• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Які меблі вибрати для вітальні

Облаштовуючи свій будинок ми завжди належна увага приділяємо вітальні. У залі ми завжди проводимо час з сім'єю, друзями, любимо посидіти перед телевізором або читати книги, тому так ретельно вибираємо меблі в цю кімнату. Диван і крісло - основні види м'яких меблів, яку ми ставимо в кімнаті. Крім того, в залі розміщується основна кількість техніки, встановлюють шафи. Були часи, коли вітальня об'єднувала 2 зони - кухню і зону відпочинку.

На сьогоднішній день ця кімната виконує безліч функцій: місце для роботи, при встановленні відповідного диван з'являється місце для сну, місце для розміщення раптово приїхали гостей, місце, для перегляду фільмів всією сім'єю. Які б функції ця кімната не виконувала, в першу чергу - це місце для відпочинку, тому обстановку потрібно зробити такий, щоб було комфортно всієї сім'ї.

Необхідно створити атмосферу затишку і гармонії, створити потрібно унікальний стиль, а значить потрібно особливу увагу приділити вибору меблів. У статті ми визначимо, такі меблі і аксесуари повинні стояти в залі, як підібрати всі під відповідний інтер'єр, щоб квартира виглядала як повноцінно оформлена.

 


Види меблів для вітальної кімнати


Кожна людина самостійно визначає те, які меблі і аксесуари повинні бути в його залі. Потрібно відштовхуватися від потреб, габаритів кімнати і побажань мешканців. Вільний простір дозволяє придбати якусь додаткову меблі, але варто задуматися, чи потрібна вона взагалі? Якщо ви занадто мало проводите часу в кімнаті, то можна обмежиться елементарними виробами і технікою: телевізор, журнальний столик, диван, крісло. Але є певний список меблів, яка обов'язково має бути присутня в кімнаті:

  • м'які меблі - диван обов'язково, а якщо дозволяє вільний простір, то крісло, тумба, пуф;
  • модульні меблі - стелажі і стінки, необхідні для зберігання речей і аксесуарів;
  • тумбочка під телевізором;
  • журнальный столик;

 

В такому випадку кімната буде здаватися дуже укомплектованої, і буде мати презентабельний вигляд. У разі необхідності, її можна доповнити різними предметами інтер'єру, які якщо і не будуть виконати корисні функції, то хоча б зійдуть в якості декору. Облаштування кімнати справа відповідальна, тому потрібно все продумати ретельно, щоб не вийшло осічки.


Вибираємо меблі для вітальні

Отже, ви вже визначилися з функціоналом, приблизно розумієте, де і як буде розміщуватися придбана вами меблі, вибрали і зіставили колір виробів з інтер'єром в кімнаті. Перед покупкою потрібно задуматися про матеріал, з якого буде виготовлена меблі. Матеріал виробу прямо залежить від стилю, в якому оформлена вся кімната, наприклад, дерев'яні вироби впишуться гармонійно в класичний інтер'єр, а меблі з МДФ або ДСП підійде для любителів більш сучасних стилів.

Багато в чому підбір меблів повинен грунтуватися на тому, для чого ви облаштовуєте кімнату. Якщо ви розумієте, що будете проводити там дуже багато часу, і до того ж, за габаритами приміщення ви можете собі дозволити поставити багато меблів, тоді варто це робити. У центрі приміщення можна поставити диван, якщо є бажання, то розбавити кімнату двома, а якщо немає можливості, то одним кріслом.

Шафа вже практично ніхто не ставить в залі, але якщо немає іншого місця, то можна поставити, але тільки уздовж стіни, інакше буде не дуже красиво виглядати. Журнальний столик - незамінний атрибут сучасної кімнати, його навпроти дивану. Тут можна експериментувати і вибирати матеріал виготовлення незалежно від дизайну - і скляний, і дерев'яний варіанти відмінно впишуться в загальну картину кімнати. Тумба під телевізор виглядає набагато надійніше і красивіше, ніж скляна підставка.

Якщо ж габарити приміщення не дозволяють, то варто обмежиться лише найнеобхіднішими варіантами. В першу чергу - диван і крісло. Диван традиційно повинен стояти навпроти телевізора, крісло можна посунути ближче до вікна. Журнальний столик і тумба - по можливості.

Поєднання придбаних видів меблів із загальним кольором кімнати повинно бути обов'язково. Тому що якщо цей момент нехтувати, то всі елементи декору, аксесуари і в першу чергу меблі при ігноруванні колірної сумісності будуть здаватися не на своєму місці, в приміщенні буде не затишно, відповідно, через якийсь час потрібно буде робити ремонт або повністю міняти інтер'єр. Перед походом в магазин за такими серйозними покупками можна проконсультуватися з дизайнером, який підкаже оптимальну кількість і види меблів, щоб не купувати зайвого.

Таким чином, підбір меблів потрібно проводити ретельно, обмірковувати її необхідність і місце для установки.

 


Підбір під стиль інтер'єру вітальні


Як підібрати меблі під конкретний інтер'єр кімнати? Цим питанням задаються багато потенційних покупців. Ми розглянемо, які меблі краще підібрати під конкретний стиль.

  1. Мінімалізм. Уже по одній назві зрозуміло, що чим менше речей в кімнаті, тим краще. Але все ж, це гармонійне поєднання вільного простору і певної кількості аксесуарів і меблі. Тобто, можна і навіть необхідно поставити меблі основну - диван, крісло, тумба, журнальний столик і телевізор, а щодо всіх інших варіантів - по ситуації.
  2. Арт-декор. Цей стиль передбачає наявність стільців і столу з натурального дерева. Хтось може не погодиться, мовляв, навіщо в вітальні стіл, але такий стиль припаде до душі багатьом. Купівля дивана і крісел з натуральної шкіри навіть не обговорюється, це повинно бути обов'язково. Крім того, зал в такому стилі передбачає картини і фотографії на стінах.
  3. Хай тек. Якщо ви ділова людина, то саме для вас такий стиль. Високоякісні багатофункціональні види техніки, якщо меблі, то тільки з натуральних матеріалів і щоб могла виконувати багато функцій, але в той же час повинна бути витриманою, без пафосу. Вітаються скляні і блискучі поверхні, за якими можна легко доглядати.
  4. Стиль "етно". Характерно для конкретного народу, коли вітальню ви обладнаєте в національному стилі будь-якої держави. У таких кімнатах не повинно бути багато меблів, аксесуарів. Якщо і купують якісь вироби, то тільки з натуральних матеріалів.
  5. Класичний. Багато вільного простору, яскраве освітлене приміщення - це все про вітальні в цьому стилі. Тут можна не враховувати всі умовності, купувати дорогу і якісну меблі, навіть шафа, що підходить за кольором під інтер'єр, буде вітатися. Крісла - незамінний атрибут такого стилю, вони повинні підкреслювати шляхетність власником будинку.
  6. Модерн. Сучасний і вишуканий стиль, для якого характерний поділ на зони приміщення. У залі, виконаному в такому стилі, доречно виглядатимуть диван і крісла, тумба ставитися по ситуації, телевізор та журнальний столик теж повинні бути. Стелажі встановлюються на виході з кімнати, але тільки в зручному місці, щоб не заважали спокійному переміщенню по кімнаті.

Підібрати меблі під конкретний стиль можна за допомогою консультацій у професійних дизайнерів, але ми рекомендуємо спробувати зробити це самостійно - адже ще нікому не заважав набутий досвід.

 


Головні поради щодо вибору меблів для вітальні 


Якщо не звертатися за допомогою до професійних дизайнерів, то потрібно розраховувати виключно на своє розуміння майбутньої вітальні і її стилю. Вибір меблів ґрунтується на таких моментах:

  • освітлення кімнати;
  • висоти стель у вітальні;
  • площі приміщення;
  • кількості дверних прорізів;
  • особливостей планування вітальні;
  • особистих переваг власників;

При чому, не потрібно забувати про дотримання деяких загальноприйнятих стандартів. Наприклад, у великій кімнаті буде виглядати не потрібним маленький м'який диван. Набагато краще придбати великий диван з двома кріслами в додаток, адже "гуляє" простір у величезній залі викликає дискомфорт. Також у великій вітальні додасть затишку камін.

Можна експериментувати з кольорами, але великий зал, як правило, не приймає занадто світлих кольорів, навпаки, більш темні тони підходять краще. Поділ кімнати на зони допоможе розвіяти акцент на кількох видах меблів і предметах інтер'єру, в той же час створити неповторний стиль.

 


М'які меблі для вітальні

Набір м'яких меблів - незамінний атрибут будь-якої вітальні. Його вибирають в першу чергу і намагаються придбати максимально відповідний за зовнішнім виглядом і функціоналом. Стандартний набір - диван і одне (іноді два) крісла. Цей варіант відмінно впишеться в вітальню будь-якого розміру. Намагайтеся придбати диван, який може трансформуватися в ліжко, звичайно ж, якщо дозволяє вільний простір.

Не завжди в кімнаті буде місце для 2-х крісел, тому краще звернути увагу на двомісний диван, він буде виглядати більш раціонально в невеликому приміщенні. Кутові дивани останнім часом стали більш часто купувати, це говорить про їх високу функціональність у вітальнях різного розміру. Великий зал вимагає придбання великих за розмірами крісел і диванів, але не варто забувати про матеріал.

Стандартний варіант - вироби з натуральної шкіри, велюру. Створення домашнього кінотеатру припускає покупку тумби, на яку будуть ставити телевізор, вона повинна вписуватися в загальний інтер'єр вітальні.

Купуючи меблі в зал, ви створюєте комфорт в першу чергу для себе, тому подбайте про своє затишку і безпеки - вибирайте все ретельно і продумано.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті