• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Обираємо диван для маленької кімнати

Маленькі по площі кімнати часто зустрічаються в плануваннях квартир. Їх призначають для спальні, дитячої, вітальні, і навіть кухні. Звичайно, розвернутися на такому просторі буває складно, однак правильний вибір обробки здатний скорегувати площа, візуально розширити її. Те ж саме стосується меблів. Лаконічна, продумана до дрібниць обстановка, не викликатиме дискомфорту, обмежені квадратні метри вона перетворить в затишне, ергономічний простір, в яке захочеться повернутися.

дану статтю ми присвячуємо підбору дивана для маленької кімнати, адже цей предмет інтер'єру істотно впливає на загальну атмосферу приміщення, його комфортабельність. Розповімо, які особливості важливо враховувати при виборі компактної м'яких меблів, покажемо приклади обстановки з обмеженою площею, і обговоримо часто зустрічаються помилки в інтер'єрах маленьких кімнат.

Види диванів для маленької кімнати

Маленький простір, всупереч сформованій думці, має безліч варіантів для облаштування. Практично всі популярні зразки меблів, мають збільшені і зменшені вироби, для відповідних габаритів квартир. Обмежені квадратні метри становлять таке ж поле для діяльності, прояви винахідливості, як дизайн великих апартаментів. Тому вибір компактної м'яких меблів досить різноманітний, і ми пропонуємо ознайомитися з ним докладніше.

  1. Класичний двомісний диван. Виріб прямої форми, володіє всіма елементами стандартного дивана: зручною, в міру високою спинкою, підлокітниками, ніжками. Зустрічається стаціонарного і розкладного типу, тобто виключно сидячого і трансформованого в спальне місце. Дизайн, оббивка, наповнювач, варіюються в широких діапазонах, відповідно, такий виріб можна підібрати під будь-який інтер'єр.

  1. Софа. Лаконічна м'які меблі, з широким сидінням. Зазвичай комплектується спинкою, підлокітником, однією з нею висоти, розташованим у головах. Вона універсальна в застосуванні (підходить для посиденьок, денного відпочинку, сну), відрізняється скромним дизайном, невеликими габаритами, практичністю. Під сидінням часто присутні висувні ящики, або ніші для зберігання білизни, що збільшує функціональність виробу. Софа затребувана в невеликих дитячих, де немає місця для установки ліжка і шафи. Її параметри можуть бути замалі для дорослого, а для дитини підходять ідеально. До того, софу не треба розкладати для сну.

  1. Канапа. Просте меблевий виріб, без прикрас, без підлокітників, зі спинкою у головах, для комфортного відпочинку однієї людини. Вона може бути м'якою, напівм'якої, жорсткої, статичною або рухливою (зі зміною кута нахилу в області голови, ніг), класичної або сучасної форми. Доповнить і полегшить інтер'єр маленької вітальні (приклад на фото).

    1. Безкаркасний диван. М'який, легкий, мобільний виріб, з сучасним дизайном. Має невелику вагу і габарити, що дозволяє переносити його з кімнати в кімнату. Може бути стаціонарний, розкладний, з фіксованою формою, або динамічними, об'ємними елементами.Для щоденного сну не найзручніший варіант, але в якості місця для посиденьок, періодичного сну гостей, підходить ідеально.

      1. Маленький кутовий диван. Так, такі моделі теж зустрічаються, заслуговують того, щоб звернути на них увагу. За зовнішнім виглядом, компактний кутовий диван не відрізняється від свого стандартного побратима. Він також складається з двох частин г-подібної форми, має спальне місце, нішу для зберігання речей, ось тільки габарити всіх елементів зменшені. Такий виріб розраховане на посадку 2-3 осіб, комфортний сон одного (спальне місце полуторного формату). Буде прекрасним доповненням маленької вітальні (як на фото нижче).

Особливості підбору меблів для невеликого простору

Багато м'які вироби сучасних виробників, мають поліпшені функціональними характеристиками, тобто крім основних завдань (сидіння, відпочинку), виконують додаткові (наприклад, мають стільниці за якими можна працювати не встаючи з дивана, полки, міні-бари, тощо.). Однак в умовах обмеженого простору, ці доповнення не виправдані, адже конструкція ускладнюється, виглядає більш громіздкою, "з'їдає" цінні квадратні метри. Відповідно, підбір дивана для маленької кімнати буде відрізнятися від такого для звичайної, зажадає обліку таких моментів:

      • наявність механізму трансформації (якщо ви вибираєте диван для маленької вітальні, заздалегідь продумайте, знадобитися вам розкладна модель? чи буде використовуватися це спальне місце?);
      • наявність додаткових місць зберігання (якщо в кімнаті вже присутня шафа, комод, або інший предмет для зберігання речей, немає сенсу купувати диван з цією функцією, адже ніші займають місце, збільшують габарити меблів); ​​
      • наявність додаткових елементів (маються на увазі підлокітники, стільниці, полки, збільшені бильця. Вони обтяжують конструкцію дивана, і якщо використовувати ви їх не збираєтеся, краще подбайте модель без подібних елементів).

Як форма кімнати може вплинути на вибір дивана

Щоб м'які меблі гармонійно вписалася в невеликий простір, важливо підбирати її, з урахуванням форми приміщення Так, для прямокутних кімнат дизайнери рекомендують використовувати кутові моделі. Вони здатні частково скоригувати площа, наблизивши її до ідеального квадрату. Також, кутовий диван залишить вільним центр кімнати, не обмежить пересування по ній. Для маленьких квадратних спалень, ідеальним буде прямий, двомісний диван, з розкладкою вперед (наприклад, акордеон). Вузькі приміщення прикрасять витончена канапка, або практична софа, встановлені уздовж короткої стіни. Вони додадуть легкості простору, коштом правильної розстановки позбавлять "ефекту тамбура". Закруглені, арочні, прохідні кімнати, прикрасить легка і затишні меблі, наприклад, безкаркасний диван. Він зробить атмосферу приємною, комфортною, закритою від сторонніх очей.

Помилки в підборі м'яких меблів

Помилки при підборі меблів у маленьку кімнату зустрічаються. Основна причина їх виникнення - відсутність комплексного підходу, тобто кожен фактор розглядається окремо, без урахування інших. Про які факторах мова? Перерахуємо нижче.

      1. Розмір виробу щодо кімнати. Самі по собі, габарити дивана практично ні про що не скажуть, крім загального висновку, начебто великий або маленький. Їх обов'язково потрібно зіставляти з площею спальні, щоб досягти гармонійного інтер'єру.
      2. Поєднання кольорів і фактур. Важливо пам'ятати, що ефектний в салоні, в квартирі диван може випасти із загального інтер'єру, і буде виглядати безглуздо. Тому керуватися потрібно не тільки симпатіями і побажаннями, але реальними потребами приміщення.
      3. Якість і практичність оббивки. Ключовий момент в процесі експлуатації меблів. Красиво - не завжди практично. Якщо ви придбали білий шкіряний диван - готуйтеся щотижня мити його. Красиво - не завжди якісно. Обов'язково уточнюйте у консультантів склад і категорію тканини, якщо це шкіра, виробника і рекомендації по догляду, якщо екошкіра - також важливий склад, від нього буде залежати спосіб чистки.

Сподіваємося, описані рекомендації допоможуть знайти гідний зразок для маленького простору, який зможе перетворити його, додати затишку, краси і практичності. А якщо ви сумніваєтеся, не знаєте як вибрати виріб правильно, звертайтеся до консультантів Dommino.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті