• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати диван для невеликої кімнати

У пошуках оптимального рішення

Зараз виробники меблів пропонують величезну кількість різноманітних диванів. Від таких, на яких можна «водити хороводи», до мініатюрних, трохи більше крісла. Це дозволяє знайти ідеальний варіант навіть самому вимогливому покупцеві.

При виборі дивана варто звернути увагу на основні моменти:

  • розмір;
  • тканину і колір обшивки;
  • матеріал, з якого виготовлений каркас;
  • фурнітуру і якість кріплень;
  • наповнювач (синтепон з пружинами, кокосовий і т.д.);
  • наявність додаткових відсіків (бару або місця для зберігання постільних речей).

І якщо Ви не є фахівцем в цій сфері, то не варто впадати у відчай. Керуйтеся здоровим глуздом, наявністю вільного місця в кімнаті і тим, кому він буде призначатися.

Наприклад, в спальні навряд чи варто обмежитися міні-диваном. Краще придбати повноцінну ліжко або ж місткий диван в спокійних тонах оббивки з м'якого матеріалу, на якому можна буде як весело провести час з усією родиною, так і вдатися до здоровому сну.


Как выбрать диван для небольшой комнаты - фото1

Как выбрать диван для небольшой комнаты - фото2

Как выбрать диван для небольшой комнаты - фото3

Дитяча кімната зажадає ж, навпаки, балансування між мінімалізмом і захопленістю. Тут ідеально впишуться дивани маленьких розмірів. Адже на виграному від такого придбання місці дитина зможе грати більш вільно, даючи волю своїй фантазії, а значить, розвиваючись фізично і емоційно.

Гостьова кімната зазвичай дозволяє трохи розгулятися, але не варто перестаратися. Головне, щоб несподіваний прихід гостей не став для Вас колапсом, і Вам не довелося кидатися з одного боку в бік у пошуках посадочних місць.

А ось маленькі дивани в передпокій і кухню доведуться як не можна до речі. Адже:

  • по-перше, габаритні конструкції там зовсім ні до чого, вони будуть лише займати місце, не володіючи ніякою корисною функціональністю;
  • по-друге, невеликі за розмірами м'які меблі завжди створюють враження затишку.

Тут буде доречно також завчасно подумати про наявність ніжок і не марком матеріалі (наприклад, шкірі), щоб не виникало незручностей при збиранні.

Маленька кімната - великі можливості

За допомогою дизайну можна візуально зробити кімнату не такою маленькою, якою вона є насправді. Диван яскравого кольору буде приковувати увагу і відверне від розміру приміщення. Так Ви не тільки зробите диван центром тяжіння, але і створите незвичайний інтер'єр, відійшовши від буденності і монотонності. Можна навіть поклеїти шпалери в темних відтінках, створивши інтимну атмосферу в кімнаті. Але не забудьте подумати про достатнє освітлення.

Как выбрать диван для небольшой комнаты - фото4

Как выбрать диван для небольшой комнаты - фото5

Можна пограти і з кольором самого дивана. Так, темна оббивка візуально зменшить диван, а світла, навпаки, збільшить його розміри. Освіжать обстановку салатові, рожеві і м'ятні відтінки. Експериментуйте і з кольором подушечок. З їх допомогою можна вигідно відтінити колір дивана, підібравши вироби на кілька тонів світліше або темніше оббивки.

Небажано в невеликій кімнаті встановлювати диван в колір зі стінами - він загубиться в інтер'єрі. Винятком є білі або сірі композиції, коли кімната візуально збільшується за рахунок монотонності. Але навіть в цьому випадку краще використовувати яскраві або графічні подушечки, привносячи динаміку в кімнатку.

Подумайте про те, чого Ви очікуєте від нового придбання, і у Вас обов'язково вийде створити чудовий і ергономічний дизайн.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті