• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що може завестися в дивані і кусатися, звідки заводяться комахи

Найсучасніша, стильна квартира не захищена від появи комах. Дрібні плазуючі, летючі особини, не звертають увагу на ступінь доглянутості або дизайн інтер'єру. Проникаючи різними способами, вони можуть доставити масу проблем власникові, особливо, якщо вибирають диван в якості місця свого проживання. У даній статті пропонуємо дізнатися, що може завестися в м'яких меблях, а також розповімо про шляхи проникнення комах в квартиру.

Звідки з'являються комахи в дивані

Будь-яка живність, помічена на вашій житлоплощі, є приходячою або приносною. Самі по собі вони не з'являються. Тому можна не грішити на старі меблі або надлишок вовни від домашньої тварини. Зараженим, навпаки, може виявитися новий диван, привезений зі складу. Отже, основні шляхи появи комах в м'яких меблях:

  1. придбання спочатку зараженого дивана. Це може бути як нові, так і старі меблі. Щоб убезпечити себе, перед вивантаженням обов'язково огляньте оббивку, ніші, щілини дивана. Якщо помітили які-небудь личинки, чорні точки, неспецифічні для меблів запахи, або поодиноких жучків - ні в якому разі не заносите такі меблі в будинок.
  2. Перехід комах від сусідів з комунікацій. Масове зараження сусідньої квартири, одиночна обробка сильними хімічними засобами, може спричинити міграцію особин в суміжне приміщення і стоячі в ньому меблі.
  3. Зараження новими речами, кинутими на диван. Будь-яку нову річ (одяг, посилку, дерев'яний сувенір), не слід залишати на дивані. Перед використанням потрібно провести ретельний огляд (адже на поштових, та й інших складах, часто бувають клопи, жуки), помити, випрати, тільки потім допускати до застосування.
  4. Повернення додому після відряджень, лікарняного стаціонару. Комахи, принесені на речах з громадських місць, можуть швидко поширитися по квартирі, оселитися в дивані. Щоб цього не сталося, відразу по приїзду, розбирайте і періть речі при високих температурах.

Чому жучки вибирають м'які меблі

Ми з'ясували, звідки можуть завестися комахи в домашньому дивані, але чому вони вибирають саме м'які меблі? Тут є кілька причин. По-перше, в щілинах, складках оббивки, легше сховатися і спорудити гніздо. По-друге, багато шкідників воліють суху, необроблену деревину, по якій легше переміщатися, ніж по гладких поверхнях. Також вони селяться ближче до їжі. Їжею, в різних ситуаціях, буває сама людина, або продукти життєдіяльності: відшарованої клітини, волосся. Так як відпочинок, в основному, відбувається на дивані, змертвілого епітелію на ньому найбільше.

Деякі види комах, наприклад, клопи, обґрунтовуються в дивані для того, щоб у нічний час кусатися і пити людську кров. Живучи в безпосередній близькості, вони по запаху знаходять жертву, виповзають вночі, коли людина міцно спить, не рухається.

Які види комах можуть завестися в домашньому дивані

Затишні, улюблені м'які меблі, можуть стати тимчасовим притулком для декількох видів комах:

  1. Блохи. Дрібні, чорні, стрибаючі точки, які боляче кусаються. З'являються не тільки в приміщеннях з домашніми тваринами. Можуть заскочити в будь-яку квартиру, бути занесеними на верхньому одязі, особливо якщо по під'їзду часто бродять бездомні тварини. Також це часта проблема мешканців перших поверхів, блохи розмножуються в підвалі, і перескакують в найближчі житла.

  1. Клопи. Трохи нагадують тарганів, але мають більш округлу форму. Вони ховаються в щілинах дивана, а в нічний час виповзають перекусити людською кров'ю. Виявити їх можна за укусів на тілі, слідами життєдіяльності на постільній білизні: чорні точки екскрементів, кров'яні плями від розчавлених уві сні особин, коричневі сухі лусочки, які скидають клопи в процесі росту.

  1. Жуки-шкіроїди. Безпосередньо людину не кусають, але можуть завестися в дивані, який рідко чистять. Вони охоче поїдають крихти, частинки омертвілого епітелію людей і тварин, волокна старих тканин, необроблену захисними засобами натуральну шкіряну оббивку. Потрапити в квартиру можуть через відкриті вікна, які не захищені антимоскітними сітками, залетіти на вулиці в сумки, пакети. Небезпечні як для шкіряних, так і для тканинних диванів, адже пожирають все підряд.

  1. Білизняні воші. Можуть завестися в диванній оббивці, яка складається з натуральних волокон, матраці, постільній білизні. Воші непомітні вдень, зате вночі активно кусають сплячих. Найчастіше з'являються при контакті з зараженими речами, людиною. Тому, не можна класти чужий одяг на домашній диван, або саджати на нього малознайому, неохайну людину.

Тепер ви знаєте, хто з комах живе в дивані, хто може кусатися, а хто пошкоджувати оббивку. У будь-якому випадку, таке сусідство небезпечно для здоров'я людини, виявивши хоча б одну особину, краще відразу провести санітарну обробку меблів. Навіть новий диван не є гарантією відсутності комах, тим більше, якщо він незрозумілого виробника. Будь-які меблі перед занесенням в будинок перевіряйте, а якщо хочете убезпечити себе на сто відсотків, вибирайте дивани на Dommino

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті