• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

10 корисних порад по догляду за велюрової тканиною на дивані

Велюр вважається одним з найбільш затребуваних видів тканини. Він є одним з найбільш міцних оббивних матеріалів і широко поширений у всьому світі. Ця тканина добре пропускає повітря, здатна адаптуватися до змін температури і вологості, а також не вбирає воду і бруд.

Забезпечивши належний догляд цього виду тканини, можна сміливо розраховувати на те, що він збереже свою привабливість і бархатистість протягом довгих років. В такому випадку виникає питання: як почистити велюровий диван в домашніх умовах? Про це ми поговоримо в нашій статті.

Що це за тканина

Велюр володіє м'яким ворсом і на дотик нагадує оксамит. Тканина відрізняється своєю практичністю, щільністю, міцністю, а також вона не мнеться. Велюр має привабливий зовнішній вигляд і виглядає досить дорого, тому його відносять до тканин преміум-класу.

Існує два види цієї тканини:

  • велюр-оксамит - крепове полотно з натурального шовку, на якому розташований м'який оксамит, виготовлений з віскозного шовку і оснащений ворсом ;

  • драп-велюр - тканина з тонкого сукна, виготовлена ​​з чистої вовни, яка оснащена густим, коротким і начесаним ворсом на лицьовій стороні.

Часто велюр порівнюють з оксамитом. У перекладі з французької оксамит так і називається "velours". Ці матеріали мають якусь схожість. Вони м'які, мають зігріваючий ефект і оснащені ворсистою поверхнею. Але розрізнити їх можна. Оксамит в порівнянні з велюром, особливо сучасним, витирається і витягується, тому носити його потрібно дуже дбайливо. У велюру таких проблем немає.

Вперше велюр почали виробляти на Сході. Спочатку це було шовкове полотно, яке мало ворс з того ж шовку. У ті часи в велюр могли вплітати золоті і срібні нитки, а також прикрашати його тасьмою. За рахунок схожості з оксамитом ця тканина вважалася більш дешевим його варіантом. Але спорідненість з шовком виділяла її на тлі інших витончених і дорогих тканин.

Велюр вигідно відрізнявся від оксамиту технологією його виготовлення. За рахунок того, що ворс на оксамитовому полотні розрізали, а не начісували, як на велюровому, він швидше сипався, адже розрізані ворсинки, неміцною прикріплялися до основи.

Після Сходу цей вид тканини почав широко розповсюджуватися по Європі, а потім і по країнах СНД. Тільки знатні городяни могли собі дозволити придбати за високу ціну розкішні вбрання, які виготовлялися з оксамиту і велюру з натурального шовку. Якщо придивитися до картин художників в ті часи, то можна побачити наскільки статусною і популярною вважалася ця тканина. Побачивши зображену даму в шикарній сукні, можна без сумнівів сказати, що вона собі не відмовляє в дорогих задоволеннях і любить відвідувати світські раути.

Попит на цю тканину ставав все більше і більше, що призвело до створення більш дешевих варіантів, виготовлених з бавовняної і вовняної тканин. Саме вони стали виступати в якості оббивного матеріалу для різних меблів - диванів, крісел, стільців.

До велюру приємно торкатися за рахунок його двосторонньої поверхні, одна сторона якої гладка, а друга є бархатистою. Ця тканина зігріє в холодну погоду і готова витримати механічний вплив високого ступеня грубості.

Такий матеріал добре фарбується, тому він володіє великою різноманітністю різних відтінків. Міцність і ніжність - ці два слова в ідеалі описують велюр.

Переваги та недоліки

До позитивних якостей:

  • має ефектний вигляд і буде чудово виглядати в якості оббивного матеріалу для дивана у вітальні або спальні;
  • здатний створити атмосферу домашнього вогнища і затишку в приміщенні;
  • до нього приємно торкатися;
  • здатний добре пропускати повітря;
  • не розтягується.

Недоліками можна назвати:

  • важко позбутися вбере плям;
  • тканину з часом стирається і випадають ворсинки;
  • через п'ять років втрачає свою зовнішню привабливість
  • потрібен ретельний догляд.

10 корисних порад по догляду за велюром

Чистка дивана з велюру цілком можлива в домашніх умовах. Відмити такий виріб під силу, але краще намагатися запобігати появі плям.

  1. Щоб очистити тканину від пилу, потрібно використовувати пилосос зі спеціальною м'якою насадкою або озброїтися вологою губкою.
  2. Якщо Ви посадили пляму, то не чекайте поки воно вбереться, а видаляйте його в свіжому вигляді.
  3. Засоби використовувати тільки на водній основі.
  4. Чохол з велюру можна прати при температурі 30 ° С, але не вище.
  5. Матеріал не потребує прасування.
  6. Перед використанням будь-яких засобів для чищення рекомендується випробувати їх дію на непомітному місці.
  7. Щіткою з щетиною середньої жорсткості можна відновити зовнішній вигляд ворсу після очищення.
  8. Завжди після усунення плями промокуйте ділянку бавовняною серветкою.
  9. Не рекомендується віджимати тканину вручну.
  10. Не слід використовувати хімічне чищення, а також застосовувати відбілювачі.

Як видалити плями з велюрової тканини

  • для видалення вологих плям використовуйте вбираючі серветки;
  • щоб позбутися від жирного сліду, прикладіть до нього шматок тканини, добре вбираючий вологу, і почекайте поки не вбереться шар жиру; акуратно пройдіться по плямі м'якою губкою, змоченою у воді з невеликою кількістю м'якого мила; почекайте пару хвилин і зітріть слід;
  • сліди від чорнила або косметики можна видалити за допомогою губки, змоченою в спиртовому розчині (чотири столові ложки спирту на склянку води); обробляти круговими рухами, а потім промити теплою водою;
  • від більш серйозних забруднень можна позбутися за допомогою засобу для чищення на водній основі.

Тепер Ви знаєте в чому полягає чистка велюрового дивана. Якщо Ви бажаєте придбати якісні меблі і через пошук відповідного варіанту вже втратили сон, то не варто мучити себе. Кращі м'які меблі чекають Вас на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті