• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати дитячий диван?

У кожного з батьків, коли виростає їхня дитина, виникає питання: як правильно вибрати дитячий диван? Справа ця, здавалося б, не складне, але є невеликі нюанси, на які варто звернути увагу. Чи хочете Ви розкладний диван або класичний? Натуральний наповнювач або штучний? Тканинну оббивку або шкіряну? Ця стаття допоможе прийняти вірне рішення і підкаже, як правильно вибрати диван Вашій дитині.

Яку модель вибрати

На сьогоднішній день існує величезна різноманітність моделей як зарубіжних, так і вітчизняних виробників, тому Ви з легкістю знайдете саме ту, яка впишеться і в кімнату, і в бюджет. Для дитячої часто вибирають ергономічні дивани, прикрашені принтами з улюбленими мультяшними персонажами. Дивани прямокутної форми з яскравою оббивкою давно вже стали класикою. Для оригінального оформлення батьки вибирають моделі у вигляді драконів, машин, кораблів або будинків для принцес. Дуже вдалим і практичним варіантом вважаються дивани-трансформери, так як вони об'єднують в собі спальне місце з місцем для відпочинку. Такий виріб дозволить звільнити додатковий простір для ігор і розваг.

Давайте розглянемо найпопулярніші види цих предметів меблів:

  • Клік-кляк і м'яка книжка. Ці два види розкладаються паралельно стіні і відрізняються своєю надійністю, компактністю і легкістю у використанні. На нижній частині вироби розташована петля, за яку слід потягнути до клацання і диван перетворюється в ліжко. Не забудьте зафіксувати максимальний розмір - це допоможе Вам контролювати простір кімнати. У більшості випадків відстань від стіни буде не менше ніж 20 сантиметрів. Клік-кляк має додаткові переваги у вигляді регулюється нахил спинки, наявності короба для білизни і, в більшості випадків, знімного чохла.


  • Дельфін, єврокнижка і французька розкладачка. Такі варіанти розкладаються перпендикулярно стіні. Єврокнижка має викочування тип трансформації. Вона дуже зручна для ігор, доповнена м'якими безпечними бортиками і часто йде в комплекті з подушками. Дельфін має кутову форму і розкладається в зручне і повноцінне спальне місце. Французьку розкладачку не часто використовують в дитячих кімнатах, багато в чому через свою неміцною висувною системи.


  • Двоярусні дивани. Ця досить нова модель на українському ринку трансформується в комфортну двоярусну ліжко. Відмінний вибір для сім'ї з двома дітьми, які будуть ділити одну кімнату.

Слід з великою увагою поставитися до безпеки виробу. Воно не повинно мати гострих кутів, металеві деталі. Цвяхи або скоби не повинні стирчати і випирати. Придивіться до висоти обраного Вами предмета меблів - не рекомендується перевищувати 70-75 сантиметрів. Оббивку варто вибирати з натуральних матеріалів. Каркас повинен бути міцним, стійким і надійним. Краще уникати паєток, намистин і ґудзиків, але якщо вони все-таки є, то вони повинні бути міцно прикріплені до оббивки.

Оббивка дитячого дивана

Для оббивки найпопулярнішими матеріалами вважаються:

  • жакард;
  • штучна шкіра;
  • флок;
  • велюр;
  • шеніл.

У кожного матеріалу є свої особливості. Так, велюр дуже м'який і зручний у відході. Флок, особливо бавовняний, екологічний і приємний на дотик. Шенніл відрізняється своєю жорсткістю, але, при цьому, довговічністю, а також він прекрасно вбирає вологу. Штучну шкіру краще використовувати в якості декору підлокітників і інших деталей, так як вона вимагає більш ретельного догляду і плями з неї набагато складніше вивести, ніж з інших матеріалів. Жаккард - самий зносостійкий варіант, але дуже слизький - доведеться всю ніч женуться за відповзає постільною білизною.

Найкраще використовувати знімні чохли на диван і подушки. Це продовжить експлуатацію меблів і Ви завжди зможете оновити інтер'єр, просто змінивши чохол. Більш того, вони дуже легкі в догляді, все, що потрібно - це регулярне прання.

При виборі кольору варто відмовитися від отруйних відтінків, так як вони можуть дратувати дитини. Спокійні, нейтральні або пастельні тони в синіх, зелених або блакитних тонах для хлопчиків і в лілових, рожевих або жовтих тонах для дівчаток стануть найкращим рішенням.

Види наповнювачів

  1. Пружинний блок і ламелі. Ці наповнювачі мають ортопедичні властивості, які дозволяють хребту розташовуватися в правильному положенні. Якісний пружинний блок - ідеальне рішення для непосид, які люблять стрибати на дивані, а ось ламелі в такому випадки не підійдуть, так як вони легко ламаються.
  2. Дюрафіл. Такий варіант виготовлений з поліестеру і за своїми можливостями часто порівнюється з пружинним блоком. Однак, на відміну від останнього, дюрафил оснащений антибактеріальними властивостями.
  3. Холлофайбер. Лідер у своїй галузі, холлофайбер не утримує запахи і пил. Він є гіпоалергенним, що робить його ідеальним вибором для дитячих меблів.
  4. Пінополіуретан. Такий варіант знаменитий своєю екологічністю і довговічністю. Досить бюджетний, оскільки технологія його виробництва відносно проста в порівнянні з іншими матеріалами. Пінополіуретан не збирає пил і не деформує спальне місце, але його недоліком є нездатність до просушування. Так що, якщо Ваша дитина ще не вийшов з віку «мокрих нічних пригод», то про цей матеріал краще забути.
  5. Латекс. Цей матеріал найчастіше використовується для меблів, що відноситься до класу люкс. Він відрізняється своєю гігроскопічністю, що не токсичністю, натуральністю і можливістю замінити ортопедичний матрац. Якщо Ви хочете використовувати диван як спальне місце, то наповнювач з латексу забезпечить Вашому чаду здоровий і міцний сон.
  6. Синтепон. Часто вживаний матеріал для меблів за рахунок демократичності своєї ціни. Його недоліком є досить швидка втрата властивостей і деформація.
  7. Поролон. Вам слід проходити повз цього наповнювача, так як він, не дивлячись на привабливу ціну, прослужить Вам не більше чотирьох років. Крім того, поролон накопичує пил, утримує вологу і може дати розвинутися грибку.
  8. Синтепух. Цей матеріал являє собою штучний пух, який виготовляється з поліестеру. Синтепух можна часто зустріти в якості наповнювача диванних подушок, підлокітників і спинок. Меблі, наповнена цим матеріалів не викликає алергію або інші шкірні реакції. Синтепух дозволить зберегти первісну форму меблів і має довгий термін експлуатації.

Вибираємо диван під вік дитини

Розібравшись з видами диванів, їх оббивкою і наповнювачами, перейдемо до теми віку Вашої малятко, адже вона теж грає важливу роль у виборі меблів.

Для карапузів від двох до п'яти років існують спеціальні дитячі дивани-міні, ще їх називають «крихітка». Такий варіант не має корпусу і складається виключно з подушок, які доповнені прошарком піни, що не пропускає холод. Він не займає багато місця і безпечний для маленьких дітей. Для малюків від п'яти років і вище відмінно підійдуть кутові дивани і невеликі софи. В даному випадку Ваш вибір буде залежить від інтер'єру кімнати і переваг маленького критика.

Ну що ж, тепер Ви озброєні усіма потрібними знаннями про те, який краще купити дитячий диван і можете сміливо вирушати в магазин, обов'язково заманивши з собою Вашого непосиду.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті