• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван з ортопедичним матрацом

Без м'яких меблів неможливо уявити сучасну квартиру. Будь то студія, панорамні апартаменти, або стандартна житлоплоща пострадянських часів. Будь-яке з цих просторів потребує затишній обстановці, комфортною для проживання, що задовольняє потреби у відпочинку і сні. Обмежена площа, так часто супутня молодим сім'ям, спадкоємцям радянських хором, не є проблемою для сучасних моделей м'яких меблів. Вони спеціально розробляються під умови малогабаритні, представляючи ефектне поєднання функціональності і стилю. Про одну з таких категорій меблів хочемо розповісти сьогодні. Ергономічні і красиві дивани, що забезпечують повноцінне спальне місце з ортопедичним матрацом - це не фантазія втомленої мами, а реальні вироби, зарекомендували себе на меблевому ринку. Вони популярні, користуються попитом серед населення, адже успішно дозволяють наболілі питання облаштування квартири. Один такий предмет обстановки здатний кардинально змінити вид кімнати, її функціональне навантаження. Яким чином? Розповімо і покажемо далі.

Види диванів з ортопедичним матрацом

Як ви зрозуміли, сьогодні на прицілі дивани. Але розбирати ми будемо не звичайні моделі, по типу стаціонарних, а вдосконалені зразки з великим набором функцій.Вони можуть:

  • зонувати простір;
  • служити місцем відпочинку і посиденьок;
  • виконувати роль ліжка з ортопедичною основою;
  • економити займану площу за рахунок механізмів трансформації.

Універсальність у використанні, дозволяє встановити такі меблі в будь-якому просторі, задіюючи весь її функціонал.

  1. Прямий диван з розкладним спальним місцем. Невеликий за розмірами, в розкладеному стані має параметри півтораспальним, або двоспальному ліжку малого стандарту (160х200 см). Підійде для невеликих кімнат, службовців одночасно вітальнею і спальнею господарів. Також може використовуватися в дитячій, для дитини старше 12 років. Ортопедичні функції забезпечуються за рахунок вбудованого пружинного блоку, або основи з ламелей (в залежності від моделі, типу розкладки).
  2. Кутовий диван з прихованим спальним місцем. Більш габаритний, ніж прямі моделі, однак має свої переваги: ​​велика система зберігання для речей, просторе спальне місце, гостьова зона великої місткості і зручного розташування (один напроти одного). Деякі зразки додатково комплектуються міні-барами, полками, стільницями. Такий розкладний диван стане вдалим придбанням для однокімнатної квартири, в якій одне приміщення служить для всіх цілей.У денний час спальне місце ховається в конструкції, не заважаючи пересуванню по кімнаті, а ввечері трансформується в ліжко повноцінних розмірів.

  1. Модульна система з рухомим складом. Диван складається з окремих модулів успішно адаптується під реалії малогабаритних квартир. Він дозволяє змінювати довжину, форму і конфігурацію м'яких меблів, в залежності від потреб. Роз'єднані елементи виконують функції крісел, пуфів, встановлюються в будь-якому кутку кімнати. Об'єднані модулі створюють широкий і зручний диван для всієї родини, або гостьове спальне місце. Використовувати модульну систему для сну щодня, не рекомендується (через велику кількість стиків), але як запасний варіант - вона себе виправдовує. До того ж, у таких меблів великі і місткі короби для речей, які можуть замінити комод, і полегшити простір кімнати.

На чому засновувати вибір м'яких меблів з ортопедичними властивостями

Щоб підібрати дійсно зручний диван з ортопедичним матрацом, важливо приділяти увагу і загальними характеристиками меблів, і індивідуальних переваг. Те, що добре сусідові, родичеві, може абсолютно не підійти вам. Тому вибір м'яких меблів слід здійснювати в комплексному підході, по можливості, тестувати перед покупкою.

Спальні дивани давно не рідкість, їх асортимент великий, щоб знайти серед десятків зразків "свій", пропонуємо поради та ключові критерії підбору від досвідчених фахівців.

Розмір спального місця

Самотні люди і цілі родини використовують розкладний диван для щоденного сну.Він здатний замінити повноцінне ліжко, за умови правильного вибору розміру. Так, у моделей з ортопедичним матрацом, поверхня для сну зазвичай має параметри ліжка, півтора спальним або двоспальним (140х200 см, 160х200 см.). Але зустрічаються і відхилення від стандартів, викликані незвичайною формою або складною конструкцією вироби. Найбільш компактне спальне місце, яке може забезпечити диван - це 120х180 см. Так званий дитячий варіант, з невеликими габаритами і простий розкладкою (приклад на фото нижче). Може використовуватися з 12 років (коли основні процеси формування хребта завершені). Найширше спальне місце присутній в кутових моделях. Воно може досягати двох і більше метрів в ширину і довжину, забезпечуючи власників квадратним ложем кінг сайз (як на фото нижче).

Вид ортопедичної основи

Так як дивани не комплектуються окремими матрацами, ортопедична поверхня формується шляхом основи і наповнювача. Основа в багатьох моделях представлено ламелями (гнутоклеєними або твердими), а ось наповнювач різниться. У деяких виробах використовуються пружинні блоки, які, до слова, теж бувають різні (залежні, незалежні). Інші ж зразки мають безпружинні ортопедична основа (лите, листкове). Як вибрати його правильно? Матеріал тут грає ключову роль, від нього залежить жорсткість, пружність поверхні, термін її експлуатації. Найбільш дорогим і довговічним вважається натуральний латекс. Демократичним і практичним - листовий ППУ. Бюджетний варіант складається з поролону і синтепону.Він в міру м'який, комфортний, гіпоалергенний, але служить недовго (близько 5 років).

Спосіб трансформації дивана

Ще один важливий критерій при виборі дивана для сну. Від типу розкладки залежить кількість стиків, рівність поверхні, якість відпочинку. Найбільш зручними і практичними механізмами визнані:

  • дельфін (капітальний, викочування варіант, трансформується в 2 етапи, має 2 неглибоких стику, практично не відчутних під постільною білизною);
  • акордеон (надійний, легкий в користуванні механізм, розкладається шляхом висунення сидіння вперед, до упору. Є один поперечний стик в області ніг);
  • єврокнижка (довговічний, простий механізм, трансформується в 2 етапи: сидіння висувається вперед, а на його місце опускається спинка. Спальне місце має один поздовжній стик).

Підводячи підсумок, можемо з упевненістю сказати, що описані критерії допоможуть підібрати меблі під себе, насолоджуватися якісним відпочинком вдома, а консультанти Dommino завжди зорієнтують в асортименті і особливостях меблів

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті