• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ліжко-подіум. 3 основні види для вашої спальні

Креативність, індивідуальність, відхід від стандартів, рухають нашим світом. Вони створюють ту атмосферу свободи, яка дозволяє втілювати неможливі ідеї, досягати в них блискучих результатів. Це прагнення поширюється на всі сфери життя: свобода в стилі одягу, в думках, і навіть оформленні житла. Хто сказав, що громіздке ліжко, єдино вірне рішення для спальні? Молоде покоління дизайнерів спростовує загальноприйняті норми, пропонує зануритися в нові відчуття, які виходять від незвичайних форм і видів спальних місць. Щоб зрозуміти, наскільки вам близькі ці відчуття, дану статтю присвятимо докладному розбору такого нетипового спального місця, як ліжко-подіум. Наскільки вона зручна? Чи має недоліки? Розповімо і покажемо всі нюанси.

Як влаштоване подіумне ліжко, і в чому його переваги

Пристрій подіумного ложе досить простий, і в цьому криється його багатофункціональність. Воно наштовхує на аналогію з дитячими іграшками. Наприклад, дерев'яними кубиками, які можна пристосувати для десятка ігор, на відміну від яскравої, розвиваючої моделі, з обмеженим призначенням. Піднесення над підлогою також може використовуватися для різних цілей:

  • облаштування розкішного спального місця;
  • створення приємної лаунж-зони, шляхом одного лише зняття матраца з платформи;
  • включення в конструкцію додаткових місць зберігання;
  • зонування великої кімнати, або квартири-студії;
  • створення прихованої, що виїжджає конструкції спального місця, необхідної для обмеженого простору.

Таким чином, платформа, як альтернатива звичному ліжку, не тільки забезпечує комфортне спальне місце, але підвищує естетику і функціональність приміщення, додає йому оригінальності без дорогих дизайнерських прийомів. До того ж, подіум можна виготовити своїми руками, з тих матеріалів, які найбільше подобаються або підходять по бюджету.

Різновиди подіумного спального місця

Спальні меблі, оформлені на узвишші, має кілька різновидів. Пропонуємо ознайомитися з їх конструкційними особливостями.

  1. Платформа на каркасі, встановлена ​​на підлозі. Висота такої споруди може варіюватися від 20 см до 50 см. Розмір розраховується виходячи з площі кімнати. Матеріали виготовлення - за бажанням і можливостям. Подіум можна зібрати з брусів цільного масиву, розпилу, металевого каркаса, обшитого фанерою, ЛДСП, і навіть промислових піддонів, як на фото. Поверх готової платформи укладається ортопедичний матрац, і спальне місце готове до використання.Також легко подіум перетворюється в зону відпочинку. Матрац знімається, поверх накидається килимове покриття, м'які подушки, що надає кімнаті східний стиль, з його неквапливістю, спокоєм, спрямованістю на спілкування.
  2. Платформа вбудована в нішу. Такий варіант часто використовується для кімнат з нетиповим плануванням, коли вузькі проходи або складні кути не дозволяють розмістити звичайне ліжко. Подіум встановлюється на всю ширину, може бути оснащений ламелями, ящиками для зберігання білизни. Таким чином, незручна ніша перетворюється в комфортне спальне місце, звільняючи від громіздких меблів "правильну" частину кімнати.
  3. Платформа з прихованим спальним місцем. Вона може досягати до одного метра у висоту, відрізняється мультифункціональністю. Ложе приховано під подіумом (приклад на фото), вдень не заважає пересуванню по спальні. Піднесення часто оснащується сходинками, чудово справляється з функцією зонування, адже перепади висоти створюють як би дві кімнати. Так, в одному приміщенні утворюється спальня, з викотним ліжком, зона відпочинку, і робочий куточок.

Недоліки ліжка-подіуму

При всій своїй привабливості, піднесення в кімнаті, нехай навіть невелике, має недоліки:

  • травмонебезпека (особливо актуальне питання для сімей з дітьми. Відсутність бортиків, виступів, можуть спровокувати падіння дитини, забиті місця, і інші неприємні наслідки);
  • зменшення висоти кімнати (для будинків з високими стелями це навпаки перевага, приміщення стає більш гармонійним, затишним. Але досвід показує, що більшість квартир має стандартну, триметрову висоту стель, при якій подіум НЕ завжди виглядає виграшно);
  • неможливість переміщення (для любителів перестановок, ліжко на платформі точно не підійде, оскільки каркас монтується прямо до підлоги, і не може бути пересунуте в інше місце).

Тепер ви знаєте, які види ліжок-подіумів бувають, в чому їх переваги, недоліки, і на скільки раціонально встановлювати таку споруду у власній спальні. А щоб порівняти параметри подіумного спального місця зі звичайним ліжком, заходите на Dommino.ua, докладні характеристики і фото виробів допоможуть визначитися з вибором.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті