• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Вибираємо меблі для домашнього кінотеатру

Домашній кінотеатр — це справжня розкіш, оскільки можна насолодитися переглядом улюбленого фільму не виходячи з власного будинку, при цьому почуття присутності в кінотеатрі не покидатиме вас. Але для того, щоб все було ідеально, необхідно правильно розмістити техніку і меблі в кімнаті. Варто відзначити, що домашній кінотеатр — це не просто один великий телевізор, це ціла система, що складається з:

  • телевізора або екрана проєктора;
  • шести колонок;
  • ресивера;
  • плеєра;

Вмістити це все в затишну обстановку кімнати не дуже то і просто, тому в даній статті ми розглянемо деякі особливості розміщення апаратури і меблів в кімнат, щоб в приміщенні було максимально зручно і затишно.

Як облаштувати інтер'єр і підібрати правильно меблі

Найважливіше завдання — придбання техніки, яка використовується для відтворення фільмів. Тобто телевізор або екран, ресивер, колонки — все це грає найважливішу роль в створенні обстановки для перегляду кіно шедеврів нашого часу.

Від правильно обраної техніки залежить те, наскільки якісним буде звук і зображення, занадто буде відрізняться процес від перегляду в кінотеатрі. Вибір техніки і меблів безпосередньо залежить від бюджету і конструкційних особливостей кімнати. Хороший звук може допомогти відтворити не тільки надійна система акустики, а й комфортна, зручні меблі, яку необхідно раціонально і рівномірно розставити.

Підбираючи меблі для такої справи потрібно віддати перевагу низькому столику і тумбочках для зберігання дисків з фільмами, журналів, газет. Важливо, щоб у приміщенні не було високих габаритних виробів, які заважають рівномірному звуковому поширенню. Корпусні меблі абсолютно не обов'язкова, якщо є можливість поставити диван з великою кількістю посадкових місць, в який будуть вмонтовані полиці.

Облаштовуючи домашній кінотеатр необхідно виділити текстильні вироби — штори на вікнах, перегородки — це все може впливати на поширення звуку в кімнаті. Справжню атмосферу кінотеатру може відтворити правильно підібрані м'які меблі у вигляді крісел-реклайнерів і диванів. Безсумнівно, кожна людина самостійно формує своє уявлення про комфорт, але ці види меблів припадуть до душі кожному.

Так як ці види меблів дозволяють прийняти абсолютно будь-яке положення, то перегляд фільму залишить тільки позитивні емоції. Крім того, сучасні дивани і крісла-реклайнери мають всі необхідні вмонтовані підставки для того, щоб поставити стакан, поставити тарілки з їжею. Деякі моделі представлені підставкою для ніг або механізмом вібрації, які дозволяють додатково розслабиться і отримати задоволення.

На сьогоднішній день виробники диванів-реклайнерів і крісел розуміють, як часто купують такі види меблів для використання в якості складових для домашнього кінотеатру, тому модернізують її, вбудовують такі механізми і елементи, які дозволяють вибрати необхідне положення спинки і поставити підголівник в відповідне положення, відрегулювати підставку для ніг.

Які є варіанти облаштувати домашній кінотеатр

Багато людей думають, як же краще облаштувати кінотеатр вдома, яке місце вибрати для нього. Потрібно виходити з фінансових можливостей і особливостей планування будинку. Є 3 способи:

  • виділення для облаштування домашнього кінотеатру окремої кімнати;
  • кінотеатр обладнаний на відкритому просторі в будинку або на території (сад, дах будинку і т.д.);
  • домашній кінотеатр, яка обладнана в якомусь окремому приміщенні;

У будь-якому з наведених вище варіантах є плюси і мінуси, про які потрібно знати перед виконанням будь-яких дій.

Домашній кінотеатр як зона житлової кімнати — особливості інтер'єру

З огляду на те, що більшість квартир нашої країни невеликого розміру, то саме такий варіант вибирають господарі. У такому випадку доводиться використовувати в якості меблів для облаштування кінотеатру будинку вже ту, що стоїть в кімнаті. Це досить-таки непоганий варіант, так як можна в шафу вбудувати техніку, яка буде класно звучати. ​​

У залежності від інтер'єру техніку можна не ховати, тоді вона стане справжнім декоративним елементом приміщення. Але головна перевага у відсутності необхідності купувати нові меблі, а значить є можливість заощадити кошти. Адже у вітальні можна ховати аксесуари для домашнього кінотеатру в уже існуючу мебель.

Єдиний мінус — в деяких випадках неможливо створити хорошу звукоізоляцію, в слідстві чого може псуватися сам процес перегляду. Але якщо сильно захотіти, то можна знайти рішення цієї проблеми.

Домашній кінотеатр в спеціально обладнаній окремій кімнаті

Ідеальний варіант для власників великого просторого будинку. Вільне місце для розміщення кутового або прямокутного дивана, необхідну кількість посадкових місць, шикарна звукоізоляція — це все принесе справжню насолоду при перегляді фільмів. У такій кімнаті можна поставити холодильник, обладнати місце для бару, в окремому кутку розмістити столик сервування — переваги явно видно. Але такий спосіб оформлення домашнього кінотеатру може "влетіти в копієчку", тому, що інтер'єр створити коштує досить дорого.

Поради по правильному обладнанню

У першу чергу необхідно зрозуміти, як і де буде відбуватися обладнання, а виходячи з цієї інформації вже відштовхуватися далі. Меблі повинні підходити під стиль домашнього кінотеатру і колір стін в приміщенні. Крім того, вона повинна бути максимально наближеною до тієї, що встановлюють в кінотеатрах.

Техніку потрібно підбирати теж ретельно — вона повинна гармонійно вписуватися в габарити помешкання. Всі додаткові аксесуари купують вже в останню чергу, на завершальному етапі обладнання кімнати. Звукоізоляція займає окреме місце — для якісного її облаштування варто звернутися до майстра.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті