• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Збірка ліжка з підйомним механізмом. Інструкція по застосуванню

Що може бути зручніше широкому ліжку з ортопедичною поверхнею? Тільки її вдосконалений, ергономічний варіант, з необхідним для спальні функціоналом. Сьогодні ми розповімо саме про таких моделях: комфортних, з правильною поверхнею, і практичними нутрощами. Доведемо, що ліжко з підіймальним механізмом буде вдалим рішенням для маленької спальні, а також наведемо покрокову інструкцію для самостійної збірки виробу.

Види підіймачів для ліжок

Існують декілька видів піднімних механізмів для ліжок. Вони відрізняються конструкцією, ціною, і звичайно, зручністю використання. Найбільш комфортним є так званий газліфт. Це пристрій, що являє собою комплект газових амортизаторів, що кріпляться до короба ліжка, здатних плавно, без зусиль людини, підняти підставу вгору, до певного кута. Такий тип підіймача недешевий, але виправдовує свою вартість тривалої і бездоганною експлуатацією, легкістю використання, різноманітністю моделей. Газліфти можна підібрати по довжині, силі стиснення, як для дитячої, так і для дорослої спальних меблів, з різними рівнями навантаження. Вони забезпечують оптимальний кут підйому, достатній для зручного користування нішею, при цьому не викликає деформацію короба.

Наступний за популярністю механізм - пружинний. Такий підіймач складається з пари кручених пружин, закріплених в металевій конструкції. Підйом підстави відбувається шляхом розтягування металевих спіралей (тоді, як газліфт виштовхує поршень під тиском), відповідно, вимагає деяких зусиль з боку користувача. Згодом, пружини починають видавати звуки (не дуже мелодійні) при підйомі, а також при механічному впливі на підставу. А приблизно через п'ять років експлуатації, зовсім виходять з ладу. Втіхою може послужити демократична ціна самого механізму, і моделей меблів на які він встановлюється.

Менш поширеним, непопулярних на сьогодні, є механізм на петлях, з ручним підйомом. Колись, завдяки своїй простоті, довговічності, він був фаворитом меблевої індустрії, але зараз, на тлі сучасних технологій, пристрій застаріло. Неактуально використовувати ручний підйом, що вимагає значних фізичних зусиль, постійного прибирання матраца, щоб скористатися нішею. Тому в серійному виробництві від нього відмовилися, але на вторинному ринку ще можна зустріти зразки з подібною конструкцією.

Відносно типу розкладки, є бічний і відкидний варіанти конструкцій. Перший відкривається під кутом, надаючи доступ до ніші з одного боку. Другий відкидається паралельно корпусу, відкриваючи короб з усіх боків. Приклади розкладки дивіться на фото.

Детальна схема збірки ліжка

Як будь-яка корпусні меблі, ліжко з підіймальним механізмом доставляється в розібраному вигляді, її збірка оплачується окремо. Але при бажанні можна заощадити, і зібрати ліжко самостійно. Інструкція з покроковими діями нижче.

  1. Формування короба ліжка. Насамперед скріплюються між собою передня і дві бічні панелі. До отриманої П-образної конструкції кріпиться центральна перекладина (вона виконує роль опори для майбутнього дна короби). Потім приєднується спинка ліжка, і укладається дно. Нижній корпус готовий.
  2. Установка підіймального механізму на зібраному коробі. Серійні меблі зазвичай комплектується зібраним механізмом, який потрібно закріпити на нижньому корпусі. Процес нескладний, але вимагає уваги і акуратності. Важливо розмістити деталі симетрично, без похибок, з призначеної для кожної сторони.
  3. Збірка верхній частині ліжка. Підстава, на якому згодом буде розміщуватися матрац, зазвичай комплектується ламелями. Кожна планка закріплюється з двох сторін в спеціальні тримачі. На двоспальні моделі розраховується не менше 30 ламелей, відповідно збірка підстави може зайняти деякий час. Але така ортопедична поверхня варто витрачених ресурсів, адже забезпечує правильне і комфортне розташування уві сні.
  4. Приєднання підстави до підіймального механізму. Цей крок складно виконати самостійно, тому заздалегідь подбайте про помічника, який зможе притримати верх ліжка, і рівно закріпити його на відкинутому механізмі.

Збірка функціонального спального місця завершена. Тепер потрібно перевірити роботу підіймального механізму, міцність кріплень. При необхідності змазати тертьові деталі, щоб в процесі експлуатації не виникли скрипи.

Важливі нюанси в процесі складання

Якщо збірка і розбирання корпусних меблів раніше вами не проводилася, врахуйте наступні моменти:

  • наявність глухих отворів (в схемі вони вказані, але реально відсутні. Це не помилка конструкторів, виробники спеціально залишають панель цілої, для кращої експлуатації, а отвір пропонують просвердлити безпосередньо перед використанням, в процесі складання);
  • розібраний механізм підйому (досить рідко, але все ж трапляється, що підіймач в комплекті розібраний. Можна спробувати його зібрати самостійно, але якщо ви не бажаєте ризикувати, краще скористатися послугами досвідченого майстра);
  • необхідність використання спеціальних інструментів (зберіть заздалегідь все що може стати в пригоді в процесі складання, щоб заощадити час, і виконати роботу якісно).

Помилки при складанні ліжка

Спальне місце на якому вбудовані підіймальні механізми, забезпечує ергономічність простору, позбавляє від завантажування кімнату меблів. Легкий доступ до великих ніш (без зняття матраца), дозволяє зберігати все необхідне для сну поруч, без громіздких комодів, при цьому насолоджуватися якісним сном, на повноцінному ліжку. Однак слід враховувати, що тривала і безперебійна експлуатація можлива тільки при правильній збірці меблів. Будь-які незначні перекоси, похибки, зменшують термін служби ліжка, швидко виводять з ладу механізми підйому. Пропонуємо ознайомитися з типовими помилками самостійної збірки, щоб не допустити таких для своїх меблів.

  1. Нехтування інструкцією. Навіть при наявності досвіду, інструкцію до виробу не можна пропускати. У ній можуть бути цінні пояснення щодо довжини та діаметру кріплень, технологічних отворів, особливостей дерева і т.д. Упущення нюансів може і не відіб'ється на кінцевому результаті, а може завдати шкоди виробу.
  2. Порушення послідовності складання. Перескакування від одних деталей до інших, забігання наперед, значною кількістю помилок в процесі установки. Бажання скоріше зібрати ліжко природно, але краще не гарячкує, а крок за кроком виконувати дії, відповідно до інструкції.
  3. Неправильний монтаж підіймача. Підйомний механізм для ліжка складається з двох частин: правою і лівою. Важливо їх не переплутати, встановити строго симетрично, оскільки найменші похибки, надалі викличуть деформацію короба, поламання механізму.
  4. Промахи з гніздами кріплення. Як вибрати оптимальну силу при затягуванні болтів? Це питання, мабуть, ставив кожен початківець мебляр, адже не хочеться мати щілини в зібраному виробі, але також небажано зіпсувати гнізда кріплення на новому ліжку. Ми рекомендуємо помірно затягувати сполучну фурнітуру, а після завершення збирання дотягнути ті місця, де є зазори.
  5. Неочікуване для збірки місце. Нове покриття для підлоги, або пухнастий килим - не найкращі поверхні для монтажу спальних меблів. Крім небезпеки їх пошкодження, ви отримаєте додаткові складності в процесі складання. Тому важливо заздалегідь підготувати місце, очистити його від зайвих предметів, при необхідності застелити будівельною плівкою.
  6. Сподіваємося, що інструкція і описані рекомендації стали вам корисними, роз'яснили незрозумілі моменти. Ну а якщо нове ліжко тільки в планах, загляньте на Dommino.ua, витончені зразки для комфортного сну завжди в наявності.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті