• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Металеві ліжка

Спальня, і її головний компонент - ліжко, вважаються основними елементами здорового сну. Людина, яка спить в комфортних для себе умовах, достатню кількість часу, володіє стресостійкість, потенціалом, необхідним для досягнення поставлених цілей. Не дарма, оформлення спальні, вибору персонального ложа, приділяється так багато уваги. Ці чинники здатні поліпшити, або погіршити самопочуття людини, його настрій і якість відпочинку.

Підбір спальних меблів - заняття суто індивідуальне, тут не можна керуватися порадами друзів або родичів. Довіряти можна тільки власними відчуттями. Але якщо немає можливості відвідати салон, і вибір ліжка здійснюється через інтернет, на допомогу прийдуть професійні огляди спальних меблів. Вони розкажуть про всі нюанси моделей, їх переваги і недоліки, нададуть масу корисної інформації.

Один з таких оглядів ми підготували для вас в сьогоднішній статті. Будемо оцінювати плюси і мінуси металевих ліжок в інтер'єрі, їх різновидів, особливостей експлуатації. Розповімо про естетичне значення, психологічний вплив на спальню ліжка з металу.

Види металевих ліжок

сьогодні, залізні ліжка - це велика за кількістю, різноманітна по дизайну, категорія спальних меблів. Вона вміщує вироби різних цінових розрядів: серійні, ексклюзивні, масові, дизайнерські, заводські. Пішли в минуле радянські зразки з панцирною сіткою, з якими зазвичай асоціюються односпальні залізні ліжка. Їм на зміну прийшли витончені вироби, різних форм, розмірів, і стилів. Крім перевіреної надійності, практичності, довговічності, сучасне металеве ліжко володіє ефектним дизайном, продуманою ергономічною конструкцією, естетичною привабливістю.

Відносно видів, виробляють такі типи виробів:

    • ковані (така спальні меблі вважається ексклюзивною, оскільки кожен зразок виготовляється вручну, за індивідуальним ескізом. Вартість подібного вироби висока, але скаржитися на її експлуатацію не доводиться. Вона не потребує періодичних ремонтів, або спеціального мікроклімату, не має обмежень по допустимому навантаженні. Важить коване ліжко багато, але виглядає витончено, за рахунок витіюватих прикрас і ажурних узголів'їв. Набувають такий ґрунтовний виріб зазвичай для заміських будинків, з великою, просторою спальнею);
    • штамповані (ці ліжка виготовляються масово, на заводі, природно, не володіють ексклюзивним дизайном, але вважаються практичними, зручними зразками для квартир. Зазвичай, це конструкція з легкосплавного металу, у вигляді трубок або планок, досить легка і міцна, що спрощує її транспортування. Вона не має обмежень на кількість збірок, розборок, гідно витримує підвищені навантаження, бездоганно експлуатується протягом тривалого часу. Її вартість рідко піднімається вище середньої цінової категорії. За дизайном, штамповане ліжко може бути ажурна або сувора, мінімалістичний або доповнена футуристичними елементами, вінтажна або урбаністична).

Які бувають форми і розміри металевих ліжок

Підібрати металеве ліжко під індивідуальні потреби не складе труднощів, адже різноманітність форм і розмірів в даній категорії присутня. В першу чергу, всі вироби поділяються на дитячі та дорослі. Перші мають стандартні віковими параметрами (120х60 см. Для ліжечка до 0 до 3 років; 160х70 см. Для спального місця дошкільнят і молодших школярів; 180х90 см. Для підлітків і юнаків). При цьому, жорсткий каркас ліжка забезпечує необхідну для формування постави підтримку (рівну, в міру тверду, без пружних елементів). За це якість, багато батьків вибирають школярам спальне місце з металу, вважаючи за краще йому тепле і затишне дерево.

Для дорослих, залізні ліжка бувають наступних видів :

      • за розмірами: односпальні, двоспальні, моделі кінг сайз;
      • за формою: стандартні і нестандартні (перші припускають прямокутну форму ложа, другі - в залежно від задуму дизайнера, можуть приймати будь-які обриси: кола, квадрата тощо.);

      • по висоті: низькі, середні, високі (ліжко з середньою висотою відповідає класичному європейському зразку, 50-60 см від підлоги);
      • за типом підстави: дерев'яне і металеве (панцирні сітки в наш час вже ніхто не використовує, але право вибору підстави споживачеві надається. Каркас з міцних залізних пластин забезпечує просту, тверду поверхню під матрац, а дерев'яні гнутоклеєні ламелі на металевій рамі, гарантують ортопедичну поверхню);
      • по стилю: класичні, футуристичні, вантажні, східного типу (з балдахіном, пологом).

Особливості ліжка з металу

Залізне ліжко багато років конкурує з дерев'яною, але ніхто з них не вийшов в безумовні фаворити. Чому? Дізнаєтеся нижче, оцінивши особливості металевого спального місця, його переваги і недоліки.

Ліжко, виконана з якісного металу, вважається відмінною інвестицією в майбутнє, оскільки термін її служби практично необмежений.Вона швидко окупає себе (в тому випадку, якщо модель заводського типу), бездоганно експлуатується, при необхідності, може прослужити не одному поколінню. Її легко відреставрувати, пристосувати під новий інтер'єр. Залізному ліжку можна надати і наліт вінтажності, і сучасний вигляд, змінивши лише колірне рішення. Якщо ж кардинальних модифікацій не планується, спробуйте урізноманітнити узголів'я (в нашому блозі є інформація, як прикрасити цю частину ліжка).

Якими ще перевагами володіють спальні меблі з металу?

      1. Міцна, надійна конструкція. Вона витримує і спеціальний матрац, і велику вагу, і пустощі дітей, стійко. При якісному сплаві, зварюванні металу - ламання виключені. Демократична ціна. Звичайно, мова про моделі заводського типу. Вони дійсно міцні, недорогі, якщо порівнювати з меблями з натурального дерева. Залізне ліжко коштує дорожче ніж варіант з ДСП, але дешевше ніж модель з масиву, що робить її популярною і затребуваною у населення із середнім достатком.
      2. Безпечний матеріал. що використовується для ліжок залізо не містить шкідливих домішок, не виділяє в повітря небезпечних речовин (як низько якісна плита ДСП), а завдяки міцній конструкції, виключає ризики травматизму.
      3. Універсальне використання. Металеве ліжко здатна вписатися в багато стильові рішення, що робить її вдалим придбанням на довгі роки. Вона більш практична ніж дерев'яна, в плані транспортування, збирання та розбирання, а все завдяки легкості конструкції, відсутності обмежень на кількість збірок.
      4. Невибагливий догляд. Такі меблі не вимагає спеціального мікроклімату в кімнаті, або дорогих Догляду коштів. Крім того, вона не є накопичувачем пилу, або розсадником для паразитарних мікроорганізмів.

Є і свої недоліки у залізному ліжку. Наприклад, не всім подобається торкатися прохолодного, твердого металу. Також, у багатьох моделях відсутні бортики, що фіксують матрац.Істотним недоліком вважають скрипи, які видає металева конструкція. Але заради справедливості варто зазначити, що не всі вироби починають скрипіти під час експлуатації. У більшості випадків ця проблема з'являється при неякісній збірці, або підвищеної вологості в приміщенні.

Чи можуть і виробники виготовити неякісну раму, яка почне скрипіти, або навіть трісне при використанні. На жаль, такої огріх не піддається ремонту, що є головним мінусом металевого ліжка. Вже якщо вона зламалася, полагодити її в домашніх умовах практично неможливо.

Dommino надасть зразки для порівняння.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті