим спальним місцем.

  1. Дитяча. У дитячій кімнаті зазвичай розміщують багато різних предметів обстановки - від шаф до книжкових полиць, але при цьому потрібно виділити місце, яке буде використовуватися для ігор. Звільнити простір допоможе використання невеликого викатного дивана замість ліжка.

Переваги викатних диванів

До переваг викочування вироби можна віднести:

  1. Дозволяє створювати додатковий простір в приміщенні. Існують моделі з вбудованим ящиком, що створює додаткове місце для зберігання речей.
  2. Днем на ньому можна грати і відпочивати, а вночі - спати.
  3. Диван перетворюється в повноцінне двоспальне ліжко, яка за рахунок відсутності западин дозволяє забезпечити комфортний нічний відпочинок.
  4. Виріб підходить для щоденного використання за рахунок своєї міцної і надійної конструкції. Вона здатна довго прослужити і не ламатися від частої трансформації дивана.
  5. Розібрати і зібрати викочування диван не складе труднощів за допомогою декількох рухів.

До недоліків можна віднести те, що це дуже містить знімні елементи, що ускладнює транспортування дивана через дверні прорізи. А також висота спального місця є трохи нижчою за звичайну.

Як вибрати викочування меблі

Вдало підібрана м'які меблі не тільки прикрасить інтер'єр кімнати, але і послужить місцем для комфортного відпочинку і сну. Вибір оббивного матеріалу і дизайн виробу залежить від смакових уподобань покупця, а ось форму і розмір слід вибирати спираючись на площу приміщення, в якому воно буде розташовуватися. Варто врахувати розмір спального місця в розкладеному вигляді, воно не треба уста проходи і доступи до інших меблів. На сучасному ринку існує кілька типів викатних диванів:

  • прямі - такі моделі мають вздовж стіни і розкладаються вони прямо вперед;

  • кутові - в залежності від кута установки поділяють на праві та ліві, під довгою частиною розміщується викочування, а під короткою - ящик для білизни;

  • без підлокітників - кращий вибір для маленьких приміщень, так як економить ще більше місця.

На що звертати увагу

Купуючи диван, не забувайте приділити увагу і інших деталей, таким як матеріал виготовлення каркаса і коліщаток, який наповнювач у подушок, як доглядати за оббивним матеріалом.

Найбільш міцним і довговічним вважається каркас, виготовлений з натуральної деревини, але коштує він трохи дорожче і має велику вагу. Якщо Ви збираєтеся розкладати диван кожен день, то його коліщатка повинні мати гумове покриття - це дозволить захистити підлоги від пошкоджень. Екологічно чисті наповнювачі для подушок не викликають алергічних реакцій і безпечні для здоров'я, а подушки, що мають ортопедичний ефект дозволяють зняти напругу з хребта, м'язів і суглобів. Для оббивного матеріалу вибирають флок, шкіру, гобелен та інші матеріали. Оббивка повинна бути практичною і вписуватися в загальний дизайн і стиль кімнати.

Механізм трансформації

Поговоримо про те, як розібрати викочування диван. Щоб трансформувати викатну модель, потрібно потягнути за ремінець в сидінні, висуваючи конструкцію до повного розкладання, а потім підняти її нижню частину і зафіксувати. Існують спеціальні механізми, що забезпечують таку трансформацію. До них відносяться WB-120, WU437, WR151-5. Щоб зібрати викоатний диван, необхідно виконати ті ж дії в зворотному порядку.

Викатна конструкція вважається однією з найнадійніших і користується великою популярністю серед покупців. Якщо Ви шукаєте диван, який плануєте використовувати в якості спального місця кожен день, то в магазині Вам порекомендують саме такий тип трансформації.

Варто звернути увагу, що в деяких диванах з такими механізмами може бути відсутнім ящик для білизни, так як його місце може займати сам механізм.

У меблевих магазинах можна також знайти викатні дивани з механізмом SW021-5. Такі моделі часто мають невеликий розмір і, розкладаючись, утворюють широке спальне місце. Щоб трансформувати такий диван, потрібно потягнути на себе його нижню частину. У таких виробах не передбачений білизняний ящик, але специфіка механізму дозволяє створювати високе спальне місце.

Виїзний диван з ящиком

Для того, щоб ефективно використовувати житловий простір, рекомендується придбати викатний диван-ліжко з ящиком для білизни. У складеному положенні такі меблі не займуть багато місця і це дозволить заощадити простір житлової площі.

Наявність додаткової скриньки для білизни дозволяє відмовитися від комода, що також сприяє економії вільного простору. Часто такі ящики розташовують в середній частині дивана, але іноді їх можна виявити в ногах, що збільшує їх обсяг.

Існують моделі, які оснащені невеликими нішами в підлокітниках і деяких частинах спинки. Такі поглиблення можна використовувати для зберігання різних дрібниць, що дуже зручно в тому випадку, якщо Ваша вітальня має невелику площу.

Викатні меблі мають багато переваг. Мабуть, найважливішим з них можна назвати здатність оптимізувати простір. Такі вироби прості у використанні, швидко складаються і розкладаються. Під час їх виготовлення застосовують екологічні та гіпоалергенні матеріали.

Коли Ви розкладаєте викатний диван високої якості, то перед Вами постає повноцінне ліжко, яка не має ніяких западин і опуклостей. Дитячі моделі оснащені матрацом, який складається з пружинних блоків, що дозволяє хребту знаходиться в правильному положенні під час нічного відпочинку.

Завдяки своїй міцності і високій якості викатний диван займе гідне місце у Вашій вітальні. Надійні моделі за доступною ціною можна знайти на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті