• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати постільну білизну

Комфортний відпочинок на м'якому ліжку або дивані просто неможливо уявити без затишного постільної білизни. Це і не дивно, тому що на сьогоднішній день в магазинах можна знайти білизна з різних тканин, на яких будуть нанесені різноманітні візерунки. Тому, широкий асортимент білизни змушує покупців добре задуматися, який же варіант краще придбати.

У виробництві постільної білизни використовуються різні матеріали тканин - є ті, що щільніше і надійніше, є ті, що більш легкі, їх можна використовувати і влітку. Крім того, що воно має виглядати привабливо зовні, так і після прання воно не повинно псуватися. Плюс до того необхідно підібрати білизну так, щоб воно було відповідної щільності.

На дотик виріб повинен бути м'яким, що не грубим. Набутий варіант постільної повинен гармонійно вписуватися в загальний колір інтер'єру, тому що якщо буде відрізнятися, то вже загальний вигляд кімнати буде сприйматися по-іншому. У даній статті ми розглянемо, які основні види постільної білизни існують, що потрібно брати до уваги при покупці, з якого матеріалу бажано купувати вироби.

 


Які є види постільної білизни

Якщо розглядати які є види постільної білизни, то потрібно виходити з особливостей ліжка або дивана.


Виділяють наступні види таких виробів:

  • євро;
  • односпальне;
  • полуторне;
  • двуспальне;
  • дует;
  • ддитячі;

Комплектація залежить виключно від виробника, так як деякі можуть щось покласти, а щось і прибрати, тому про це треба пам'ятати. Але стандартний варіант, коли є підодіяльник, 2 наволочки і простирадла.

Також, існує класифікація за розмірами, що теж необхідно враховувати при покупці виробу.

Крім цього, розрізняються комплекти постільної білизни з певною щільністю плетіння ниток. Якщо розглядати цю характеристику, то основними видами є вироби такої щільності:

  1. Низька щільність, якої характерно те, що такі вироби виготовляються з матеріалів низької якості.
  2. Нижче середнього щільність, більш якісні матеріали, відрізняються більшою стійкістю до різних впливів.
  3. Середня, що набагато краще, ніж будь-які інші матеріали.
  4. Вищою за середню, матеріали дуже якісні і надійні, тому славляться своєю довговічністю.
  5. Висока, використовуються як натуральні, так і синтетичні матеріали, а якщо їх з'єднують, то виходять дуже якісні комплекти.
  6. Максимальна щільність, повністю зносостійкі матеріали, використовуються натуральні матеріали.

Основні види постільної білизни для нашої країни перераховані вище. Це обумовлено тим, що саме такі варіанти ідеально підходять для ліжок та диванів, що купуються жителями нашої країни, а виробники вже підлаштовуються під цю статистику. Крім того, постільна білизна євро з'явилося не так давно, і далеко не кожна людина знає про його існування. Крім того, варіант "дует" купується вкрай рідко, через те, що такий комплект практично ідентичний з двоспальним постільною білизною. За такою класифікацією виділяють основні види.

 


Про що не варто забувати при виборі

У більшості випадків люди підбирають постільна білизна під колір кімнати. При покупці даного вироби необхідно брати до уваги колір вироби, наприклад, для людей, які страждають на гіпертонію небажано купувати вироби яскраво-червоного кольору, людям, у яких немає ніяких захворювань і віддають перевагу романтичним тонам припаде до душі вироби з батисту.

Потрібно звертати увагу на матеріал тканини, щоб виріб можна було легко прати, і воно не змінило колір. Також, звертайте увагу на дозволену температуру для прання. Тривале використання білизни можливо тільки тоді, коли воно виготовлено з надійної і якісної тканини - вона не повинна просвічуватися. Від комплекту білизни не повинно виходити ніяких запахів, можливий тільки приглушений аромат текстилю. Обов'язково дивитися на якість і надійність упаковки, ніж вона щільніше, тим краще.

Обов'язково потрібно враховувати індивідуальні особливості людини, для якого купується комплект. Якщо є якісь захворювання, то потрібно обов'язково подивитися склад, можливо будуть якісь хімічні елементи, які небажані.

Звертайте увагу на те, яким чином зшитий комплект. У якісного постільної білизни добре проглядається спеціальний білизняний шов. Перевірити його можна вивернувши навиворіт виріб. Якщо товар неякісний, то краю будуть прострочені простим одним швом, нитки будуть взагалі не такого кольору, як все білизна.

Безсумнівно, кожна людина має свої переваги в кольорі вироби і його малюнку. Але надійна і якісна тканина не повинна бути занадто яскравою, що викликає. Буде набагато краще, є колір постільної білизни буде спокійним і не надто яскравим. Страждаючі від алергії люди можуть замовити гіпоалергенні білизна, воно цілком безпечне для кожної людини. Підбір за розміром необхідно здійснювати виходячи з розмірів спального місця і його особливостей, наприклад, відповідне за певним розміром білизна для ліжка може виявитися абсолютно невідповідним для дивана. На упаковці написано правила по догляду за об'єктом придбання комплектом, рекомендований режим прання і температура.

Звертаючи увагу на всі ці, здавалося б, незначні моменти, ви зможете підібрати найоптимальніший варіант білизни собі в будинок.

 


Яка тканина краще


Комплект білизни з якої тканини найкраще підійде? Саме таким питанням задаються багато потенційних покупців. Склад і якість матеріалу, мабуть, найосновніші характеристики, на які звертати увагу потрібно в першу чергу. Різні види тканин, існуючі на ринку, можуть далеко не всім бути зрозумілими, тому розглянемо найпопулярніші матеріали тканин.

  1. Бавовна - надійний матеріал природного походження, і найпопулярніший для створення якісного білизни. Вся суть полягає в тому, що він доступний за ціною і довговічний. Цей матеріал має свої різновиди, про які ми розповімо далі.
  2. Бязь. Легко пізнавана різновид бавовни, відрізняється високою щільністю і незначними стовщеннями ниток в окремих частинах вироби. Хоч на дотик цей вид бавовни набагато гірше, ніж натуральний варіант, але має доступну ціну і легко застосовується в різних сферах.
  3. Сатин. Матеріал відрізняється високою щільністю, а виготовляється з бавовняних волокон, які скріплюються подвійним плетінням. Чим більше скручена нитка, тим більше буде блищати матеріал. На дотик і зовні такий матеріал нагадує шовк, але коштує він дешевше, ніж шовк, але дорожче ніж інші види бавовни.
  4. Мако-сатин. У народі цей матеріал називають "єгипетський шовк", відрізняється зносостійкістю, легкістю, надійністю, не викликає алергію, не змінює колір довгий час і відмінно пропускає повітря. Вартість досить висока.
  5. Поплін. Матеріал, який відрізняється тим, що довгий час зберігає форму, не електризується, повністю гігроскопічний. За таким видом постільної білизни дуже просто доглядати, зовні цілком приємний колір, але вартість набагато вище, ніж у інших видів постільної білизни.
  6. Ранфорс. Приємна на дотик тканина, що славиться своєю міцністю, практичністю. Також, особливість плетіння в тому, що воно діагональне. Тому поверхню такого матеріалу гладка, на неї легко нанести будь-який малюнок. Основний недолік - після декількох прань втрачає свій зовнішній вигляд і форму.
  7. Віскоза. На такий матеріал легко наносяться яскраві кольори, крім того, для виготовлення постільної білизни крім віскози додають і інші матеріали, тобто роблять комбінований варіант.
  8. Бамбукове волокно. Це вважається штучний матеріал, хоч білизна і виготовляється з натуральної сировини. Такий матеріал відштовхує все запахи, має антибактеріальні властивості, тому для дітей та вагітних жінок такий варіант підійде найкраще.
  9. Тенсел. Цей матеріал отримують шляхом переробки евкаліптового волокон. На дотик цей матеріал дуже гладкий, на вид нагадує м'яку натуральну шкіру.
  10. Поліестер. Це синтетичний матеріал, який має багато схожих властивостей з бавовною. Такий матеріал відрізняється щільністю, надійністю, стійким кольором, такий матеріал легко стирається, не втрачаючи при цьому природний колір.
  11. Мікрофібра. Якісний і м'який матеріал, на ньому легко відпочивати і перебуваючи на ньому довгий час ніяких подразнень і проблем не виникає.

Перераховані матеріали найчастіше використовуються у виробництві постільної білизни. З якої тканини виготовлений комплект можна дізнатися, прочитавши інструкцію, виходячи з інформації вже вирішувати, підходить чи ні такий варіант. Але варто врахувати, що сучасні виробники намагаються максимально якісно зробити постільна білизна, адаптувати його до всім вимогам і побажанням потенційних покупців.

 


Правила з вибору постільної білизни

Вибираючи конкретний варіант необхідно намагатися купувати натуральне постільна білизна з мінімальним вмістом синтетичних компонентів або з повною їх відсутністю. Інакше виріб буде погано пропускати повітря, тим самим під час сну буде відчуватися дискомфорт. Мінімальний вміст синтетичних волокон допоможе значно продовжити термін експлуатації виробу. Обов'язково потрібно брати до уваги характеристики, пов'язані з доглядом за білизною, особливо уважно поставитися до особливостей прання.

Також, необхідно брати до уваги особливості спального місця, враховувати ліжко якого розміру варто в кімнаті і який комплект до неї оптимальніше всього придбати. Міцний і надійний матеріал прослужить довгий час і буде справжнім розрадою для власників. Не важливо, яким буде придбаний вами комплект - дорогим і шикарним або ж більш простим, але таким же надійним, головне, щоб він ідеально підходив під конкретно ваше спальне місце і подобався вам.

Хороший догляд і дбайливе ставлення зможуть максимально продовжити термін експлуатації. Вибирайте тільки перевірених виробників, які гарантують високу якість продукції, що випускається. Також, ви можете звернутися за допомогою до фахівців, які допоможуть підібрати за кольором відповідне постільна білизна для вашої кімнати. Орієнтуватися треба і на особисті побажання, дивитися на особливості тканини, правильність щоденного догляду і прання і тоді ви зможете купити найоптимальніший комплект постільної білизни.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті