• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван в стилі прованс як ідеальне доповнення інтер'єру

Як би виглядало оздоблення будинку романтичної та мрійливої особи? Відповіддю на це питання стане стиль прованс. Він уособлює собою спокійне і затишне провінційне життя у Франції.

Цей стиль часто використовують в сучасних інтер'єрах. Прованс проявляється в елегантних меблів, витонченому декорі і теплих тонах. На особливу увагу заслуговує саме меблі. Найчастіше її роблять із натурального дерева. Для фасадів використовують натуральні масляні лаки або застосовують спеціальну техніку, яка створює ефект старіння. У більшості випадків, предмети меблів в стилі прованс доповнюють різними прикрасами у вигляді фігурних елементів. Серед них переважають квіткові візерунки та орнаменти, хвилясті лінії і завитки. Існують також декоративні елементи, які виготовляються з міді і бронзи.

Цветовая палитра

Меблі, яка виготовляється з такого матеріалу, як натуральна деревина, стане прикрасою будь-якого приміщення навіть без наявності додаткових оздоблювальних деталей. Щоб предмети стали частиною стилю прованс, вони повинні мати хитромудрі форми і відрізнятися своєю масивністю. До них відносяться дивани, комоди, шафи, стільці, буфети і столи. Ці меблі володіє злегка потертим, вінтажним видом, ніби вона дісталася в спадок від французької сім'ї, що проживає в мальовничій селі.

Вироби мають спокійні тони і відрізняються відсутністю яскравих елементів і буйством фарб. Все виглядає так, як ніби спекотне сонце Провансу довго пригрівало меблі, яка встигла вицвісти під його палючими променями. Французького шарму додає навмисна потертість та вид потрісканої фарби. До основних відтінків відносять бежевий, білий, лавандовий, оливковий, бірюзовий, бузковий, рожевий, жовтий і теракотовий. Романтизму приміщенню можуть додати не тільки дерев'яні вироби, а й предмети, виготовлені з ротанга, а також металу.

В основу стилю ліг привабливий Південь Франції, всипаний лавандовими полями, оповитий чистим повітрям і підігріта теплим сонцем. Тут часто використовуються натуральні тканини і повністю відсутня пластика.

Текстильні елементи, включаючи оббивку дивана, виконуються в спокійних тонах. Часто використовуються принти. В основному це квітковий візерунок, смужка і клітка. Можна застосовувати різні комбінації відтінків.

Диван в стилі прованс

М'які меблі в подібному стилі виготовляють в більшості випадків з деревини світлого відтінку або з використанням додаткових кованих деталей. Для того, щоб створити відчуття затишку і комфорту, застосовують велику кількість різних подушок. Існують відмінності диванів в стилі прованс, які полягають в їх формі і колірній палітрі. Вони володіють такими відмінними рисами:

  • велика кількість диванних подушок;
  • зовнішній вигляд предметів створює відчуття ручної роботи, що має індивідуальних підхід до кожної деталі;
  • допускається застосування як невеликих кованих деталей, так і повноцінних металевих елементів;
  • використання теплої і натуральної колірної гами, а також не яскравого квіткового принта, який виконується на світлому фоні;
  • спинка має закруглену форму;
  • невисокі ніжки, які дуже часто мають вигнуту форму.

Кольори, що застосовуються в матеріалі оббивки, можуть мати один тон і доповнюватися подушками, виконаними в схожому або контрастуючому відтінку.

Часто використовуються квіткові принти, які притаманні прованському стилю. Такі меблі, як диван, в цьому стилі займає центральне місце. Він обов'язково повинен доповнюватися декоративними подушками.

Використання великої кількості подушок не тільки підкреслює романтизм Провансу, але і є способом надання затишку і зручності. Вони допомагають комфортно розташуватися на дивані. М'які тони сприяють розслабленню, створюючи атмосферу спокою і релаксу.

Сумішеві тканини стають частим вибором в якості оббивки для м'яких меблів. Це не дивно, адже вони легкі в догляді і прослужать довгий час.

Для тих романтичних осіб, які вирішили передати дух французької провінції в своїй вітальні, підійде диван, що розкладається, має дерев'яний корпус і оснащений витонченої різьбленою спинкою. Диван-ліжко стане вдалим вибором, так як цей варіант дозволяє також забезпечити додаткове спальне місце.

Відмінно впишеться в цей стиль і кутовий диван. Він здатний розмістити в своїх обіймах велику компанію і стане відмінним варіантом для великої родини або для людей, які люблять влаштовувати вечірки.

Різні форми і моделі

Існує велика різноманітність м'яких меблів, виконаної в стилі прованс. До них відносяться розкладні, статичні, односпальні та двоспальні софи.

Як правило, ці меблі відрізняється невеликими розмірами. Двомісна модель дозволить заощадити простір, створюючи додаткове вільне місце. Цей варіант стане найкращим для приміщень, що мають невеликі розміри.

Дуже зручно буде, якщо такий диван має розкладається механізм. Такі механізми можуть мати різну конфігурацією. Це робить можливим вибір відповідної моделі під конкретне приміщення. У складеному вигляді вони стане втіленням стилю прованс, а в розкладеному стане додатковим місцем для нічного відпочинку.

У вітальнях, що володіють великими розмірами, можна розмістити кілька невеликих диванів. Якщо Ви вирішили оформити кухню в подібному стилі, то невелика софа стане відмінним її доповненням. Це може бути дерев'яна або металева лава, що володіє різьбленою спинкою.

Цей стиль можна використовувати для кімнати дівчинки, віддаючи перевагу ніжним рожевим, бузковим та персиковим тонам.

Як вибрати м'які меблі

Правильно підібрати диван - справа не легка. Для того, щоб не наробити ніяких помилок, потрібно:

  • підбирати такий предмет, який відповідатиме всім функціональним завданням і бути естетично привабливим;
  • перед походом в меблевий магазин виміряти площа, яка буде відведена під м'які меблі, це особливо важливо для квартир, що мають невелику площу;
  • м'які меблі повинна бути виконана в єдиному стилі з іншим інтер'єром і бути його продовженням.

Диван в стилі прованс - це уособлення м'якості і витонченості. Для цінителів романтики, природності і затишку цей предмет меблів стане прекрасним вибором, який буде радувати протягом багатьох років.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті