• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Яким повинен бути туалетний столик

Багато людей задаються питанням, навіщо взагалі потрібен туалетний столик і яке його призначення? Але варто відзначити, що крім виконання декоративних функцій, цей вид меблів виконує і практичне завдання. Цей елемент меблів прийшов до нас з Європи дуже давно. В середині ХVI століття він з'являється в багатьох країнах сучасної Східної Європи.

У чому ж особливість його використання? Варто зазначити, що такий вид меблів купували для своїх дружин багаті чоловіки. Вважалося, що кращого місця для зберігання дорогих прикрас і парфумерії годі й шукати. Згодом туалетний столик став доступний і популярний для всіх звичайних жителів країни.

На сьогоднішній день це популярний вид меблів, який можна встановити в будь-якій кімнаті, але найчастіше його встановлюють в спальні, щоб жінка перед сном могла спокійно і невимушено зняти макіяж, а вранці швидко зібратися на роботу або у справах.

Варто відзначити, що в туалетному столику є відповідні відсіки, ящики для зберігання косметики, біжутерії та інших засобів. У даній статті ми розглянемо особливості даного елементу інтер'єру, як краще його встановити і на що обов'язково звернути увагу при виборі даного вироби.

 


Для чого потрібен туалетний столик


Нанести макіяж - не так уже й швидко і просто, як здається на перший погляд. Тому, туалетний столик виконує наступні функції:

  • економить час жінки, тому що досить часто вранці у ванну утворюється ціла черга, а потрібно швидко зібратися і привести себе в порядок, саме тоді на допомогу і приходить встановлений в спальні туалетний столик;
  • хороше освітлення, яке можна зробити над туалетним столиком набагато краще, ніж кілька лампочок у ванній, жінка може краще розглянути всі дефекти нанесеного макіяжу, внести корективи, в цілому набагато комфортніше і приємніше готується на роботу сидячи за столом;
  • дзеркало відповідного розміру дозволяє розглянути кожен міліметр своєї шкіри обличчя, відповідно, жінка бачить, які є недоліки чи переваги нанесеного макіяжу, плюс до цього глибина більшості туалетних дозволяє зручно нахилиться і розглянути всі деталі;
  • туалетний столик можна використовувати як елемент декорування приміщення, і це важливий момент;
  • зберігання всієї косметики, баночок можна повністю організувати в цьому місці, плюс до того, жінка сама все може поставити в зручному для неї порядку і може не турбується, що хтось його порушить.

Дійсно, туалетний столик для жінки - це її особистий простір де вона господиня, і якщо господарем кухні в деяких окремих випадках може бути чоловік, то з туалетним столиком такий варіант виключений. Крім того, жінка дійсно може не турбується про те, що хтось туди полізе, порушить правильне розташування косметики. Туалетний столик не дарма рекомендують ставити в спальні, тому що для нанесення макіяжу і для його зняття необхідна спокійна обстановка, але якщо поставити туалетний столик у вітальні або будь-який інший кімнаті, то уникнути сторонніх поглядів не вийде.

Досить часто під час облаштування інтер'єру вітальні або спальні ви розумієте, що ще залишається якийсь вільний простір і його потрібно чимось заповнити. Ідея приходить миттєво - встановити можна туалетний столик. Такий варіант буде не найгіршим, тому що конструкція туалетного столика дозволяє зберігати в ньому будь-які дрібні аксесуари, і навіть якщо встановити його в вітальні і використовувати не за прямим призначенням, то все одно він буде корисний.

 


Які є конструкційні варіанти


Якщо говорити про даному параметрі, то варто виділити наступні види конструкції:

  • виріб зі стільницею - в такому випадку немає ніяких додаткових елементів, навіть немає місця для сидіння за ним, але цілком нормально можна нанести макіяж стоячи;
  • туалетний столик з висувними ящиками - висувна конструкція може бути вмонтованою в стільницю або ж бути потайний, підвішеною, відрізняється дана модель своєю компактністю і в той же час функціональністю;
  • модель з тумбою - щастя жінки не буде межі якщо придбати таку модель, адже з'являється ще додаткове місце для зберігання тих чи інших речей, з'являються додаткові шухляди, ящики;
  • модель з можливістю трансформації - дуже хороша модель і одна з найбільш затребуваних, тому що можна просто легким рухом руки зробити з туалетного столика комод з тим же додатковим столиком;

Як ми бачимо є багато варіантів, тому кожна жінка може вибрати підходящий саме для неї туалетний столик. Ми ж в свою чергу рекомендуємо виходити при виборі даного вироби з побажань покупця і особливостей спальної кімнати.

 


Розміри столиків

Існує безліч варіантів туалетних столиків в залежності від їх розмірів. В першу чергу це пов'язано з габаритами спальні - чим більше її площа, тим більш широку меблі можна в ній розмістити. Крім того, велике значення має конструкція туалетного столика.

Є й постійні параметри, яких намагаються дотримуватися всі виробники. В першу чергу висота туалетного столика дорівнює 75 сантиметрам, це оптимальна висота для сидіння за ним. Сама мінімальна ширина - 26 сантиметрів, це визначається особливостями установки. Оптимальною довжиною вважається 45 сантиметрів, можна тільки збільшувати довжину, тому що якщо зменшувати, то косметика на поверхні буде стояти дуже тісно, що в принципі суперечить використанню туалетного столика.

Невеликий по габаритах туалетний столик доповнюється висувними ящиками (не більше 2-х), які акуратно підвішуються, або ж невеликим відсіком для зберігання аксесуарів, який знаходиться під стільницею. У більшості випадків такі параметри мають столи, які можуть кріпиться на стіну або ж ті, що встановлюються під стіною на тонких ніжках. Всі інші варіанти можна покращувати, робити більш просторими і зручними.

Туалетний столик неможливо уявити без тумби поруч і додаткових ящиків для зберігання всіх видів косметики. Без цих елементів він просто перетворюється в стандартний столик для роботи за ним, а ось наявність тумби, дзеркала, ящиків робить його унікальним. Тепер варто обговорити максимальні габарити туалетного столика. Що стосується висоти, то виріб вище 75 сантиметрів використовувати буде не комфортно.

До такого висновку прийшли виробники на основі аналізу покупок і щоденного використання туалетними столика. Ті, хто брав вироби вище 75 сантиметрів через деякий час повертали покупку, так як користуватися таким столиком дуже незручно. Ширина не повинна перевищувати 60 сантиметрів, в іншому випадку дзеркало буде знаходиться далеко і це значно вплине на якість макіяжу жінки. Максимальна довжина може бути 150 сантиметрів, але з нашої точки зору це не практично. Найоптимальніший варіант - 130 сантиметрів. У такому випадку і розташовуватися в кімнаті він буде красиво, і сидіти за ним буде досить комфортно. Але при виборі обов'язково варто враховувати особливості конструкції.

 


Різновиди моделей туалетних столиків


Що стосується різновидів, то їх досить багато, перерахуємо і розглянемо основні:

  1. Трюмо. У такому вигляді туалетного столика дзеркало розташовується по центру, ящики присутні в належній кількості. Такий варіант туалетного столика підійде для жінок, які люблять спостерігати за собою в повний зріст під час підготовки до роботи. Також. приміщення буде виглядати по - іншому, завдяки широкому дзеркала.
  2. Виріб без дзеркала. У такому випадку жінка сама вибирає, як користуватися дзеркалом, тобто вона може поставити його на поверхню або ж повісити на стіну трохи вище стола. Такий ось вид добре підійде для невеликих приміщень. Але потрібно буде дзеркало підібрати під стиль столу.
  3. Модель з поворотним дзеркало. Сподобається багатьом жінкам, тому що двостороннє дзеркало можна обертати, тому з будь-якого боку можна буде подивитися на себе. За таким туалетним столиком набагато простіше наносити макіяж і стежити за станом шкіри. Вироби такого виду варто поставити подалі від стіни, щоб дзеркало могло обертатися без перешкод.
  4. Модель "Консоль". Можна було назвати таку модель трансформер, але виробники вирішили інакше. Особливістю такої моделі туалетного столика є те, що дзеркало знаходиться під стільницею, відповідно, необхідно її підняти. При цьому при піднятті її звільняються і ящики, що знаходяться в столі. В такому випадку дзеркало повністю захищене від зовнішній ушкоджень, але воно не повинно бути за розміром більше, ніж стільниця. А в складеному стані можна використовувати столик як звичайний письмовий.
  5. Трельяж. Дзеркало в такій моделі складається з 3-х частин - центральне велике і 2-х маленьких по сторонам. Таке дзеркало зручно використовувати, коли жінка укладає волосся, так як на себе можна подивитися з усіх боків, плюс до цього відкривається хороший бічний огляд. Але навряд чи заради однієї укладання волосся будете купувати такий вид туалетного столика.
  6. Туалетний столик у вигляді комода. Може бути правильніше буде назвати його просто комод, тому що по - суті це місце для зберігання косметичних аксесуарів. Дзеркало можна повісити на стіну, але це буде виглядати не так красиво.

Широкий асортимент видів туалетних столик дозволить вибрати найоптимальніший варіант кожній жінці. Потрібно тільки визначиться з габаритами приміщення і конкретним видом вироби.

Як правильно зробити вибір


Щоб не помилитися при покупці потрібно дотримуватися наступних рекомендацій:

  • виміряйте вільний простір, де ви хочете поставити столик і точно розуміти, які габарити вироби повинні бути;
  • перевірте матеріал виготовлення столика, щоб він не розпався в перший же день експлуатації;
  • наявність в комплекті до цього виду меблів інструкції обов'язкове;
  • переконайтеся, що вироби з МДФ або ДСП оброблені спеціальними засобами, які забезпечують захист від вологи;
  • візьміть до уваги зростання жінки і відповідно підбирайте таким чином столик, щоб він був комфортним по висоті для сидіння, а також враховуйте місце для сидіння - пуф або банкетку;
  • встановлюйте столик поруч з розетками або, якщо їх немає, то необхідно зробити, інакше куди жінка буде включати фен або зарядку від свого гаджета;
  • розміщувати стіл необхідно недалеко від вікна, бо додаткове освітлення ще нікому не завадило;
  • перед придбанням чітко складіть список речей, які будуть зберігається з ящиках, це дозволить орієнтуватися на конкретні моделі і їх розміри;

Орієнтуючись на ці поради ви зможете придбати найоптимальніший варіант туалетного столика. Пам'ятайте, що краще відразу купити якісну річ, ніж потім просто жаліти про необдуманої покупки.

 


Де краще поставити

Коли питання заходить про кращому місці для розміщення туалетного столика, то найоптимальніший варіант - спальня. По-перше, це особисте місце для жінки, так вона може усамітнитися під час приходу гостей, там же зберігаються практично більшість косметичних засобів. По-друге, саме призначення цього столика в тому, щоб встановити його в спальні.

Звичайно, ніхто не забороняє ставити його в вітальні, але виглядати добре він буде тільки в тому випадку, якщо це декоративний елемент інтер'єру. Розташувати його бажано біля стіни, недалеко від вікна, таким чином буде додаткове освітлення. Що стосується установки в будь-який інший частині кімнати, то вона допустима, але враховуйте доступ до розетки.


Приклади туалетних столиків для спальні на фото

Що стосується кращого розташування в спальні, то тут представлена модель з одним великим дзеркалом по центру, з боків тонкі смужки дзеркала.

 

 

В цьому випадку білий туалетний столик відмінно виглядає в світлому інтер'єрі спальні.

 

 

Виріб в старовинному стилі підкреслить статус і розкіш його господині.

 

 

Ще один варіант, який підійде для більшого вільного простору в спальні.

 

 

Таким чином, необхідно орієнтуватися на габарити кімнати і власні побажання, тоді зможете порадіти красивому і елегантному туалетному столику.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті