• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Докладний огляд механізму французької розкладачки

Напевно кожен житель стандартної багатоповерхівки стикався з дилемою розміщення меблів на обмеженому просторі. Коли прагнення до затишку, естетики, невблаганно зустрічається з реальними потребами. Сучасні дизайнерські рішення допомагають врегулювати ці питання, і досить часто, як вдалий варіант, використовується розкладний диван. Цей предмет меблів актуальне для вітальні, спальні, власне, для будь-якого приміщення з обмеженням в квадратних метрах. Він здатний за кілька миттєвостей перетворитися з затишного, красивого сидіння, в повноцінне спальне місце. Але тут важливий один момент - серйозний підхід до вибору механізму розкладки. Способів трансформації меблів багато. Вони відрізняються ціною, принципом роботи, надійністю, терміном експлуатації. І щоб очікування ваші були виправдані, важливо враховувати ці характеристики при підборі меблів. Сьогодні хочемо познайомити вас з одним з найпопулярніших механізмів трансформації - французькою розкладачкою. У статті розповімо про принцип роботи, особливості конструкції, і рекомендаціях щодо використання механізму.

Французька розкладачка: принцип роботи і особливості пристрою

Огляд даної конструкції почнемо з видів диванів, на які вона може бути встановлена. Французька розкладачка - універсальний механізм, розміщується на прямих, кутових моделях, невеликих двомісних ложах і повноформатних диванах. А все завдяки потрійному додаванню, компактному розміщенню в ніші. При цьому, спальне місце в розкладеному вигляді досить просторе (140 см. По ширині, 190 см. По довжині).

Принцип розкладки, пристрій, дійсно нагадують розкладачку. З дивана прибираються м'які сидіння, конструкція трохи піднімається і розладнується на себе в три етапи. Спальне місце утворюється рівне, без стиків, адже на металевих елементах натягнутий тент. Більш старі моделі комплектувалися тільки їм, але сучасні варіанти вдосконалилися. Крім тенту, стандартна конструкція має 4 ортопедичних лати і тонкий матрац. Також випускається посилена французька розкладачка, з 10 латами, і варіант зі зварною сіткою. Максимально допустиме навантаження на такі пристрої - від 180 до 200 кг. Матраци зазвичай входять в комплектацію, але це прості настили, які не обтяжені пружинним блоком або спеціальними прошарками.

Переваги та недоліки дивана з таким механізмом

Диван з трансформацією по типу розкладачки, в більшій мірі відноситься до гостьових моделей. Володіючи витонченим дизайном, ексклюзивною оббивкою, він частіше служить для прикраси вітальні і випадкової ночівлі друзів, ніж для потреб спальні. Це не робоча конячка, а гарний кінь, зрідка демонструє свої якості. Чи є у нього гідності? Безумовно так, пропонуємо їх перелік нижче.

  1. Компактність механізму. Він не вимагає великого простору або прикріплення додаткових елементів до дивана, його розмір дозволяє з легкістю розташуватися в ніші під сидінням. За рахунок цього меблі виглядає естетично і лаконічно, може бути розміщена в самій скромній по площі вітальні.
  2. Економічність. Меблі з таким механізмом відноситься до середньої цінової категорії, а за рахунок функції диван-ліжко, створює додаткове спальне місце будинку.
  3. Легкість конструкції. Вона проста, інтуїтивно зрозуміла, справді не важка, адже складається з порожнистих металевих трубок і тенту, з якими впоратися будь-яка людина.
  4. Термін служби. У середньому, термін експлуатації механізму розкладачка становить 5-7 років, по закінченню яких може знадобитися заміна конструкції. До речі вона не дуже витратна, оскільки схема і стандартні установки у всіх виробників однакові, тобто можливий варіант самостійної покупки, заміни пристрою.
  5. Навантаження. Конструкція в розібраному вигляді має просторе місце для відпочинку, витримує навантаження до 200 кг, що відповідає характеристикам півтораспального ліжка.

Недоліки дивана з типом трансформації французька розкладачка:

  • відсутність системи зберігання, ніш і скриньок;
  • необхідність при кожному розкладанні знімати подушки;
  • відсутність ортопедичної основи для спини;
  • механізм не призначений для регулярного використання.

На прикінець можемо сказати, що подібний механізм трансформації розрахований на певні умови користування, і в якості гостьового варіанту є одним з найпопулярніших, затребуваних. Сподіваємося, стаття допомогла вам зрозуміти що таке французька розкладачка, оцінити її необхідність для вашого житла. А подивитися і вибрати красиві дивани з будь-яким типом трансформації, завжди можна на Dommino.ua

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті