• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зшити чохол на диван?

Навіщо потрібен чохол?

Для того щоб надати новизни інтер'єру вітальні, можна всього лише замінити чохол Вашого дивана. Найпростіший і не дуже витратний спосіб - це зшити такий чохол своїми руками. Самою витратною частиною стане покупка тканини, також Вам потрібно буде придбати швейну машинку. Основна вимога при виборі тканини - це витривалість матеріалу, так йому доведеться проходити через часті прання і прасування.

Такий чохол має безліч переваг:

  • Додаткове покриття дозволить захистити диван від бруду і пилу.
  • Процес заміни оббивки дуже тривалий і дорогий, тому використання чохла є самим бюджетним варіантом. Він забезпечить відсутність додаткових ушкоджень.
  • Зміна чохла дозволить легко змінити інтер'єр кімнати. Ви зможете вибрати із різноманітних квітів, малюнків і матеріалів саме той, який Вам буде до душі.

Чохол на диван своїми руками

Для початку потрібно приготувати всі необхідні матеріали, такі як:

  • бажана тканина;
  • швейна машинка;
  • мірна стрічка;
  • нитки під колір тканини, яку Ви вибрали і для контрастності кольору;
  • голки і шпильки;
  • великі ножиці;
  • крейда для кравців (якщо обрана Вами тканину темного кольору, то в якості кравецької крейди можна використовувати невеликий шматочок мила, попередньо його заточивши).

Вибираючи тканину, варто звернути увагу на її щільність. Вона не повинна тягнутися і бути дуже щільною. Не рекомендується брати атласну тканину, якщо це Ваш перший досвід шиття чохла, так як з нею важко працювати. Потім Вам потрібно визначити кількість тканини. Щоб не помилитися, постарайтеся умовно розбити диван на прямокутники або квадрати, не надаючи значення вигинів меблів. Після цього варто попередньо обробити тканину для того, щоб вона не сіли при наступному пранні, обов'язково випрати і висушити, а також гарненько пропарити праскою.

Тканина слід розкроювати на рівній поверхні. Потрібно розмір по виворітній стороні, а потім вирізати потрібні деталі, залишаючи приблизно 4-5 сантиметрів на припуски, які Вам потім потрібно буде зшити. У вас повинно вийти близько шести прямокутних шматків.

Безпосередньо, саме виготовлення виглядає так:

  1. За допомогою шпильок Вам потрібно буде прикріпити тканину лицьовою стороною до самого дивану.
  2. Тепер сколіть всі отримані раніше вирізані прямокутники між собою.
  3. Повторюючи кожен вигин дивана, зшийте шматки один з одним.
  4. Зніміть тканину з дивана і за допомогою швейної машинки прошийте всі шви, не забуваючи відступати приблизно 2 сантиметри в сторону краю.
  5. Обов'язково перевірте всі зроблені Вами шви, а потім, вивернувши чохол, приміряйте його на сам диван. Відзначте шпильками або нитками ті місця, де тканина погано лягати. Довжина країв повинна бути довше бажаної на 3-4 сантиметри.
  6. Знову виверніть тканину навиворіт і відповідно до Ваших поміток додайте потрібні зміни. Приміряйте виправлений чохол.
  7. Вивернувши ще раз Ваш чохол, обріжте зайву тканину, не забуваючи залишити 3 сантиметри від країв.
  8. І, нарешті, підігніть всі краї і прошийте швейною машинкою, відступаючи 1 сантиметр від уже наявного шва.
  9. Край чохла Вам потрібно буде підігнати і прошити.

Як зшити чохол на диван з покроковим фото, Ви зможете побачити нижче. Чохол для дивана дуже зручний і практичний, більш того, він допоможе змінити образ не тільки самих меблів, а й цілої вітальні.

Особливості пошиття чохла на диван клік-кляк своїми руками

Чохол на диван клік-кляк відрізняється кількістю сантиметрів, які у Вас підуть на припуски і підгини. До того ж, даний чохол включає в себе підлокітники.

  1. Для початку потрібно виміряти диван, починаючи з передньої частини і закінчуючи задньою, щоб визначити довжину чохла. Почніть з підлоги перед Вашим диваном і виміряйте довжину до підлоги за його спиною. Зверніть увагу на те, що потрібно залишити 25-30 сантиметрів для того, щоб чохол вільно облягав, а також зробіть припуски для підгин.
  2. Для того, щоб визначити ширину чохла, потрібно виміряти сидіння Вашого дивана, а також припуски на шви.
  3. Щоб виміряти довжину одного підлокітника, Вам потрібно виміряти довжину сидіння через цей підлокітник до підлоги. Знову ж таки, залиште 25-30 сантиметрів для вільного облягання.
  4. Ширина підлокітника вимірюється таким чином - виміряйте ширину сидіння дивана і додайте припуски на шви.
  5. Розкроїть на заготовки. Підрубити краї, які будуть вільними, підшиваючи загнутий край.
  6. Покладіть всі деталі виворітного стороною на диван і сколіть шпильками, таким чином, отримавши потрібну геометрію.
  7. Прошивати одну сторону, потім одягайте навиворіт, щоб перевірити, чи не повело чи другу сторону. Аналогічні дії проведіть зі спинкою.
  8. На закінчення, підрубити край бічних частин на спинці. Не забудьте прибрати зайві нитки.

Виготовлення чохла на диван акордеон

Диван акордеон вважається одним з найбільш зручних видів розкладний меблів для пошиття чохла. За рахунок того, що його м'яка частина має невелику товщину, форма для такого чохла буде найпростішою. Як зшити чохол на диван акордеон своїми руками ми розповімо Вам нижче:

  1. Визначте довжину і ширину матраца. Додайте подвійну товщину, а також приплюсуйте ще 10 сантиметрів. У випадку, якщо не знайдете такого великого шматка тканини, зшийте подвійним швом по довжині три однакових шматка, ширину яких можна визначити вимірявши глибину дивана. У цьому варіанті, рядки будуть на вигинах.
  2. Одержаний шматок потрібно скласти вдвічі по ширині.
  3. Відступіть 1 сантиметр від краю і зшийте місця зрізу. Потім прострочіть кромочні краї і пристрочіть широку резинку по ширині заготовки.
  4. У місцях згинів, особливо між сидінням і спинкою, пришити довгі тасьми, а потім зв'яжіть їх між собою. Це дозволить чохла щільно прилягати.

Якщо Ви замислювалися про те, як зшити чохол для дивана книжки своїми руками, то можете сміливо використовувати цей варіант.

Як вибрати матеріал для чохла

Якщо у Вашій родині є маленькі діти або домашні тварини, то Вам варто придивитися до більш якісної тканини, вона відрізняється своєю довговічністю і стійкістю до стирання. Зверніть увагу на те, для чого Вам потрібен цей чохол - то це буде прикраса дивана, то він послужить для захисту від пилу або вовни тварин. Для захисту найчастіше застосовується легка тентова тканина, як поліестер або акрил, а ось як прикраса можна використовувати професійну оббивну тканину, вона має зміцнюючу обробку або такі варіанти, як велюр або гобелен - вони відомі своєю м'якістю і мають в своєму арсеналі багату уветових гаму . Якщо Ваш домашній вихованець дуже линяє, то кращим вибором для тканини на чохол стануть міцні і жорсткі тканини, що довго зберігають колір і не вигорає, як релакс або жаккард. Вибираючи колірну палітру, варто віддати перевагу спокійним і світлим відтінкам, вони зможуть освіжити обстановку кімнати і створити затишну, спокійну атмосферу.

Диван - це не замінний предмет меблів для кожного будинку. На ньому Ви можете відпочити, подрімати, подивитися телевізор, почитати книгу, пограти з дітьми і спілкування по мобільному телефону. Але через якийсь час, його зовнішній вигляд починає набридати. Таку ситуацію може врятувати чохол на диван. Не залежно від того, купуєте ви його або шиєте своїми руками, чохол зможе оновити вже приїлися обстановку і відновити не тільки зовнішній вигляд дивана, але і всієї кімнати. Ви зможете міняти обличчя Вашого дивана відповідно до Вашого настрою. Чохол для дивана шиється не важко. Все що від вас вимагається - це вміння слідувати інструкціям, відповідна тканина і потрібні швейні приналежності. З того ж матеріалу, що і Ваш чохол, можна так само зшити і подушки на диван. Цей, здавалося б, невеликий елемент зможе додати затишку і доповнить інтер'єр кімнати.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті