• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван або ліжко: як зробити правильний вибір?

Що використовувати як спальне місце: диван чи ліжко? Це не єдина дилема міського жителя, власника невеликої житлової площі. Але її дозвіл часто супроводжується коливаннями, розтягнутими в часі, впливають на якість життя. Тому сьогоднішню статтю хочемо присвятити детальному аналізу, виявлення чинників, які внесуть ясність, і зроблять вибір спальних меблів швидким, якісним, правильним у всіх сенсах.

ліжко Zlatamebel

Які фактори створюють перевага для вибору ліжка

Можна довго сперечатися що краще використовувати для сну, але це принесе мало користі в облаштуванні житла. Раціональний шлях - це аналіз наявних факторів, і прийняття рішення на їх підставі. Які ж обставини гратимуть на користь ліжка?

  1. Наявність окремої кімнати для сну. Якщо площа квартири дозволяє виділити простір виключно для нічного відпочинку, це кращий варіант для установки ліжка. Широка, з ідеально рівною поверхнею, вона може зайняти більшу частину кімнати, але зважаючи на малу функціонального навантаження приміщення, це не викличе дискомфорту.

ліжко Zlatamebel

  1. Спальне місце яке буде використовуватися дитиною. Якщо ви доглядаєте меблі для дитячої, також варто віддати перевагу ліжка. Нею легко користуватися, вона має більш жорстку основу, необхідне для дитячого хребта. Кісткова система тільки розвивається, чуйно реагує на нерівності, а значить ложе зі стиками може спровокувати викривлення.
  2. Існування проблем зі здоров'ям. Будь-які гострі, хронічні захворювання, впливають на якість життя в цілому, і погіршують якість сну. Тому важливо забезпечити максимально комфортне спальне місце, з правильною ортопедичною основою. Найкраще з таким завданням впорається ліжко. Її можна індивідуально підібрати по ширині, довжині, жорсткості, або використовувати вдосконалений варіант, так зване медичне ложе, з регульованою висотою головах.

Коли диван стає незамінним в якості спального місця

Диван для сну вибирається не так рідко. Багато молоді сім'ї віддають йому перевагу з таких причин:

  • він поєднує в собі кілька функцій одночасно (затишна зона відпочинку, спальне місце, а також прихована система зберігання речей, що рятує від додаткових комодів, тумб і ін.);
  • здатний розміститися на малому просторі (в спальню, скромну за розмірами, ложе для двох може просто не увійти, а ось розкладний диван-ліжко поміститься запросто, в складеному вигляді не буде заважати проходах до балкона або двері. Приклад можна побачити на фото);

ліжко Zlatamebel

  • справляється з функцією зонування (правильно розміщений диван, здатний розділити приміщення за функціональним призначенням без додаткових перегородок і конструкцій. З його допомогою, витягнута кімната, візуально перетворюється в дві симетричних, затишних зони, які можуть служити різним завданням);
  • служить центральним елементом малогабаритної площі (однокімнатна квартира практично не залишає вибору своїм власникам. Ліжко в загальному просторі буде виглядати незграбно, позбудеться інтимності, а ось диван стане найбільш відповідним елементом. Днем буде використовуватися для ігор дітей, відпочинку, приймання гостей, тобто активної діяльності, а вночі, в розкладеному вигляді, для повноцінного сну).

Порівняльна характеристика дивана і ліжка

Звичайно вам вибирати, на чому зручніше спати, але щоб полегшити цей процес, пропонуємо порівняти диван і ліжко за основними характеристиками.

  1. Повноцінне ложе створює територію індивідуального відпочинку, прихованого від сторонніх очей, але здійснити його можливо тільки якщо квартира двокімнатна, і одне приміщення віддається під спальню. Диван навпаки, служить місцем збору всієї сім'ї, а також гостей, родичів, тобто є предметом загального користування.
  2. Ліжко проста в експлуатації, в той час, як розкладні меблі вимагають регулярних маніпуляцій по складанню, прибиранню постільної білизни.

ліжко Zlatamebel

  1. Ліжко має ідеально рівну поверхню, а її розкладний аналог, навіть при досконалої конструкції, все одно буде мати пару стиків.
  2. Повноцінна спальні меблі займає багато місця, а компактний диван навпаки здатний його економити. Як, наприклад, кутова модель, яка займає маловикористовуваний кут, і звільняє центр кімнати.
  3. Диван є більш гнучким, в плані дизайну, предметом. Різноманітність видів, форм, кольорів, конструкцій, дозволяє використовувати його в будь-якому інтер'єрі. З ліжком такі експерименти недоступні.

Сподіваємося, що описані рекомендації допомогли вирішити дилему, і тепер ви точно знаєте що вибрати в якості спального місця в свою квартиру. А якщо гідний зразок ще не попався на очі, заходите на Dommino

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті