• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Набридло дивитися на побитий кут дивана? Дивіться поради по викрійці і заміні кута на кутовому дивані від професіоналів

Придбати кутовий диван - це означає додати в свою кімнату затишні та комфортні меблі, які порадують всіх домочадців. На такому дивані можна добре відпочити або розташувати гостей. Але однак цей вид меблів має свої нюанси. Щоб його встановити, потрібно мати на увазі деякі правила:

  1. Для трансформації таких меблів потрібно передбачити наявність вільного простору.
  2. У багатьох моделей неможливо змінити кут, так як він є фіксованим.
  3. Такі меблі досить габаритні, тому вони повинні розташовуватися в кімнаті, яка буде відповідати їм за розміром.
  4. Виріб можна використовувати для зонування кімнати.

У цій статті ми поговоримо про те, як викроїти і замінити кут на кутовому дивані.

Які існують моделі

Кутові моделі можуть бути незмінні і зі змінним кутом.

Незмінні

Для установки такого дивана потрібно враховувати всі його особливості і дотримуватися перераховані вище правила. В іншому випадку можна нанести шкоди вільному простору або візуальному сприйняттю меблів. Головною помилкою, яку часто роблять при установці такого дивана, є неправильно підібране місце для його розташування, що може привести до неправильного розміщення кута.

Слід знати, що самостійно змінити кут у такої моделі неможливо. Для такого дивана необхідна певна розстановка предметів.

Ці моделі зручно розміщувати в будь-якій кімнаті, мають рівні сторони. Диван буде мати гарний вигляд, якщо його встановити в будь-який кут.

Негативною рисою такого типу дивана можна назвати його громіздкість.

Моделі, оснащені змінним кутом

Кутовий диван, який має модульну систему, відрізняється своєю комфортністю, мобільністю, компактністю і комфортом. Саме така модель має змінний кут, який можна змінювати за Вашим бажанням.

Крім того, такий тип меблів можна легко переміщати по кімнаті, а також розбирати на окремі секції, які перетворюються в окремі предмети меблів. До складу модульних диванів можуть входити крісла, журнальні столики, тумбочки, пуфи. Такі меблі можуть складатися з будь-якої кількості деталей, які підбираються під розмір кімнати.

При виборі кутового дивана важливо мати чітке уявлення про його розміри, а також про розміри приміщення, в якому він буде розташовуватися.

Як зшити чохол на кутовий диван

Знову оббивати м'які меблі - це справа витратна і займає багато сил, і часу. Щоб повністю змінити інтер'єр кімнати, досить просто зшити чохол на диван. Можна виготовити кілька варіантів і міняти їх щосезону або щотижня. Зшити самостійно чохол для кутових меблів зовсім не складно, як може здатися. Тут головне - зробити точні виміри. При виборі тканини зверніть увагу на ту, яка буде добре тримати форму.

Почнемо з викрійки

Для виготовлення чохла знадобиться зняти мірки. Для цього Вам потрібно виміряти ширину і довжину сидіння, висоту і товщину спинки, а також висоту всього дивана. Додайте близько 5 сантиметрів до кожного виміру. Це робиться для того, щоб можна було вільно надіти чохол.

Зазвичай чохол повинен складатися з декількох деталей. В даному випадку у Вас повинно вийти: дві боковини, два прямокутники для передніх частин сидіння і спинки, дві трапеції для верхньої частини сидіння і дві смужки для верхньої частини спинки.

Можна приступати відразу до крою тканини. Тільки боковини рекомендується перед цим намалювати на папері.

Будуємо деталі

Впоратися з прямокутниками не так уже й важко. Елементи, які Ви викроїли для передньої частини сидіння повинні бути рівні висоті дивана. Прямокутники для передньої частини спинки повинні рівнятися висоті всієї спинки, а їх довжина - довжині боку дивана.

З трапеціями трохи складніше. Основа однієї трапеції відповідає лінії, що з'єднує сидіння зі спинкою. Друга основа трапеції відповідає довжині зовнішньої частини сидіння. З'єднувати їх один до одного потрібно скошеними сторонами. Боковини можна взагалі не використовувати і виготовити чохол без боковин. Якщо Ви будете їх використовувати, то для них потрібно накреслити прямокутник. Одна його сторона повинна бути рівна ширині сидіння, а друга - ширині дивана.

Робимо чохол

Приступимо до збірки. Починати краще з деталей, які найважче зшиваються . Якщо Ваш чохол має вигляд покривала без бічних елементів, то для початку зшийте верхні частини сидіння. Інші деталі теж необхідно з'єднати попарно. По припуску необхідно пройтися праскою і обмітати все разом.

При наявності боковин порядок зшивання трохи змінюється. Для початку потрібно зшити всі частини спинки і сидіння. Потім вшити боковину. Ту ж роботу необхідно проробити з іншою половиною чохла. Потім потрібно з'єднати всі разом і чохол буде готовий.

Виготовити такий чохол не дуже складно, але якщо у Вас на це немає часу, а привнести зміни в обстановку кімнати дуже хочеться, то можна придбати нову модель дивана на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті