• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як облаштувати ідеальне робоче місце у себе в квартирі

На сьогоднішній день облаштування робочого місця вдома стало просто необхідністю. Крім того, що таке місце стане в нагоді дітям, останнім часом стала актуальною віддалена робота. А якщо в сім'ї кілька людей, які працюють віддалено, то це ще й суперечки за робоче місце. На сьогоднішній день багато приватних і державні підприємства і компанії примусово відправляють своїх співробітників на віддалену роботу. Тому, необхідно спочатку підготувати будинок до того, що тепер його потрібно використовувати і як офіс.

Багато людей погодяться, що працювати в домашній умови, досить непросто, так як завжди є спокуса зайнятися чимось іншим, не пов'язаним з виконанням роботи. Як же раціонально використовувати приміщення? В якій кімнаті найкраще обладнати офіс?

А можливо для когось збудеться давня його мрія - мати робочий кабінет у себе вдома, щоб можна було максимально відчути себе справжнім керівником, поринуть з головою в свої обов'язки, не переживати що хтось завадить. У даній статті ми розглянемо особливості облаштування робочого місця вдома.

 


Як облаштувати робоче місце?


До цього питання необхідно підійти максимально серйозно, тому що від того, наскільки якісно і продумано ви обладнаєте власне робоче місце буде залежати ваша ефективність як працівника. Найідеальніший варіант - це робочий кабінет. В такому випадку, бажано звернутися до професійних дизайнерів, які допоможуть визначити кращий варіант інтер'єру, допоможуть придумати оригінальний дизайн. Важливий момент - це планування приміщення, тому необхідно дотримуватися наступних правил:

  • обладнайте місце, де будете зберігати документи, потрібно визначити місце розташування полиць, де будуть лежати паперу, можливо, ви захочете поставити сейф - до нього повинен бути більш важкий доступ (є моделі, вмонтовані в стіну);
  • не забувайте про практичність - велика кількість розеток для гаджетів, місця і полки для зберігання проводів, аксесуарів до телефонів, і інших дрібниць повинні бути передбачені;
  • розташування робочого столу важливий момент, самий зручний і комфортний варіант - вікно повинно бути зліва сидячого за столом людини, може бути варіант з розташування вікна навпроти, але справа - не найкращий варіант;
  • вхідні двері не повинна знаходиться за спиною сидить, в іншому випадку працююча людина буде відчувати психологічну напругу, а це буде негативно позначатися на робочому процесі;
  • хороше освітлення повинно бути пріоритетом, тому краще встановити такі лампочки, які можна повертати в потрібну сторону;
  • зручне крісло дозволяє спині не втомлюватися після тривалого сидіння за комп'ютером;
  • красивий м'який диван для відпочинку повинен повністю підходить людині, який буде працювати, а його наявність також обов'язкове, так як кожній людині потрібно буде відпочивати після тривалого робочого дня;

Дотримуючись таких рекомендацій можна обладнати собі в будинку повноцінний робочий куточок або навіть кабінет. Що стосується часу облаштування, то цей процес може і затягнутися, але якщо швидко орієнтуватися, то за лічені дні ви зможете повністю насолодитися комфортом роботи вдома в тиші.

Дизайн домашнього офісу повинен відповідати критеріям зручності, багатофункціональності, комфорту. Професійні дизайнери зможуть підкоригувати ваш план з облаштування робочого місця.

 


Особливості робочого куточка

Оформлення робочого місця потрібно проводити максимально якісно. Потрібно розуміти, що просто відгородитися від інших членів сім'ї в іншій кімнаті і працювати - не вийде. Точніше, відгородиться ви зможете, але ось відчувати себе комфортно без відповідного обладнання кімнати - не вийде. Психологічний аспект теж відіграє вагому роль. Колір стін або шпалер не повинен вас нагнітати і дратувати - ви будете довгий час сидіти за робочим місцем і перерви робити доведеться. Так ось щоб розслабиться і відпочити повинні бути створені відповідні умови.

Розміщення робочого столу також впливає на продуктивність. Ви можете відволікатися, дратуватися якщо поставити стіл біля вікна. Під рукою повинно бути все необхідне - зберігання речей або робочої документації має відбуватися ретельно. Сейф для цінних паперів або грошей краще розмістити в більш - менш затишному місці в кімнаті. М'які меблі теж повинна бути підібрана під людини, для якого обладнується робочий куточок або кабінет. Техніка може бути найрізноманітнішою, але обов'язково ПК, телевізор, кондиціонер. У разі необхідності можна додавати і інші аксесуари, і види побутової техніки, але потрібно виходити з потреб і вільного простору в кімнаті.

 


Де розташувати


Місце, де буде розташовуватися ваш робочий куточок грає важливу роль. Тому, розглянемо основні місця розташування:

  1. Спальня. У багатьох квартирах немає вільного місця для кабінету, тому потрібно ділити якусь кімнату. Чому б не вибрати спальню - після роботи можна лягати і відпочивати відразу. В цьому випадку краще придбати невеликий столик для роботи за ним. Як стільницю можна використовувати відкидні дверки шафи. Якщо габарити спальні не дозволяють придбати столик для комп'ютера, то варто звернути увагу на столик-поличку. Це оптимальний варіант, тому що вага такого виробу невеликий, тому в разі необхідності його можна перенести в будь-яку іншу кімнату.
  2. Кухня. Багато протестують - мовляв, яке може бути робоче місце на кухні, адже відразу ж захочеться їсти. Поспішаємо заспокоїть - багато обладнають свій робочий куточок на кухні. По-перше, може в інших кімнатах не бути місця і варіант з кухнею виявиться найприйнятнішим. По-друге, для сучасних людей це цілком нормальний варіант обладнання робочої зони в тому місці, де вони їдять. В такому випадку можна придбати невеликий столик для ноутбука і розмістити ближче до вікна (в кухні правило не розміщувати робоче місце біля вікна не діє).
  3. Вітальня. Компактний і зручний робочий куточок буде відмінно доповнювати вітальню. Важливий момент - не ставити стіл близько до вікна або виходу. Ще один можливий варіант - установка і монтування навісного столу, який кріпиться до стіни. Такий варіант відмінно впишеться в будь-який інтер'єр, не займатиме багато місця в приміщенні. Якщо ви власник однокімнатної квартири або квартири-студії, тоді потрібно купувати меблі, що трансформуються. Також, робоче місце можна вмонтувати в стіну, але це дуже витончений спосіб і багато його не оцінять.
  4. Балкон. Працювати і спостерігати за життям міста - здається, більшою романтики в домашніх умовах і не створити. Якщо ви щасливий володар більш-менш великого балкона, то можна без особливих зусиль помістити туди невеликий столик розкладний. Якщо ж балкон маленький, то буде складніше поставити щось. Але в той же час, необхідно облаштувати балкон - пофарбувати стіни в відповідний колір, утеплити його спеціальним багатошаровим склопакетом, в загальному, створити максимально комфортні умови для роботи.

Як ми бачимо, можна облаштувати робоче місце де завгодно, було б бажання.

 


Ідеї для оформлення

Оформити робоче місце додатковими елементами досить легко. Наприклад, повісити навколо столу на стіні картини, прикрасити стіни різного роду розписом, прикріпити над столом полки або розмістити поруч стелаж. Але найкращим варіантом є розміщення на балконі, тому що людина буде час від часу робити паузи, і спостерігати за містом, працювати буде набагато комфортніше і спокійніше.

 


Приклади ефектного дизайну в інтер'єрі

Як же ефективно оформити інтер'єр на робочому місці? Для цього необхідно точно визначити в першу чергу де буде розміщуватися робочий кабінет.

У спальні можна облаштувати гарний інтер'єр - світло-зелені стіни, з використанням білих елементів декорування. Також, якщо ви облаштовуєте в вітальні робочий куточок, то також краще стіни фарбувати в білий колір. На сьогоднішній день багато фахівців рекомендує використовувати столи з натурального дерева. тому що це більш безпечно, якщо ви тривалий час будете сидіти за робочим столом. Меблі необхідно купувати таку, щоб вона добре підходила під загальний інтер'єр кімнати і стиль в цілому не змінився. Ми рекомендуємо відповідально підходити до вибору та облаштування робочого куточка.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті