• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Поради по інтер'єру: як поставити ліжко в спальню?

Спальна кімната є найпотаємнішим місцем в будинку. Саме тут людина може повністю розслабитися, усамітнитися, якісно виспатися. Оформлення і розстановка меблів в цьому приміщенні грають велике значення, оскільки здоровий сон забезпечується сукупністю чинників. Важливий і колір стін, і декор спальні, наповнюваність меблями, і гармонійна її розстановка. Як досягти цієї злагодженості? Створити затишне, красиве, психологічно безпечне місце для сну? Розповімо і покажемо в сьогоднішній статті.

Кращі варіанти розташування ліжка в стандартній спальні

Більшість з нас проживає в типових багатоповерхівках, які мають обмежену квадратуру, невисокі стелі, одне вікно в спальні. Ці умови не дозволяють розставити меблі по фен-шуй, або реалізувати лофт-стиль, але все ж таки є шанси створити затишний, ідилічний куточок відпочинку. Пропонуємо розглянути кілька варіантів розташування ліжка в стандартній спальні, розміром 14м2. Зазвичай таке приміщення має прямокутну форму, але зустрічаються і квадратні кімнати. На розстановку спальних меблів форма особливо не впливає, адже більш важливими факторами тут є двері і вікна.

М'які меблі для спальні від компанії Dommino

Варіант 1. Розміщення ліжка паралельно до вікна. Ложі знаходиться біля стіни, створюючи опору узголів'я, при цьому джерела небезпеки (з точки зору психіки) залишаються на увазі. Такий варіант універсальний, підійде будь-який за формою спальні, дозволить вибрати відстань від вікна за потребами, і розташувати додаткові елементи у природного джерела світла (приліжкову тумбу, робочий стіл, або м'яке крісло).

Варіант 2. Установка ложе перпендикулярно довгій стіні. Відмінний спосіб візуально скорегувати витягнуту кімнату. Також має непоганий огляд. Ліжко тут буде центральним об'єктом, що задає тон і стиль приміщення, що важливо враховувати при виборі декору.

Варіант 3. Розташування ліжка в ніші. Планування стандартних квартир не передбачає альков, ніш, і інших відхилень від суворої геометрії. Але її можна створити самостійно, без особливих зусиль. На допомогу прийдуть гіпсокартонні перегородки, вбудовані системи зберігання, і інші елементи. Навіщо вони потрібні? Подібне укриття забезпечує психологічний комфорт відпочиваючого, захищає від зовнішніх, дратівливих факторів, що особливо актуально, якщо кімната виконує кілька функцій.

Варіант 4. Розміщення ложе в кутку, протилежному двері. Тема входу в спальню, і установки ліжка щодо дверей, особливо делікатна. Багато забобони надають двері магічні властивості, категорично забороняють спати ногами в неї, а сон головою до входу, з точки зору психологів, загрожує підвищенням тривожності. Ми пропонуємо альтернативний варіант, який можна втілити в звичайній спальні, тобто поставити ложе в кутку. Так двері буде на увазі, а ноги - на одній прямій із стіною.

Які фактори необхідно враховувати, вибираючи обстановку спальної кімнати

Меблювання спальні, її оформлення, повинні мати практичний, але в той же час затишний дизайн. Ця кімната не допускає нагромаджень корпусних меблів, або кричущих тонів. Кожен елемент потрібно підбирати з урахуванням його практичного значення. Як це зробити? Які фактори враховувати?

  1. Розмір кімнати. Щоб обстановка приміщення була затишною, кількість меблів має відповідати розмірам спальні. Так, маленька площа не потерпить присутності шафи, комода, або інших громіздких об'єктів. Їм потрібно знайти місце за межами зони відпочинку. А простора, прямокутна спальня, навпаки, потребує додаткових елементів: канапки, крісла, які додадуть їй обжитий, комфортний вид.
  2. Кількість осіб. Важливий фактор при оформленні спальної кімнати. Нею будуть користуватися двоє, або один? Це подружня спальня, або місце відпочинку дітей? Так, дітям, крім персональних спальних місць, обов'язково потрібні предмети особистого користування: тумби, комоди, столи для занять. Подружжя ж, цілком можуть розділити не тільки ложе, але і шафа для речей.
  3. Стиль кімнати. Меблювання і дизайн спальні також залежать від обраного стилю оформлення. Одні напрямки потребують численних декоративних елементів, повноцінного спального гарнітуру. Інші - навпаки, вітають аскетичне, просте оздоблення.
  4. Потреби господарів. Природно, що інтер'єр спальні буде затишним і комфортним для господарів, при дотриманні їхніх потреб. Так, якщо дружина любить почитати перед сном, важливо подбати про додаткові джерела світла, тумбах, або стелажах, на яких можна тимчасово скласти книги. Також допустимо здійснювати невеликі відхилення від стилістики, для врахування потреб.

На закінчення можна сказати, що інтер'єр спальні не є строго регламентованим, він може бути переглянутий у відповідності до потреб господарів. Основний критерій, яким слід керуватися - це зручність розміщення для самих відпочиваючих.

Як правильно розставити меблі в маленькій спальні? Цим питанням задавалося чимало людей, і з часом виробилися кілька універсальних, найбільш комфортних варіантів:

  • біля стіни (ліжко узголів'ям у стіни - це класика, яка буде актуальна і може бути застосована в будь-якому приміщенні);
  • по діагоналі (така установка забезпечить індивідуальні підходи до двоспальне ложе, в самому маленькій кімнаті );
  • подіумних розміщення (установка подіуму замість ліжка стане цікавим рішенням для маленької спальні. Вона не буде виглядати захаращеній, і з'явитися більше місця для відпочинку двох);
  • приховане розміщення (установка ліжка-трансформера, яка забирається в шафу, ідеально підійде для маленької кімнати, з додатковою функціональним навантаженням).

Сподіваємося, викладена інформація була для вас корисно й, і тепер ви знаєте, де краще поставити ліжко, і якими предметами її оточити. А якщо ложе мрії ще не вибрано, ласкаво просимо на Dommino.ua , витончені меблі стане вдалим доповненням вашої спальні.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті