• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Реставрація ліжка своїми руками

Існує думка, що сучасні люди не займаються лагодженням старих меблів, а з легкістю позбавляються від неї, щоб купити нову. Це не зовсім вірно. Меблі дійсно купується частіше, але ставлення до неї стало більш раціональним. Молоде покоління навчилося критично дивитися на вироби, оцінюючи їх стан, ступінь зносу, можливість реставрації. Завдяки цьому, економляться сили і час. Якщо, наприклад ліжко з МДФ, має численні пошкодження каркаса, підстави для матраца, немає сенсу її ремонтувати. Але в той же час, ніхто не відмовляється від реставрації спального місця з масиву дерева. Пропонуємо і вам дізнатися, які види зносу спальних меблів підлягають ремонту, а на що не варто витрачати ресурси.

Які несправності можуть з'явитися біля ліжка?

Щоденна експлуатація ліжка, особливо двоспальним, рано чи пізно викликає її ламання. Залежно від вихідної якості, несправність може бути серйозною, або незначною. Найбільш часто (після 3-5 років використання), виникають такі дефекти:

  • розхитування конструкції, і як наслідок, поява скрипів;
  • освіту зазорів, щілин, тріщин, що деформують каркас;
  • зламані поодинокі ламелі;
  • заминки в роботі підіймального механізму (якщо ліжко обладнане їм);
  • пошкоджені ніжки вироби;
  • зіпсовані гнізда кріплення;
  • дефекти короба ліжка (лопнули панелі царги, дна, узголів'я).

Деякі із зазначених ушкоджень можна відремонтувати самостійно, без виклику майстра. Але є і такі, що вимагають кваліфікованої діагностики, і лагодження, оскільки володіють складною конструкцією, вразливою до непрофесійних втручань.

Що можна полагодити в домашніх умовах

Ремонт ліжка своїми руками заведено починати з ретельного огляду. Для цього знімається ліжко і матрац. Відкрита, доступна для огляду ортопедична поверхня, перевіряється на наявність тріщин і інших дефектів ламелей. Якщо буде виявлено пошкоджена планка, як на фото, її витягують з гнізда, щоб замінити цілої. Підібрати відповідну можна в будь-якому меблевому центрі, використовуючи зламану в якості зразка. Ця процедура проста, не займе багато часу у домашніх умільців. Якщо ж ви хочете переробити застаріле, просевшие підставу з ДВП плит, на правильне ортопедичне, приготуйтеся до тимчасових і матеріальних витрат. Демонтаж старого, завмер і установка нового підстави, потягнуть на третину вартості ліжка. Така реставрація доцільна, якщо меблі виконані з масиву або дорогих сортів дерева, а переробляти ліжко з пресованих стружок буде дорожче, ніж купити нову.

Розхитати спальне місце, у якого спинка, узніжна планка, що не щільно прилягають до короба, бовтаються, можна поправити самостійно. Для цього потрібно підкрутити болти, замінити зношену фурнітуру.Якщо зазори не зникли, залити їх спеціальним меблевим клеєм, на основі каучуку.

Змінити стару, зламану ніжку ліжка, також можливо в домашніх умовах. Підібрати її до дерев'яного виробу не складе труднощів (майстер за лічені хвилини виструганих нову). Металеві, пластикові ніжки, замінити трохи складніше, оскільки кріплення у них іншого типу, потрібно оновлення всього опорного фрагмента.

Підіймальний механізм, якщо такий є на ліжку, лагодити проблематично. Для його ремонту краще викликати майстра, який знає особливості різних конструкцій. Досвідчений фахівець підкаже, потрібна заміна всього підіймача або конкретних деталей, в той час як самостійний розбір гарантує дорогий монтаж цілої системи.

Труднощі в процесі ремонту

Крім технічних труднощів, при ремонті ліжка можна зіткнутися з незапланованими фінансовими витратами, тимчасовими витратами. Розбирання, визначення несправності, ремонт та подальша збірка спального місця, у недосвідченої людини займуть 2-3 дні. Весь цей час доведеться спати на підлозі або незручному дивані. Також, відсутність профільних знань може завдати шкоди меблів (зламані кріплення, відірвана фурнітура, подряпини і відколи поверхні), який ніхто не компенсує.

Важливо враховувати, що технології постійно розвиваються, конструкції спальних місць ускладнюються, візуальне визначення дефектів стає скрутним. Відповідно, щоб полагодити ліжко самому, не зіпсувавши її остаточно, перед початком робіт потрібно обов'язково вивчити рекомендації виробника. А взагалі, ставлячи собі питання "як оновити старі меблі", брати в розрахунок доцільність цього кроку, і фінансові витрати, які він потягне. Іноді, дешевше купити нове ліжко, ніж переробляти застаріле, і моделі Dommino.ua це підтверджують.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті