• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Вічна класика: дивани в класичному стилі в інтер'єрі

Хочете придбати нові меблі, але не знаєте до якого стилю звернутися? У цій статті ми відкриємо секрети одного з найпопулярніших стилів - класичного. Все, що необхідно знати про класику: колірна гамма, матеріали - все це допоможе Вам створити вітальню Вашої мрії.

У стародавні часи дивани ставилися до привілеїв багатої частини населення і прикрашали будинки аристократів і вельмож. У сучасному світі кожен зможе порадувати себе цим предметом меблів, який представлений в широкому асортименті. Часи змінювалися, а з ними змінювалися і предмети обстановки.

З початку часів і донині матеріалом для виготовлення диванів була деревина, яка доповнювалася різними декоративними деталями і варіантами оббивного матеріалу. Фантазія дизайнерів здатна на багато що і їй вдалося створити нові віяння в стилі, які з часом перетворилися в класику.

Сучасні меблі випускається в різних варіаціях і кожен покупець зможе знайти собі виріб, який впишеться в його вітальню і бюджет. Навіть найвибагливіший поціновувач якісної меблів зможе знайти собі модель, що відповідає його смакам.

Але така величезна кількість виробів не обходиться без складнощів. Адже як вибрати щось одне? Щоб полегшити Вам вибір, розглянемо моделі в тому стилі, який користується великою популярністю.

Основні риси класичного стилю

Багата історія класики подарувала їй різні трактування. Але кожне з цих визначень тісно переплітається один з одним. До найголовнішим з них відносять:

  • античність - культура Риму і Древньої Греції подарували нам безліч стандартів. Класика, яка вперше з'явилася в 18 столітті, є прямим її продовженням;
  • європейські стилі - до них відносять бароко, рококо та ампір;
  • національні стилі - існує англійська класика, французька і так далі. Відрізняється елементами стилю, притаманними певній країні;
  • сучасна класика - за основу взяли на себе обов'язки правила і канони. У таких інтер'єрах присутня сувора симетрія, нейтральні відтінки і вміле використання простору.

Розглянемо загальні риси, які відносяться до класичного стилю:

  1. Прямі, чіткі і симетричні лінії. М'які меблі та інші предмети інтер'єру встановлюються строго по симетрії. Всі предмети розташовуються так, що якщо візуально розділити кімнату на дві частини, то вони повинні дзеркально відображати один одного.
  2. Наявність центрів. Цими центрами є об'єкти, навколо яких будується вся композиція. Це дозволяє зв'язати всі предмети один з одним, створюючи одну загальну композицію. Таких центрів може бути декілька.
  3. Джерела освітлення. У класичному інтер'єрі дизайнери часто додають кілька джерел освітлення. Це може бути велика люстра, розташована в центрі і кілька настінних світильників.
  4. Віяння розкоші. Класику в інтер'єрі часто вибирають солідні персони, щоб продемонструвати свій статус. Це не дивно, адже з давніх часів багаті люди вважалися законодавцями стилю. Розкішне оформлення інтер'єру притаманне бароко і рококо, а от сучасна класика відрізняється скромністю.
  5. Особливості національностей. Класичний інтер'єр також є відображенням національного колориту. Наприклад, французькі інтер'єри виділяються своєю навмисною химерністю, а англійські віддають перевагу стриманості і аскетичність.
  6. Матеріали. У класиці використовують дорогі тканини, благородне дерево, камінь, метали, ліпнину з гіпсу. У цьому стилі ні в якому разі не можна використовувати елементи, виконані з пластика.

Класичні меблі

М'які меблі, виконана в стилі класика здатна прикрасити будь-який інтер'єр і вона завжди залишається в моді. Дивани, виконані в цьому стилі протягом довгих століть і по сьогоднішній день користуються великим попитом серед покупців. Класичні вироби вибирають люди, які цінують стабільність і комфорт. Не обов'язково мати консервативні погляди, щоб гідно оцінити подібні варіанти.

Особливою відзнакою даної меблів є висока якість її виготовлення. Меблевики докладають особливу увагу до виготовлення кожної деталі. Це сприяє тому, що кожен виріб відрізняється особливою симетрією і рівними формами. Крім цього, предмети меблів, виконані в класичному стилі, здатні прослужити довгий час. Всі ці якості дозволили меблів в даному стилі завоювати велику популярність.

Вартість диванів залежить від матеріалу їх виготовлення. Як правило, для них використовують такі породи дерев, як дуб, горіх і бук. Для тих, хто готовий розтягнути свій бюджет, існують моделі, виготовлені з червоного і чорного дерева. Як оббивного матеріалу виступає бавовна, натуральна шкіра, шовк і атлас.

У класичному стилі дуже рідко використовують яскраві відтінки. В основному віддають перевагу спокійним тонам. Вони дозволяють очам відпочити і навівають відчуття затишку і розслаблення. Для декорування диванів можуть використовувати золоту нитку. Це додає відчуття розкоші, але при цьому не надто приваблює увагу.

Диван-ліжко, виконаний в класичному стилі підкреслить відмінний смак господаря оселі. Крім цього, такий предмет меблів відрізняється своєю універсальністю і підійде не тільки для вітальні, але і для кабінету, а також спальні.

Диван в цьому стилі - це не просто предмет меблів, а цілий витвір мистецтва. Виріб часто розташовується на акуратних вигнутих ніжках. Підлокітники можуть бути різними, найчастіше напівкруглими. Оббивний матеріал може бути прикрашений геометричним або кольоровим візерунком. Кутовий розкладний диван, фото якого можна знайти в інтернеті, прекрасно доповнить велику вітальню, додавши їй солідності, а невелика двомісна софа відмінно впишеться в кімнату з невеликою площею.

Як додати вітальні елементи класики

  1. Якщо тільки один з членів Вашої родини воліє класицизм, то можна змішати кілька стилів. Такий варіант дозволить всім забезпечити потрібний комфорт. Для цього необхідно вибрати один предмет інтер'єру, який буде виконаний в класичному стилі, а інші можуть бути сучасними. Але потрібно обов'язково знайти те, що буде їх всіх пов'язувати. Наприклад колір штор або декоративних виробів.
  2. Додати елементи античності можна за допомогою високих ваз і скульптур з глини.
  3. Для любителів строгих форм підійде англійська класика. Центральним предметом може стати диван, прикрашений втяжками на спинці. В якості оббивки краще всього вибирати натуральну шкіру.
  4. Якщо Ви віддаєте перевагу химерну розкіш, то Вам найбільше підійде стиль рококо. Тут має бути присутнім безліч декоративних елементів, а також меблевих виробів. У такий інтер'єр впишуться різні пуфи, крісла, кушетки.
  5. Хочете підкреслити свій статус? Зупиніть свій вибір на бароко, який виділяється своєю помпезністю. Предмети меблів повинні володіти декоративно прикрашеними, вигнутими спинками. Особливу увагу слід приділити оббивних матеріалів. Для нього рекомендується використовувати шовк, сатин, оксамит і атлас.

Класичний стиль відрізняється своєю різноманітністю. Кожен зможе вибрати те його розгалуження, яке допоможе створити унікальний і незабутній інтер'єр. Якщо Ви в пошуку меблів, яка підкреслить Ваш витончений смак, то не проходьте повзdommino.ua - там Ви знайдете вироби, які зможуть прикрасити інтер'єр Вашої оселі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті