• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ліжко або диван в спальню, що обрати?

Спальня повинна бути самим відокремленим і затишним місцем, що навіває спокій і розслаблення. Основним предметом меблів, який там знаходиться, є ліжко. Але не завжди його використання доречно. Трапляються ситуації, коли в спальні недостатньо місця для ліжка або коли одна кімната об'єднує в собі функції двох.

Для таких ситуацій кращим вибором стає придбання дивана-трансформера, який здатний перетворюватися в зручне місце для сну. Він дозволить не тільки заощадити простір, але і з комфортом розмістити двох людей, забезпечивши їм міцний сон. Крім того, в кімнаті, в якій диван використовується замість ліжка, можна розмістити безліч інших деталей, а також дати волю уяві при її оформленні. Головним завданням є створення правильного балансу, який дозволив би поєднувати в одній кімнаті як зону відпочинку, так і місце для сну.

У цій статті ми підкажемо Вам, що вибрати: ліжко або диван в спальню.

Для якого приміщення слід використовувати диван-ліжко

У більшості випадків дивани-трансформери використовують для кімнат з маленькою площею, а також для квартир, де одна кімната може мати кілька функцій.

Перш ніж купувати той чи інший виріб, слід вирішити, яку функцію виконуватиме кімната. Це може бути:

  1. спальна, що володіє елементами вітальні;
  2. вітальня, яка є зоною відпочинку для господарів і гостей і має функції спальні.

Від цього буде залежати, який виріб зможе краще вписатися в приміщення.

Спальня, де диван виступає в якості ліжка, має різні переваги. Дуже важливим з них є можливість заощадити місце, адже більшість моделей мають коробом для білизни, тому не потрібно розміщувати додаткові шафки. Крім того, спальну кімнату можна швидко перетворити в місце для денного відпочинку і візитів гостей. Простір, що звільнився можна заповнити на розсуд господарів, створивши цікавий і незабутній дизайн.

Часто спальню з ігровою кімнатою поєднують для дитячих. Такі приміщення зазвичай не володіють великим розміром, тому можна вміло розмістити софу-трансформер, яка дозволяє забезпечити зручне і просторе місце для ігор в денний час, і комфортне спальне - в нічний.

Таким чином ми розглянули, як можна замінити ліжко диваном. Але що робити, якщо квартира має один приміщенням, які суміщають декілька кімнат?

Існує кілька правил, яких потрібно дотримуватися під час оформлення вітальні, якщо буде виступати в якості спальні:

  1. Якщо для кухні виділено крихітний куточок, то в ній навряд чи можна проводити різні свята і зустрічати гостей. Тому слід взяти до уваги те, що, швидше за все, перед диваном доведеться встановлювати обідній стіл.
  2. Купуючи меблі, потрібно враховувати те, що вона повинна бути зручною і для сидіння, адже там будуть завжди знаходиться люди. Для цього виріб можна прикрасити м'якими подушками і використовувати диван зі зручними підлокітниками і спинкою.
  3. Краще зупиниться на простому декоруванні приміщення і не робити його занадто інтимним, адже гостям може бути некомфортно в ньому перебувати.
  4. Якщо Ви збираєтеся розташувати будь-якої предмет меблів поруч з диваном, наприклад крісло або пуф, варто враховувати їх розташування, щоб вони не заважали при трансформації дивана. Можна розташувати легкі предмети, такі як торшер або невелику вазу з квіткою - вони прикрасять кімнату і їх буде легко переміщати в разі потреби.
  5. Гарним доповненням до інтер'єру вважається використання килимів. Можна вибирати невеликі варіанти, які без праці можна прибрати. Дизайн таких виробів повинен поєднуватися з іншими кімнатою або виступати в якості яскравого акценту.
  6. Не слід розміщувати меблі щільно до стіни.По-перше, наявність невеликого просвіту дозволить полегшити атмосферу, а по-друге, наявність порожнього простору між меблями і стіною необхідно для деяких механізмів трансформації.
  7. Слід вибирати виріб, що володіє найлегшою трансформацією і надійною конструкцією, адже використовувати його потрібно буде кожен день, тому він повинен довго прослужити.
  8. Можна використовувати диван як спосіб зонування кімнати. Таким чином приміщення можна розділити на дві зони: відпочинку та сну.
  9. Щоб збільшити простір маленького приміщення, дизайнери використовують дзеркальні і відображають поверхні, також рекомендується не завішувати вікна і впускати в приміщення більше натурального світла.

Правильне використання простору кімнати дозволить створити зручний і функціональний інтер'єр, який буде комфортний у використанні для Вас і Ваших гостей.

Плюси і мінуси меблів

Розглянемо, які переваги і недоліки є у двох головних претендентів на розміщення в спальні: ліжка і дивана.

Позитивні риси дивана:

  • здатний розміститися навіть в самій маленькій кімнаті;
  • можна організувати місце для прийому гостей і нічного сну в одному місці;
  • спальне місце виходить просторим і комфортним;
  • якщо використовувати спеціальний матрац-топпер, то можна самим вибирати потрібну жорсткість;
  • володіє ящиком для зберігання білизни;

  • здатний розділити кімнату на кілька зон;
  • в зібраному вигляді звільняє додатковий простір.

До негативних рис цього предмету меблів можна віднести:

  • необхідність щодня складати і розкладати меблі;
  • деякі механізми трансформації мають стик між двома частинами спального місця, але це можна виправити завдяки застосуванню Топпер.

До плюсів ліжка відносять:

  • може мати різні розміри: від невеликих односпальні до величезних king size;
  • немає необхідності в постійному розкладанні і складанні, спальне місце завжди готове до використання;
  • представляє собою окреме місце, призначене виключно для сну;
  • при правильному виборі матраца здатне надати ортопедичний ефект хребту.

До мінусів приписують:

  • займає багато місця в кімнаті;

  • не має інших функцій, наприклад прийом гостей.

З упевненістю відповісти, який з предметів меблів є найкращим важко. Все залежить від розмірів кімнати і її функціонального навантаження. Головне - це вибрати якісний виріб, яке ви зможете знайти заглянувши в наш каталог.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті