• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Яким має бути дитяче ліжко?

Спальне місце має для дитини має набагато більше значення, ніж для дорослого. І мова йде не тільки про правильний фізіологічний розвиток, але й психологічний комфорт. Для малюка, ще прив'язаного до мами, або школяра, котрий зберігає спогади про спільний з батьками сон, окреме ліжко стає фортецею, в якій можна сховатися від страхів. Її психологічна надійність, ресурсність, залежить, в тому числі і від зовнішнього вигляду, і від технічних характеристик. Оскільки дітям властиво випробовувати на міцність і нерви родичів, і свої улюблені речі. Дана стаття націлена допомогти батькам вибрати якісне дитяче ліжко, в якому малюк буде відчувати себе безпечно, і не перебігати по ночах під крильце до мами.

Головні моменти при виборі дитячого ліжка

Через кілька років після народження малюка, неминуче виникає питання про роздільний сон, і способах його облаштування. На практиці здійснити це виявляється складніше, оскільки враховувати потрібно і побажання дитини, і розрахунки батьків, і кількість вільного простору, призначеного для нових меблів. Чому ж відштовхуватися? Які вимоги враховувати в першу чергу?

  1. Безпека. Це найголовніша умова для дитячих меблів. Вона повинна бути виготовлена ​​з екологічних матеріалів, мати просту, доступну за віком конструкцію, пом'якшені, або закруглені кути, невелику висоту, можливість легко вибиратися назовні.
  2. Практичність. Діти ростуть швидко, і меблі їм потрібно вибирати практичні, здатні послужити кілька років поспіль. Школяру, наприклад, краще відразу доглядати варіанти в яких регулюється довжина, є додатковий функціонал, здатний підлаштовуватися під зростаючий організм.
  3. Зручність. Дитяче ліжко має відповідати уявленням про комфорт самого малюка, а не його батьків. Яким би затишним не виглядав двоповерховий комплекс, він не стане надійною фортецею для чада, який боїться спускатися з гірки. Як би гармонійно вписувалися меблі без бортиків в дитячу, її небажано купувати для молодшого віку (до 10 років), оскільки почуття кордону ще не розвинене, і падіння під час сну будуть неминучі.
  4. Симпатії власника. Після двох років побажання чада неможливо випускати, і якщо ви бачите що йому подобається абсолютно невідповідний екземпляр, то не будьте категоричні. Обговорюйте майбутню покупку на рівних, приводите свої аргументи, вислухайте думку дитини. Це забезпечить психологічну підтримку, бажання користуватися предметом, нехай і не тим, який хотілося спочатку.

Характеристики якісних дитячих меблів

Яким має бути дитяче ліжко з точки зору технічних характеристик? Як визначити якісну модель ще на етапі огляду в магазині? Пропонуємо вашій увазі поради досвідчених майстрів:

  • матеріал виготовлення (для дитячого спального місця найкращою сировиною вважається дерево. Воно не притягає пил, не виділяє шкідливих речовин в повітря, легше піддається обробці, для досягнення округлих форм. Вибирати бажано добре відшліфовану, але не забарвлену деревину, вона вже точно буде гіпоалергенною);
  • конструкція (повинна відповідати віку дитини, не мати травмонебезпечних елементів. Якщо це меблі з бортиками, обов'язкова наявність безпечного і легкого виходу з неї. Для дітей старшого віку часто використовують ліжко-трансформер зі знімними елементами, як на фото. Вона здатна адаптуватися під кілька вікових категорій, але зручність користування рекомендується протестувати самій дитині, перед покупкою);

  • основа (в дитячих меблях вона може бути рейкова або суцільна, у вигляді щита. Перший варіант покращує вентиляцію матраца, накопичує менше пилу, а значить більш практичний у використанні);
  • матрац (це запорука правильного розвитку хребта дитини. Він повинен повністю відповідати габаритам спального місця, бути гіпоалергенним, швидко сохнути. Для ідеальної підтримки небажано перевищувати допустиме навантаження на матрац, прописане в інструкції. Використовувати можна безпружинні і пружинні основи, в залежності від фінансових можливостей).

Види дитячих ліжок, їх підбір відповідно до інтер'єру кімнати

Моделі дитячих меблів відрізняються по дизайну, функціональності, але основним критерієм поділу залишається вік дитини. Так, відповідно до нього виділяють:

  • класичне дитяче ліжко (з високими бортиками, що регулюється висотою днища. Її можна використовувати від народження до 3 років. Різні моделі мають схожу конструкцію, відмінність проявляється в кольорах, матеріалах виготовлення, додаткових функціях, у вигляді бортика,що опускається, коліщаток і так далі. Розмір стандартний: 120х60 см);
  • ліжко-трансформер (завдяки додатковим елементам, здатним збільшувати довжину виробу, може використовуватися від 3 років до молодшого шкільного віку. Ширина спального місця складає 70 см. Дизайн таких моделей різноманітний: від класичних прямих ліній, до округлих елементів, від спокійних, однотонних кольорів, до строкатих забарвлень, з зображеннями мультяшних героїв.Комплектація також дозволяє знайти індивідуальний, без зайвих функцій зразок);
  • ліжко-диван (використовується з 10 років, відрізняється різноманітністю форм, має привабливий зовнішній вигляд. Невеликі габарити і "дорослий" дизайн дозволяють йому легко вписуватися в будь-який інтер'єр. Параметри в багатьох моделях відповідають стандартному односпальному ліжку 190х90 см, підходять для підлітків);
  • підліткове ліжко без бортиків (його розміри не відрізняються від попереднього варіанту. Воно схоже на звичайне, доросле ложе на одного, з узголів'ям і ножною планкою, але може виділятися більш яскравим дизайном).

Відносно вибору меблів у відповідності з інтер'єром, діють ті ж правила, що для оформлення дорослих приміщень. Дитяча кімната не повинна бути перевантажена меблями, аксесуарами, бажано з виділеними зонами: відпочинку, ігор, навчання. При невеликій площі не рекомендується використовувати громіздку модель трансформер, а зробити вибір на користь лаконічного дивана, або ліжка з простою конструкцією. Різноманітність дизайнів меблів, дозволить підтримати будь-яку тематику дитячої, або створити індивідуальний проєкт за запитом.

Помилки у виборі дитячого спального місця

Типовими помилками батьків, при виборі дитячих меблів є:

  • виріб придбання не за віком;
  • ліжко виконане з неміцних матеріалів (пластик, фанера);
  • модель, яка не подобається самій дитині;
  • ліжко не підходить за габаритами в дитячу;
  • ложе зі складною конструкцією, що викликає дискомфорт, або забиті місця дитини в процесі користування;

Щоб не допустити помилок, і точно знати які меблі придбати в дитячу, досить послухати саму дитину, або опуститися на рівень його зростання, для оцінки комфорту обраної моделі. Ну а якщо ваше чадо вже входить в підлітковий вік, мріє про доросле, стильне ліжко, заходите на Dommino , тут можна підібрати варіант на будь-який смак.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті