• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Рекомендації по обшивці кутового дивана своїми руками

Диван займає важливе місце в квартирі будь-якої людини. Він укутує нас відчуттям комфорту і розслаблення і надає заслужений відпочинок в кінці робочого дня. Яким би якісним не був цей предмет меблів, оббивка з часом зажадає заміни. Якщо з улюбленим виробом розлучатися важко, то його можна обшити самостійно. Ця стаття стане корисною для тих, хто задається питанням - як обшити кутовий диван своїми руками?

Чому варто відмовитися від старих меблів

Бувають ситуації, коли позбутися старих меблів є найкращим варіантом. Це трапляється, якщо модель вже давно застаріла і вийшла з моди. Також бувають випадки, коли в реставрації потребує весь диван цілком, включаючи його каркас, наповнювач і оббивний матеріал.

Врахуйте, що застаріла деревина може видавати скрипучі звуки, ДСП може виділяти отруйні речовини, а в набиванні згодом можуть завестися кліщі. Все це небезпечно для здоров'я мешканців. Крім того, для виготовлення набивання знадобляться деякі навички.

Який оббивний матеріал вибрати

Вибір нової оббивки - це справа нелегка. Досить важко уявити той ефект, який вона буде виробляти в тандемі з диваном. При її виборі потрібно врахувати кілька нюансів:

  • конструкцію дивана;
  • загальний стиль і дизайн інтер'єру кімнати;
  • наскільки складною буде перетяжка, яка може залежати від великої кількості факторів, включаючи якість самої тканини;
  • вартість матеріалу; якщо диван прослужив уже дуже великий термін, то немає сенсу вкладати в дуже дорогу тканину.

Також має значення для якої кімнати буде використовуватися диван. Якщо для кухні, то тканинну оббивку вибирати не слід. Вона дуже швидко вбирає запахи, так і плями з неї виводити буде нелегко. Для вітальні можна вибирати тканину дорожче.

Крім цього, важлива жорсткість поролону. Найчастіше для подібного роду перетяжки використовують HL або EL. Не рекомендується вибирати занадто м'який наповнювач, так як він швидко просяде, а дуже дешевий - розповзеться.

Для того, щоб захистити диван від забруднень і продовжити термін його експлуатації, рекомендується придбати чохол або виготовити його своїми руками.

Виготовляємо викрійку для чохла

Перед тим, як приступити до виготовлення чохла, потрібно зробити заміри меблів. За грубими підрахунками маємо отримати дві ширини і дві довжини. Ретельно виміряйте всі деталі і ділянки і нанесіть їх на папір в зменшеному вигляді. Якщо це Ваше перший досвід, то краще вибирати однотонні тканини. Додайте до всіх Ваших підрахунків 1 метр.

Розмістіть виміри кожної ділянки меблів на міліметровий папір. Не забудьте врахувати напрямки крою. Всі розрахунки переносимо на тканину і робимо розмітку крейдою по виворітній стороні. Розкроюючи тканину, враховуйте відгини країв і припуски на шви. Точно сказати, яку зробити викрійку - неможливо, так як кожен диван має свої особливості. Можна лише дати кілька порад.

Наприклад, завжди робіть великі припуски, зайве можна обрізати ножицями. Не робіть викрійку занадто щільної, краще робити чохол вільної форми.

Робимо чохол

Якщо Ви придбали дорогу тканину для пошиття чохла, то краще її спочатку не використовувати. Навіть фахівцям іноді не вдається виготовити чохол з першого разу. Тому краще для початку потренуватися і використовувати недорогу тканину. Нитки рекомендується брати найміцніші. У тих місцях, де чохол буде сильно натягатися, краще прострочити два рази.

У процесі роботи можна використовувати різні пояси, стрічки та декоративні банти. Ними можна легко приховати невдалі місця і відвернути увагу від помилок. Для того, щоб кігті Ваших домашніх улюбленців не зашкодили оббивці дивана, придбайте тоненький поролон і розмістіть його всередину чохла.

Якщо щось не вийшло, то ця ділянка можна також приховати декоративними подушками. Їх можна придбати в меблевому магазині або виготовити самостійно, використовуючи обрізки тканини, що залишилися від чохла.

Демонтаж дивана

Починати роботи по обшивці дивана потрібно з його демонтажу. Для такої роботи потрібні спеціальні інструменти. Використовуючи ключ шестигранник, зніміть підлокітники, після приступіть до спинки і сидіння. Весь кріпильний матеріал розташуйте в одному місці, Ви його використовуєте в процесі побудови. Після Вам потрібно взяти плоску викрутку або антистеплер і акуратно зняти оббивний матеріал. Його не потрібно викидати, так як він стане в нагоді для викрійки нового. Для зручності, залиште оббивку на одному підлокітнику. Це допоможе при обтягуванні другого, Ви зможете побачити, де розташовані кріплення.

Зніміть наповнювач і уважно розгляньте каркас, перевіривши його на пошкодження.Під час процесу демонтажу рекомендується все знімати на фотоапарат, щоб під час складання нічого не упустити. Якщо Ви побачите, що деякі деталі каркаса прийшли в непридатність, то їх потрібно або замінити, або відремонтувати. Щоб зробити диван більш надійним, зміцніть всі стики і проклейте зчленування. Потім потрібно замінити наповнювач, а старий викинути.

Перетяжка оббивного матеріалу

Щоб перетяжка пройшла вдало, необхідно підібрати гарну тканину в потрібній кількості. Робіть ретельні і правильні заміри, а матеріал купуйте із запасом. Якщо раптом по завершенню роботи у Вас ще залишилася тканина, то з неї можна виготовити декоративну подушку або валик.

Для того, щоб зробити нову викрійку, скористайтеся старою. Для роботи прикладіть старий матеріал до виворітної сторони нового і обведіть його крейдою, залишаючи припуски на шви. Не забудьте розпороти всі виточки і шви. Щоб зі старою оббивкою було зручніше працювати, по ній можна пройтися праскою.

Щоб прикріпити тканину до елементу меблів, розмістіть його передньою частиною на оббивній тканині і підвертаючи, і рівномірно натягуючи краї, прикріпіть їх, використовуючи меблевий степлер. Між скобами залишайте проміжок в 4 см. Розкроюючи тканину на підлокітники, намагайтеся не переплутати лівий з правим. Для початку закріпіть оббивку з одного краю, а потім з іншого. Так Ви зможете добре зафіксувати тканину. Починати оббивний процес слід з середини, а потім потрібно поступово рухатися до країв. Не забувайте рівномірно натягувати тканину.

Для більшої надійності робіть подвійні шви в тих ділянках, які будуть використовуватися найбільше. Для надійності використовуйте армовані нитки.

Кутовий диван перетягується таким же чином і в такій же послідовності, як і звичайний. Робіть чіткі виміри кожної деталі і все у Вас вийде.

Тепер Ви знаєте, як обшити кутовий диван своїми руками і можете сміливо приступати до роботи. Якщо Ви не впевнені в своїх силах або диван не підлягає реставрації, то не переймайтеся! Якісні вироби чекають Вас на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті