• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все що потрібно знати про двоспальні ліжка

Двоспальне ліжко - це класика спальних меблів, у безлічі людей вона асоціюється з якісним, повноцінним відпочинком, який в повній мірі не реалізується на інших поверхнях. Її широке, рівне підставу, краще компактності дивана вже багато років поспіль. Однак стрімкий розвиток технологій, вносить свої корективи у виробництво меблів. Ліжко, виготовлена ​​десять років тому, істотно відрізняється від тих зразків, які виставлені в меблевих салонах сьогодні. Матеріали, дизайн, ергономічні якості, змінилися. Пропонуємо дізнатися, якими характеристиками володіють сучасні спальні меблі для двох, і що взяти до уваги, вибираючи нове ложе в свою спальню.

Різновиди двоспальних ліжок

Сьогодні, асортимент меблевих виробів може задовольнити найвибагливішого, досвідченого споживача. Великий вибір матеріалів, форм, розмірів, дизайнів, дозволяє створити і добротні бюджетні моделі, і більш вишукані ложа преміум-сегменту. Їх можна класифікувати за такими параметрами:

Все для спальні від Dommino

  • форма (двоспальні ліжка зустрічаються прямокутної, квадратної, круглої форм);
  • конструкція (виділяють подіумне ложе, звичайне ліжко на ніжках, корпусні меблі з нішами, а також ліжко-горище);
  • стиль (спальне місце може мати класичний, мінімалістичний, етнічний, сучасний, стилі. При цьому, кожен напрямок розділяється ще на кілька гілок, що дозволяє підібрати ліжко до будь-якого інтер'єру спальні, від спокійної класики до відчайдушної еклектики);
  • функціонал (зустрічаються прості моделі спальних меблів, призначені виключно для сну, і функціональні ложа, доповнені різними елементами. Наприклад, висувними ящиками, підйомними механізмами, вбудованими полицями);
  • комплектація (ліжка, як машини, бувають простої, базової комплектації, і вдосконалені. Наявність або відсутність ніжок, узголів'я, узніжжя, ортопедичної основи, залежить від цінового сегмента обраної моделі, а також від стильового напрямку).

Відповідно, різновидів ліжок дуже багато. Ми описали лише основні параметри, які включають в себе найбільш популярні, на сьогодні, вироби. Але навіть таких налічується кілька десятків. Щоб вибрати серед них "свою" модель, потрібно приділити увагу не тільки зовнішнім виглядом, але наповненню меблів.Далі ми розповімо, якими критеріями керуватися, щоб стати володарем ідеального, у всіх відносинах, ложе.

Головні критерії вибору спальних меблів для двох

Якою має бути хороша двоспальне ліжко? Безумовно, красивою, широкою, що підходить по стилю до спальні, зручною. Але все це зовнішні характеристики, які не встановлюють термін служби меблів, якість її складання. Щоб вибрати гідну модель, з відповідним співвідношенням ціна-якість, важливо розглядати її в сукупності факторів. Яких? Перерахуємо нижче.

  1. Розмір. Двоспальні ліжка бувають різних розмірів. Їх підбір слід проводити виходячи з параметрів спальні, а також комплекції відпочиваючих. Довжина виробів для сну, розрахованих на двох, у всіх моделей однакова - 2 метри. А ось скільки метрів буде ширина ложе, залежить від особистих переваг. Найскромніша - 1,6 метрів, передбачає комфортне розміщення двох людей, худорлявої або середньої статури. Наступний стандарт ширини - 1,8 метра. Підходить для партнерів різної комплекції, в тому числі зі схильністю до зайвої ваги. Ліжко кінг сайз має параметри 2х2 метра, вона найбільша зі стандартних моделей, але вимагає багато вільного простору. Таке квадратне ложе ще називають сімейним, або трьохспальним, оскільки на ньому вистачає місця двом дорослим і дитині.

  1. Матеріали виготовлення. Ліжка для двох виробляються зі всіляких матеріалів, а також їх комбінацій. Завдяки чому забезпечуються різні цінові категорії виробів. Так, самим бюджетним варіантом, вважається спальні меблі з ДСП. Зазвичай це практичні моделі, що не відрізняються особливою витонченістю. Вони лаконічні, досить міцні, але мають малий термін експлуатації, 5-7 років. Ліжка з МДФ, ЛДСП, більш різноманітні по дизайну, можуть імітувати дорогі породи дерева, відносяться до середнього цінового сегменту, служать до 10 років. Спальні меблі з масиву дерева є ексклюзивним варіантом, з відповідною ціною. Вона довговічна, міцна, екологічна, не має обмежень по кількості циклів розбирання, збирання. Важить така ліжко багато, що дозволяє розрізняти її серед імітують дерево моделей. Окремо слід відзначити металеві ложа. Їх цінова категорія вище середньої, дизайн, практично завжди витончений, виконаний в певному етнічному стилі. Експлуатаційні якості на високому рівні, оскільки метал не піддається тріщинам і іншим дефектам, характерним для дерева.
  2. Тип основи. Основа ліжка не менш важлива, ніж матеріал виготовлення каркаса. У сукупності з матрацом, воно відіграє найважливіше значення для якості відпочинку. Двоспальні ліжка можуть комплектуватися такими типами основ: суцільне, що складається з гнутоклеєних ламелей, або жорстких планок. Перший варіант найпростіший і дешевий. Поверх каркаса закріплюються листи фанери, з заздалегідь просвердленими отворами, для вентиляції матраца. Жорсткі планки в якості основи для матраца, вважаються більш удосконаленим варіантом, але поступаються першість ламелей. Вони встановлюються на 70% всіх спальних виробів. Чому? Ламелі фіксують наматрацник, забезпечують додатковий ортопедичний ефект матраца, який сприяє кращому розслабленню, зняттю напруги з опорної системи людини.

  1. Функціональні якості. Як вже згадувалося, сучасні ліжка можуть бути мультифункціональними, тобто крім головного призначення - сну, виконувати ряд додаткових функцій. У споживача є право вибору, використовувати звичайне або вдосконалене ліжко, але варто пам'ятати, що кожен додатковий елемент буде відображатися на кінцевій ціні вироби.

Які недоліки у двоспальному ліжку?

Правильно обрана двоспальне ліжко (відповідно до габаритів приміщення, комплекцією господарів, з використанням матеріалів відповідних за навантаженням) не має недоліків. Це найкраще рішення для здорового, комфортного відпочинку двох людей. Але несерйозний підхід до вибору спальних меблів, може будь-який виріб нагородити переліком недоліків. Так, ліжка часто приписують недосконалість, через громіздкість. Звичайно, вона займає більше місця в спальні ніж диван, але ж і поверхня її рівна, без стиків. Далі, багато нарікань виникає з приводу ціни спальних меблів. Якісний виріб не може коштувати дешево, якщо ви хочете купити ложе, яке буде служити 10 років, а то і більше, доведеться витратитися. Але в той же час існують і бюджетні моделі, які не потребують серйозних витрат.

Асортимент ліжок зараз надзвичайно великий. Якщо розглядати конкретні моделі, вони звичайно ж будуть мати свої переваги і недоліки. Але в цілому, як категорія спальних меблів, ліжко, практично не має вад. Це повноцінне, комфортне, зручне місце сну, для двох, або навіть трьох членів сім'ї. Сподіваємося, викладена інформація була для вас корисною, і тепер ви знаєте як вибрати ліжко, щоб вона відповідала покладеним очікуванням і потребам, а Dommino.ua з радістю допоможе вам в цій нелегкій справі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті