• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати комод в спальню

Перед тим, як вибирати меблі в будь-яку кімнату, необхідно зважити всю інформацію про ту чи іншу вигляді вироби. Комод важко назвати тим видом меблів, який обов'язково повинен стояти в будинку. Але якщо ви все ж таки вирішите його придбати, то знайте, що він практично нічим не поступається великим шафі. Звичайно, далеко не кожна спальня може вмістити в себе ці меблі, але, якщо в кімнаті є вільне місце - рекомендуємо розглянути варіант з придбанням комода.

Це універсальний варіант меблів, так як в ньому можна зберігати абсолютно все, що поміститися за розміром. Цей вид меблів поєднує в собі розмір тумбочки і функціонал шафи, що не може не радувати потенційних покупців. По висоті цей вид меблів дозволяє легко їм користуватися дітям і літнім людям, а також дозволяє заощадити вільний простір. Конструкція комода досить проста, особливого догляду за ним не потрібно.

Перевага комода в багатофункціональності, тому що якщо в ньому є не тільки висувні ящики, а й полки з дверима, то це вже вважається невелика шафа, а якщо можна ще й закріпити зверху дзеркало - виходить цілком хороший туалетний столик.

 


Якого розміру повинен бути комод?

Одна з найважливіших завдань - визначиться з розміром. Від цього буде залежати не тільки комфорт використання конкретної моделі, але загальне враження про даному виді меблів.


Розмір комода залежить від 2-х аспектів:

  • розміру приміщення, чим більше площа кімнати, тим більший за розміром комод варто купувати, відповідно маленький комод просто загубиться у великій кімнаті;
  • головна функція цього виду меблів, так як для зберігання одягу краще вибрати комод з більш глибокими ящиками, а для зберігання дрібних аксесуарів підійдуть маленькі компактні ящики;


Стандартних розмірів комодів не існує, так як виробники можуть вносити свої корективи при виробництві цього виду меблів, але рекомендують дотримуються таких параметрів:

  1. Висота. Якщо цей показник 1 метр, то це більше тумба, ніж комод. Найбільш часто зустрічається варіант - від 1 до 1,3 метра, а максимальна висота досягає 1,6 метра.
  2. Глибина. Показник варіюється від 300 до 650 міліметрів. Більш дрібні комоди призначені для використання у вузьких приміщеннях, наприклад, в передпокої.
  3. Ширина. У цьому показнику комоди бувають різні, наприклад, від 400 до 600 міліметрів вважаються маленькими, від 600 до 1000 - середні, а якщо ширина більше 1 метра - це вже великі, їх розміщують в просторих квартирах, в основному уздовж стінки.

З огляду на ці параметри, покупець може підібрати собі оптимальний варіант.

 


Як визначиться з видом і формою комода


Що стосується видів, то існують такі варіанти:

  • довгий - цей комод спочатку роблять з великими ящиками, що не дозволяє застосовувати його в маленьких кімнатах;
  • комод з дзеркалом - встановлюють, як у вітальні, так і в спальні, правда, в другому випадку він виглядає більш доречно, дзеркало візуально збільшує кімнату, варіант багатофункціональний;
  • комод-трансформер - можна поміняти призначення і форму виробу, наприклад, можна використовувати як підставку для телевізора, місце для зберігання речей, стіл;
  • виріб з дошкою для прасування - підійде для невеликих кімнат, дуже популярна модель з причини своєї багатофункціональності;

Як ми бачимо, перераховане вище вказує на багатофункціональність кожного виду, тому, незважаючи на ваш вибір ви отримаєте якісний і надійний елемент інтер'єру.

 


Матеріал виготовлення


Для виготовлення комодів використовуються 3 види матеріалів:

  1. Натуральне дерево. Вироби з натуральної дерева славляться своєю міцністю, надійність, стійкість до зовнішніх впливів. Такий комод часто декорують різними прикрасами, візерунками, роблять витончені ручки, оригінальна розпис для комодів з натурального дерева - звична справа. Але є і деякі недоліки, наприклад, висока вартість таких виробів. Важливим моментом є вага таких комод - він досить великий, тому легко переносити з кімнати в кімнату не вийде. В основному у виробництві використовуються дуб, сосна.
  2. Другорядні матеріали, а саме МДФ І ДСП. Вартість таких виробів набагато дешевше, але вони набагато гірші за якістю, ніж натуральне дерево, а також у них менший термін використання. При цьому комоди МДФ більш екологічно чисті, ніж моделі з ДСП. Ящики, виготовлені з ДСП, при активному використанні легко можуть виходити зі строю за короткий проміжок часу.
  3. Пластик. Він легко переносить скупчення бруду, не вимагає ретельного догляду і застосування різних засобів, комод з такого матеріалу гармонійно впишеться практично в будь-який інтер'єр, але чомусь меблі з такого матеріалу купують досить рідко.

Перераховані вище матеріали сподобаються багатьом потенційним покупцям, тому вибирайте.

 


Скільки має бути ящиків і як вони повинні розташовуватися

Модель виробу прямо впливає на те, скільки ящиків є в комоді. У класичному вигляді - 4 висувні ящики, розташовуються один над іншим. Якщо ж комод широкий, то ящиків може бути по 2 в одному ряді, відповідно, загальна кількість збільшується в 2 рази. Є моделі, коли нижні ящики суцільні, а верхні розділені на 2.

Є моделі з хаотичним розташуванням ящиків, але вони не сильно популярні, купують їх зрідка і то, для різноманітності стилю приміщення. Ексклюзивними вважаються комоди, де конструкція дозволяє висувати ящики в будь-яку з 4 сторін, але вартість таких виробів дуже висока.

Не повинно бути ніяких перешкод при відкритті скриньок. Крім того, в задній частині всередині комода розташовуються петлі, на які чіпляється ящик при закритті, тим самим знімаючи велике навантаження з системи утримання.

Ви можете замовити індивідуальне виготовлення комода і вказати бажану кількість ящиків, але знову ж таки, орієнтуйтеся на габарити кімнати.

 


Механізм висування ящиків

Це окремий момент, який дуже важливий. Багато хто забуває перевірити якість механізму висунення ящиків, перевірити те, що їх направляє, а через деякий час скаржаться на поломку. Існують такі механізми:

Напрямні прихованого монтажу. Це механізм передбачає підтримку не від стін ящиків, а від дна. В такому випадку ящик відкривається максимально, він не випадає з корпусу. Цей механізм найнадійніший, це підтверджено тривалими тестуваннями.


Роликові напрямні. Дуже дешевий і примітивний механізм, який має ряд недоліків:

  • ящики можуть попросту перекоситися або випасти;
  • при висуненні вони шумлять;
  • висуваються не на максимум;

Щоб не було шуму при висуненні рекомендують купувати модель комода з гумовими коліщатками на ящиках, а вони зустрічаються вкрай рідко.

Шарові напрямні. Більш якісні, ніж роликові, не шумлять, висування ящиків відбувається на повну довжину. З недоліків - можливість перекосу і занадто висока вартість комодів з таким механізмом.

Вибір необхідно робити виходячи зі своїх фінансових заощаджень. Найкраще - приховані або кулькові напрямні.

 


Стаціонарний, мобільний або настінний комод


Залежно від місця розташування комоди бувають:

  1. Настінні. Це нестандартний варіант розміщення вироби, тому до такого способу установки вдаються молоді люди, облаштовують квартири в сучасному стилі, так як навісний комод виглядає досить неординарно. Багато просто бояться, що впаде, тому не ризикують з кріпленням його на стіну. Більшість комодів, що розміщуються на стіні, мають невеликий розмір, все-таки шурупи можуть не витримати занадто важку модель.
  2. Модульні. Можливість переміщати меблі в різні кімнати - дуже вагомий аргумент при покупці. Для вільного переміщення вони оснащуються коліщатками, а вага такого комода не надто великий. Що стосується місткості, то є різні варіанти, але як правило вони вузькі, щоб легше переміщати.
  3. Стаціонарні. Це, мабуть, найпоширеніші моделі. Вони можуть бути самих різних розмірів, глибина ящиків може бути різною, вага завжди великий. Такі комод важко переносити з кімнати в кімнату, тому їх ставлять один раз і надовго.

Вибір потрібно робити виходячи з особливостей кімнати і особистих побажань.

 


Підбір по відтінку і стилю

Відтінок комода повинен повністю відповідати стиль приміщення. Як приклад, можна дивитися на предмети, диван і крісла, які стоять в кімнаті, колір стелі і стін. Неординарним буде поєднання в одному виробі 2-х кольорів. Але, в принципі, кожен відтінок цікавий по-своєму. Останнім часом стало актуальним виготовлення комодів - хамелеонів, колір змінюється в залежності з якого боку дивитися.


Що стосується стилів, то можна виділити основні:

  • класичний - для нього характерне строгість форм, відсутність декоративних елементів, стримані тони.
  • рококо - хаос ліній, різні додаткові елементи, пастельні тони, виготовляються з рідкісних порід дерева;
  • мінімалізм - відсутність додаткових елементів декору, прості форми, колір - чорний або білий;
  • модерн - все елементи в ньому прості, як матеріал виготовлення використовуються МДФ І ДСП в комбінації зі скляними і пластмасовими елементами;

Перераховані стилі потрібно гарненько оцінити, і зрозуміти, чи підходять вони під інтер'єр кімнати. А коли б не поєднуватися стиль і колір із загальним інтер'єром, комод НЕ буде радувати власників.

 


Основні моменти, які потрібно враховувати


Дотримуйтеся описаних нижче правил, і ви зможете придбати надійний і якісний комод:

  • перевірте перед покупкою технічну документацію, щоб бути впевненим у безпеці вироби;
  • потрібно детально оглянути виріб, воно повинно бути гладким зверху, а не шорсткими;
  • якість і цілісність висувних ящиків і їх кріплення повинно бути на рівні;
  • в товщину стінка ззаду виробу не повинна бути менше, ніж 6 - 8 міліметрів, інакше внаслідок постійних ударів може вийти зі строю;
  • надійність кріплення ручок, додаткових елементів не повинна давати в собі засумніватися;
  • корпус по товщині теж повинен бути відповідним;
  • якість ніжок або коліщат теж необхідно перевірити при покупці;

Комод - це річ на тривалий час, якщо за нею доглядати належним чином, то прослужить вона не один десяток років. Кожна деталь повинна бути на своєму місці, це необхідно перевіряти ще в магазині. В цей виріб можна покласти практично будь-яку не дуже габаритну річ, тому навіть якщо в будинку є шафа, що стоїть біля стінки комод не завадить.

Достаток моделей, що відрізняються формою, видом, матеріалом виготовлення та іншими параметрами робить цей вид меблів популярним серед користувачів. Також, якщо ви не можете визначитися з вибором, то можна звернутися за допомогою до професійних дизайнерів, вони підкажуть який варіант краще всього вибрати.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті