• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в стилі модерн для сучасних людей

Стиль модерн, хоч і володіє сучасним звучанням, але насправді не має ніякого відношення до останніх модних тенденцій. Його розквіт відносять до кінця 1880-х і до 1914 року. Його існування тривало не так довго, в порівнянні з іншими стилями, але за цей час він встиг запам'ятатися і створити величезну кількість інтер'єрів, які зараз відносять до шедеврів.

Цікавий і запам'ятовується підхід у створенні інтер'єрів встиг залишити свій відбиток, не тільки в створенні певного стилю, але і в дизайні меблів. Модерн створив великий фурор серед еліти минулих часів, що можна легко помітити в хроніках.

У нашій статті ми розповімо, як створити сучасний модерн, його відмінні риси та правильний вибір меблів.

Диван в стилі модерн

М'які меблі здатні додати кімнаті відчуття тепла і затишку. Сучасні дивани, виконані в стилі модерн, а також кушетки, крісла і пуфи, здатні не тільки забезпечити комфортом, але і доповнити інтер'єр приміщення, ставши його прикрасою.

Всім нам хочеться в кінці важкого робочого дня забратися на диван, сховатися теплою ковдрою і насолоджуватися приємним відпочинком. Але комфорт - це не єдиний критерій, який хочеться задовольнити при виборі м'яких меблів. Можливість створити унікальний і привабливий інтер'єр займає розуми навіть тих, хто до всього ставиться з ноткою практичності. Маленький кутовий або прямий диван на невеликих, майстерно виготовлених ніжках відмінно підійде для вітальні. А двоспальний варіант з механізмом трансформації акордеон або книжка може доповнити спальню невеликих розмірів.

Сучасні вироби, виконані в стилі модерн, задовольнять не тільки любителів комфортного відпочинку, але і вразять чудовими стилістичними рішеннями. Звернувши увагу на колекції провідних дизайнерів Італії, Іспанії та Німеччини, можна помітити, як вміло вони поєднують різні матеріали, такі як дерево, пластик і метал.

Складні і плавні лінії, різні колірні рішення оббивного матеріалу - все це притаманне стилю модерн. Він не любить помпезності і поєднує в собі дух минулого з просунутими рішеннями сучасності. Для диванів в цьому стилі виробники часто віддають перевагу матеріалам, що відрізняється своєю простотою і функціональністю. Такий виріб здатне вписатися в будь-який інтер'єр.

Головні відмінності стилю модерн в інтер'єрі

1. Велика кількість дерева

Дерево дуже часто застосовують в цьому стилі, тому його можна віднести до однієї з його характерних рис. Застосовувати його можна різними способами, використовуючи деревину різних порід і відтінків. Використовують дерево не тільки для створення предметів меблів, але і для елементів декору, а також облицювання.

Варто пам'ятати, що стиль модерн є одним з найдорожчих, а також найскладніших для створення. Тому тут потрібно особливу увагу до деталей і загальній картині. На виготовлення відповідних предметів меблів і всього дизайну в цілому знадобиться багато часу.

Вибираючи колір дерева, краще віддавати перевагу натуральним відтінкам. Дизайнери часто вибирають тверді породи, до яких відносяться дуб і бук. В кінцевому підсумку меблі виходить досить темного кольору, але також зустрічаються і варіанти середньої насиченості. Цей матеріал застосовується не тільки для меблів, але і для предметів декору, підлогових покриттів, настінних панелей і сходів.

2. Наявність витіюватих ліній

Стиль модерн індивідуальний і відрізняється від всіх інших. Він не терпить симетрії і рівномірності. В якості натхнення використовуйте природні елементи, які йому притаманні. У природі, як відомо, немає симетрії, вона відрізняється своєю різноманітністю відтінків і тонів.

Як і в будь-якому іншому стилі тут важливий баланс. Модерн не потребує дзеркальному відображенні предметів, але допускає нестандартні ідеї і плавні, витіюваті лінії.

Домогтися цього можна використовуючи дверні прорізи у вигляді арок, красиві барельєфи на стінах, плавні елементи в декорі сходів і витончену різьбу по дереву.

3. Перевага рослинних і квіткових візерунків

Через стиль модерн відбивається сама природа. З цієї причини він наповнений різними візерунками і принтами, що відповідають рослинної тематики. Якщо Ви віддаєте перевагу використовувати зображення листя рослин, метеликів, квітів, то Вам неодмінно варто звернути увагу на стиль модерн, адже саме в ньому такі деталі зустрічаються найчастіше. Весь інтер'єр повинен відображати тематику природи і показувати її у всій красі з допомогою різних проявів.

Використовувати такі візерунки можна в оббивних матеріалів, шпалерах, текстильних елементах, в прикрасах паркету, а також елементах освітлення.

4. Використання вітражів

У більшості випадків вітражі виконуються за допомогою старовинного способу. У цьому випадку використовується метал, за допомогою якого створюється сітка, що має різну форму. У неї додають різні елементи, виготовлені зі скла. Для створення відблисків і інших красивих ефектів за допомогою скла використовують спеціальне підсвічування.

Практично кожен інтер'єр в стилі модерн доповнюється різними вітражами. Їх можна замовити в спеціальних майстернях. Там Ви зможете знайти величезну кількість зразків, які напевно підійдуть для подібного дизайну.

Застосувати вітражний елемент можна як Абажурна деталей освітлення, арках, вставках на сходах і навіть на стелях.

5. Застосування кованих деталей

Ковані елементи теж використовують в стилі модерн. Відбувається це не дуже часто, все залежить від побажання господарів житла. Художня ковка має витонченими, вигнутими формами і забарвлюється в темні тони. Не рекомендується застосовувати велику кількість кованих елементів. Однією деталі або невеликих аксесуарів буде досить. Металеві візерунки можна використовувати для сходових перил, оздоблення каміна, ліжка, а також оформлення вікон. Фото прикладів можна знайти в інтернеті.

При виборі меблів в стилі модерн покладайтеся на свій смак і колірну гамму кімнати. Кращі представлені на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті