• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як швидко почистити диван в домашніх умовах

У більшості людей найзручнішим і затишним місцем в будинку вважається диван. Після важкого робочого дня на ньому так добре відпочивати, дивитися улюблені передачі і розслаблятися. Саме тому, що він такий популярний, у багатьох часто виникає питання, як вручну почистити диван будинку, не вдаючись до допомоги професіоналів. Хімчистка коштує чимало, тому ми розповімо вам про безліч способів, як швидко усунути різні забруднення на м'яких меблів своїми силами.

чистка меблів Ванішем - dommino

Види забруднень

Кожна господиня мріє про те, щоб в її будинку завжди було ідеально чисто і приємно пахло. Але там, де є маленькі діти, домашні вихованці або тяжкохворі люди уникнути забруднень практично неможливо. Нижче ми розглянемо докладніше, які бувають типи забруднень на м'яких меблів і як з ними боротися.

Шерсть, бруд з лап і випорожнення домашніх тварин

Дуже часто кішка або собака, що її привчили до порядку, забігаючи з вулиці, сідає брудними лапами на диван. Щоб такого не траплялося, вигулюйте вихованця на повідець і відразу ж мийте йому лапи. Постарайтеся влаштувати для нього окремий будиночок або місце для відпочинку. Коли він до нього звикне, ваш диван буде в безпеці.

У продажу є спеціальні спреї з цитрусовими і іншими запахами, які не люблять домашні тварини. Виробники впевнені, що з їх допомогою ви зможете відучити кота спати, залишати свої мітки і ставків на меблях.

Якщо ви самі звикли вечеряти на дивані, то і ваша собака буде брати з вас приклад. Якщо хочете, щоб оббивка була чистою, відмовтеся від цієї звички.

Пил з відкритих вікон і дверей

У літню пору, рятуючись від спеки, господарі відкривають вікна і двері. Через них з вулиці вільно проникає пил і сідає на оббивку меблів. Якщо її регулярно не чистити, то в місцях частого використання може зобразитися брудний наліт. Щоб цього не траплялося, забезпечуйте хорошу ізоляцію в кімнатах і користуйтеся системою кондиціонування.

При підвищеній вологості в приміщенні пил диван притягує як магнітом, особливо, якщо оббивка не дуже хорошої якості. При покупці намагайтеся вибирати моделі, тканину на яких не електризується.

Маркери, кулькові ручки, акварель

У наш час комп'ютеризації кульковими ручками доводиться користуватися все рідше. Але якщо в будинку живе дитина, то цей предмет можна побачити де завгодно, також як і акварельні фарби. Улюблена собака теж може погризти ручку або маркер на дивані, і все барвник виллється на тканину або шкіру. З таким видом забруднення краще боротися за гарячими слідами. Чим довше ви будете затягувати з прибиранням, тим важче буде очистити диван від плям.

Масло, жир, мастило

Іноді домочадці з необережності можуть пролити на м'які меблі щось жирне. Ці сальні відмітини потрібно видаляти швидко. Якщо жир висохне, то він вбереться в волокна тканини і боротися з ним буде складніше. Надлишки масла потрібно терміново промокнути паперовими серветками і посипати пляму сіллю. Замість неї можна також застосувати крохмаль, тальк, крейда, дитячу присипку.

Продукти харчування, соки і напої

Якщо ви забруднили диван шоколадом, пролили каву, сік або інший напій, то не поспішайте замовляти хімчистку. Свіжі плями можна вивести самостійно за допомогою засобів, які є вдома у кожної господині. Нижче ми розповімо, як це зробити.

Губна помада, лак для нігтів

Ви готуєтеся йти на урочисте свято і хочете бути чарівною. Один ніяковий рух і на диван проливається лак для нігтів або падає помада. Не впадайте в паніку. У цій статті ми розповімо, як самостійно впорається з такою проблемою. Є ефективні методи, що дозволяють правильно, а головне без особливих зусиль відмити такі плями.

Плями від сечі дітей, літніх або хворих людей

Якщо в будинку є дитина, яку вирішили відучувати від памперсів, то калюжі на меблях можуть з'явитися в будь-який час. Хворі похилого віку часто не контролюють свою сечову систему. Якщо меблі не мають спеціального непромокаючого чохла, то час від часу вам доведеться чистити диван і видаляти неприємні запахи з оббивки.

Жувальна гумка

Після веселої вечірки можна на м'яких меблів виявити грудку прилип жуйки. Від цієї неприємності швидко позбуваються за допомогою скотчу. Його потрібно притиснути до проблемної поверхні оббивки.Потім відклеїти липку стрічку від дивана разом з жувальною гумкою. Коли останні її залишки заберуться, обробіть тканину кондиціонером.

Кров

Свіжа пляма крові легко видаляється холодною водою. Якщо воно засохле і застаріле, то боротися з таким видом забруднення буде складніше. Перш ніж використовувати підручні народні засоби, протестуйте їх на непомітній ділянці дивана, на задній його частині або знизу.

Зеленка

Таке забруднення призводить домочадців в панічний стан. Але не потрібно турбуватися, навіть з такою складною проблемою можна впоратися без допомоги хімчистки. У домашніх умовах бажано скористатися спеціальними засобами для виведення плям. Працювати з ними потрібно, строго дотримуючись інструкції.

Червоне вино

Романтична вечеря іноді закінчується сумно для оббивки дивана. Через необережність пролите вино потрібно швидко промокнути і засипати дрібною сіллю, яка протягом півгодини вбере в себе залишки рідини. Домашню чистку дивана від плям вина можна продовжити за допомогою господарського мила, оцту або інших миючих водних розчинів.

Різні способи чистки дивана від пилу і бруду

Домашня м'які меблі — місце відпочинку для членів сім'ї, як в денний, так і в нічний час. З вами разом на дивані часто розташовуються і ваші улюблені вихованці. Тому шерсть, пил і бруд на ньому з'являються регулярно. Щоб відпочинок був комфортним і приємним за оббивкою потрібно постійно доглядати. У деяких випадках без професійної допомоги неможливо обійтися. Особливо, якщо з'явилися складні плями на тканині або шкірі оббивки. Але якщо ви задумалися, як своїми силами очистити диван від пилу і бруду, то ми вам підкажемо кілька способів зробити цю роботу швидко і ефективно.

Метод очищення Застосування
Вибивачка і мокре простирадло Спочатку видаліть бруд з оббивки, а потім візьміть стару простирадло і Вибивачка. Тканину намочіть водою і добре відіжміть. Вона повинна бути трохи вологим. Розстеліть її по всій поверхні і вибивайте пил, періодично змочуючи простирадло. Частинки пилу будуть вбиратися в простирадло, а диван стане ідеально чистим.
Пилосос Прилад повинен мати хорошу всмоктувальну потужність. Для чищення візьміть спеціальну насадку для м'яких меблів. Вона дозволить прибрати не тільки рівні ділянки, але і важкодоступні місця на згинах і в кутах, де легко накопичується пил. Таку чистку потрібно виконувати раз в тиждень або навіть частіше, якщо в будинку є кішка або собака. Після прибирання бажано також окропити диван спеціальним спреєм «антикіготь», яка не відучує від шкідливої ​​для господаря звички дряпати меблі, але запахом відганяє котів від улюблених місць.
Парогенератор Така технологія очищення меблів допомагає не тільки утримувати диван завжди в чистоті, але і вбиває мікроби, а також пилових кліщів. Відпарювач поверне тканини колишній відтінок, позбавить від алергенів і навіть допоможе видалити плями різної складності:
  • соєвий соус;
  • сік;
  • вино;
  • какао;
  • кави та інші.
Пароочищувач може бути різної потужності і рівнем тиску пара, з різноманітним набором насадок. При виборі приладу для будинку керуйтеся комфортом його використання і функціональністю.
Спеціальна щітка для прибирання пилу Надійним союзником в боротьбі з пилом на дивані може стати також спеціальна щітка. Вона буває декількох різновидів: антистатична, електрична і ручна. Антистатична щітка притягуює до себе частинки пилу шляхом нейтралізації їх зарядів. Сміття з такої щітки легко видалити за допомогою звичайної води.

Останнім часом все популярнішим стає електричний прилад для прибирання пилу. У нього є кілька безперечних переваг:

  • швидкість прибирання;
  • мінімальне фізичне навантаження під час роботи;
  • антистатичні функції.
Чистка парогенератором - dommino

Сучасний електричний прилад видалить пил і бруд в будь-якому важкодоступному місці. Для цього використовуйте різні насадки. З таким помічником легко справляються з прибиранням дивана навіть діти.

Чистка дивана Ванішем і іншими миючими засобами

З плямами боротися не так легко як з пилом і брудом. Особливо, якщо вони старі. Не кожна господиня знає, яким засобом очистити диван від плям, щоб вони зникли без розлучень. Ми познайомимо вас з різними миючими препаратами, які можна використовувати для позбавлення від плям на білому, чорному або кольоровому дивані своїми руками.

Ваніш

Рожевий флакон з розчином легко придбати в будь-якому господарському магазині. У лінійці цього виробника є кошти антибактеріальної дії, для видалення плям, позбавлення від запахів, а також шампунь, що дозволяє виконати вологе чищення оббивки на дивані. Форма і способи застосування у всіх засобів різні. Покупцям важливо знати, для яких тканин можна купувати Ваніш. Для оббивки з:

  • гобелена;
  • жаккарда;
  • флока;
  • рогожки;
  • шеніла.

Не можна використовувати цей засіб для прання дивана оббитого шовком, оксамитом або велюром. Ні в якому разі не слід даними розчином протирати обробку меблів з металу і дерева. Не використовуйте склад для обробки диванів з яскравою тканиною. У ньому є відбілювач, який може зіпсувати матеріал.

Також не видаляйте плями Ванішем на шкіряних меблів. У будь-якому випадку перевіряйте дію миючого засобу в малопомітних місцях і дивіться на реакцію текстильного матеріалу на хімічний склад.

Очищаюча піна для м'яких меблів

У продажу легко відшукати піну від різних виробників за різними цінами. У кожного з них є свої плюси:

  • препарат не залишає липких плям і розводів на тканині;
  • освіжає і зберігає відтінок оббивки;
  • захищає поверхню від повторного проникнення бруду всередину меблів;
  • добре доглядає, але при цьому волога не потрапляє на внутрішній наповнювач дивана;
  • ароматизує матеріал і надає свіжості.

При цьому очищає піна не здатна впоратися з жирними плямами, відмити цвіль, яйце, кефір, пиво, фарбу, віск і інші складні забруднення.Але зате, наприклад, піна німецького виробництва NORDLAND має універсальні властивості, підходить не тільки для догляду за диваном, а й за автомобілем, килимами. Препарат не пошкоджує натуральну поверхню.

Спреї для чищення м'яких меблів

Багато господарів диванів вже зневірилися і не знають, як очистити диван від плям. У цьому їм допоможуть спеціалізовані спреї. Різноманітність таких коштів в магазинах величезна. Багато склади здатні видалити навіть застарілі і сухі плями. Деякі користувачі стверджують, що достатньо однієї процедури, інші вважають, що потрібно повторення прання.

Такий спрей як GRASS UNIVERSAL CLEANER рекомендують для глибокого очищення, він підходить для шкіри і не залишає розлучень. Якщо ви ще не вирішили, як можна почистити диван від бруду, то купите це засіб або спрей БАГІ ШТІХОНІТ ізраїльського виробництва. Він вважається одним з кращих і ефективно справляється з плямами, які залишають домашні вихованці. Він також здатний повернути колишній відтінок потьмянів оббивці меблів і надає їй приємний аромат.

Нейтралізатори запахів для текстилю

Ви видалили плями, але запах залишився? Тоді придбайте нейтралізатор запахів. Він видалить неприємний душок від їжі, затхлості, диму, сигарет, домашніх улюбленців і т. д. Текстильна поверхня буде приємно пахнути свіжістю, квітами або цитрусовими плодами.

Виведення плям з дивана в домашніх умовах

Чистка мебели от пыли - dommino

Плями не тільки псують красу меблів, а й формують сприятливе середовище для розмноження мікробів. А вони сприяють появі неприємних запахів. Тому боротися з такими забрудненнями потрібно швидко, не відкладаючи цю роботу на завтра. Як очистити диван від бруду ми вам розповіли. Тепер ми представимо вашій увазі кілька дієвих способів, які допоможуть вам швидко видалити різні плями звичайними домашніми засобами і без розлучень.

Водний розчин 9% оцту і харчова сода

Харчова сода і оцет — універсальні засоби, які використовуються не тільки в кулінарії. Є чимало рецептів для чищення оббивки, в яких присутні ці інгредієнти. Але ми розповімо про найбільш дієвий спосіб. Візьміть:

  • 1 ст. ложку прального порошку для кольорових речей;
  • 1 ст. ложку харчової соди;
  • 3 ст. ложки гарячої води;
  • 30 мл 9% оцту.

Ці інгредієнти з'єднати, помістити в посудину з розпилювачем і збовтати. Отриманий засіб розпорошите на проблемне місце і залиште на 20 хвилин, потім почистьте щіткою.

Медичний спирт

Світлий алкоголь або молоко легко видалити спиртом, який продається в аптеці. Пролиту рідину промокніть паперовими серветками, а потім проблемну поверхню протріть спиртом.

Перекис водню

Білу оббивку випрати легко за допомогою перекису. Нанести на пляму лікарський засіб і залишити на 15 хвилин. Потім промити чистою водою. Сушити покриття не потрібно, просто промокніть рушником, і нехай висохне самостійно.

Лимонний сік або лимонна кислота

Сік лимона або лимонна кислота дуже ефективно видаляють не тільки плями, а й неприємні аромати. Запах сечі прибрати складно, але такі засоби добре справляються з цією проблемою. Їх розчиняють у воді, потім розпилюють на брудне місце. Через 20 хвилин обробку повторюють.

Господарське мило

Милом можна прибрати не всі забруднення, але з такими, як шоколад, пиво, каву, чай воно впорається легко. Підсохлий шоколад потрібно спочатку прибрати ножем, а залишки протерти мильним розчином, а потім чистою водою. Замість мила для нескладних плям можна застосовувати дитячий або дорослий шампунь або будь-які рідкі засоби для миття кухонного приладдя.

Чистка білого шкіряного дивана

Світла оббивка виглядає розкішно, але забруднюється швидше темної. Шкіра — примхливий матеріал, а з білої потрібно звертатися ще обережніше.Очистити світлу поверхню можна декількома способами.

Молоко та білок яйця

Цими коштами легко видалити плями і помити диван молочного кольору. Білок одного яйця збити до піни, змішати його з 100 мл молока і цим складом протерти шкіряну поверхню, потім змити засіб водою і витерти насухо рушником.

Нашатир

Нашатирний спирт (1 ст. Ложка), 200 мл води і 2 ст. л. оцту змішати, намочити цим розчином ганчірочку і пройтися по поверхні. Після чищення протріть шкіру сухою тканинною серветкою. Світлий диван також можна почистити зубною пастою без барвників.

Лайфхак чистки тканинного дивана

Універсальні препарати

Найбільш простий метод чистки дивана — використання універсальних препаратів. Вони здатні вивести різні забруднення. Звіряючись з інструкцією, обробіть проблемну поверхню. Якщо необхідно обробку повторіть.

Очисник для меблів «Мінерал», концентрат із серії бренду Faberlic

Перший засіб з кисневовмісткими компонентами ефективно очищає тканинну оббивку від плям рослинного походження. Крім того, воно дезінфікує поверхню і усуває неприємні запахи. Концентрований засіб від бренду Фаберлік можна використовувати не тільки для дивана, але також килимів і будь-яких тканин. Воно прибере навіть в'їдаються неприємні запахи.

Чистка дивана з ворсом

Після обробки дивана, оббитого матеріалом з ворсом, пройдіться по всій поверхні щіткою з не дуже жорсткою щетиною. Так можна «розпушити» волокна і повернути тканини колишній відтінок.

Пінні очисники

Саме пінні засоби допомагають вичистити диван без розлучень (або прибрати їх, якщо вони вже є).

Як швидко почистити диван будинку без розлучень

Щоб на м'яких меблів після видалення плям не залишалося розлучень наносите розчини нема на тканину, а на губку або ганчірку. Не тріть матеріал інтенсивно, а притамповуйте або промокуйте проблемні зони. Щоб не з'явилися розлучення, сушіть оббивку дуже швидко. Спочатку приберіть зайву вологу тканинним або паперовими рушниками, а потім просушіть феном.

Так само дізнатися про те, як почистити диван в домашніх умовах, можна в тематичному відео

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті