• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дізнайтеся який колір меблів підійде саме Вам

М'які меблі є не тільки місцем, де можна комфортно розташуватися і відпочити, але ще і центральним об'єктом вітальні, її основною прикрасою.

Якщо в минулі часи предмети обстановки вибиралися тільки виходячи з того, чи були присутні вони на прилавках, то в наші дні все змінилося.

У меблевих магазинах можна виявити цілий ряд різних предметів м'яких меблів на будь-який смак і колір. Особливим розмаїттям рясніє колірна гамма. У зв'язку з цим часто виникає питання: "Як вибрати м'які меблі за кольором?". Забарвлення інтер'єру квартири - це дуже важливий елемент дизайну. Інтер'єр Вашої оселі являє собою загальну картину, яка відображатиме обраний Вами стиль. Як підібрати потрібний колір меблів? Адже його потрібно поєднувати з підлогою, обробкою стін і іншими деталями. Щоб не загубитися в різноманітті відтінків, в цій статті ми підкажемо Вам який з них краще вибрати.

Колірна палітра і стилі м'яких меблів

Будь-який з квітів, а також їх поєднання несе в собі здатність впливати на настрій людини. Крім цього, він може впливати на зорове сприйняття, візуально зменшуючи або збільшуючи кімнату, розділяючи її на зони або розмиваючи всі межі. Предмети теплих тонів мають силу створювати зігріваючу атмосферу, викликати відчуття свята і затишку. Холодні тони заспокоюють і створюють відчуття таємничості і загадковості.

При поєднанні декількох кольорів рекомендується вибрати один - чільний, а другий буде виступати в якості його доповнення.

Існують три типи колірних поєднань: однотонний, гармонійний і контрастний. Однотонний є використання різних відтінків одного кольору. Гармонійний має на увазі поєднання відтінків різних кольорів, які близькі за спектром. У контрастному поєднанні використовують протилежні відтінки, які, тим не менш, добре поєднуються один з одним.

Використання в інтер'єрі трьох і більше кольорів повинно бути продуманим і ґрунтуватися на колірній палітрі. До одного з принципів підбору кольорів відносять "Пори року":

  • взимку основний колір - синій, інші: чорний, фіолетовий, червоний, коричневий, білий, сірий, рожевий. Рекомендується використовувати предмети декору, виконані з білого і чорного металу;
  • навесні основний - жовтий, інші: рожевий, червоний, зелений, бежевий, фіолетовий, синій. Предмети декору виготовляються з жовтого металу;
  • влітку основний - блакитний, інші: коричневий, білий, зелений, фіолетовий, рожевий, жовтий, синій. Декоративні елементи виконуються з срібного металу;
  • восени основний червоний, інші: коричневий, синій, фіолетовий, рожевий, бежевий, білий, зелений. Декоративні елементи вибирають з бронзи і міді.

Розглянемо стилі м'яких меблів і якого кольору їх краще використовувати:

  1. Класика. Такі меблі краще вибирати з натурального дерева. Існує кілька видів класики: помпезна і більш стримана. Помпезна воліє розкіш, для неї краще використовувати меблі в білому, бордовому, червоному, фіолетовому або бежевому кольорах. Для стриманої класики підійдуть спокійні відтінки, такі як синій, коричневий, чорний.
  2. Модерн. Для стилю модерн зазвичай вибирають меблі в спокійних тонах, які додають всьому інтер'єру особливий шарм.
  3. Мінімалізм. Цей стиль не терпить химерності. Все повинно бути просто, функціонально і практично.Простір використовується максимально. Що стосується кольору меблів, то тут можна піти двома шляхами: або вибрати спокійні, непомітні кольори, такі як чорний і сірий, або використовувати меблі в якості яскравого акценту і вибрати червоний, жовтий або зелений. Такі кольори на тлі мінімалістичного інтер'єру будуть вміло контрастувати один з одним.

Варто відзначити, що при виборі відтінків слід також приділити увагу розміру кімнати. Якщо приміщення маленьке, то меблі краще вибирати в світлих відтінках. Крім цього, рекомендується збільшити кількість джерел освітлення, а також дзеркальних поверхонь. Всі ці хитрощі дозволять візуально збільшити розмір кімнати.

Особливості різних колірних рішень

Щоб зрозуміти, який колір в оформленні буде для Вас найближче, розглянемо, як краще за все слід використовувати основні колірні рішення:

  1. Червоний. Червоний колір робить меблі візуально більш важкою. Крім того, його надмірне використання здатне викликати агресивність. Його рідко використовують для кімнат, в який прийнято відпочивати. Оскільки червоний збуджує апетит, то його доцільно використовувати для кухні. Цей колір буде відмінно поєднуватися з коричневим, зеленим, бірюзовим, жовтим, бежевим, білим і чорним. Для кімнати в стилі хай тек підійде використання червоного в класичному поєднанні з білим і чорним.
  2. Помаранчевий. Теплий колір, що асоціюється з осінню. Як і червоний, візуально ускладнює меблі. Насиченість оранжевого добре поєднується з більш спокійними кольорами, такими як коричневий, сірий і білий. Цей колір стане відмінним вибором для дитячої кімнати, в незалежності від статі дитини. Помаранчевий випромінює енергію і змушує рухатися, тому його можна застосувати для кімнати спокійної дитини. Помаранчевий і білий - це одне з найбільш вдалих поєднань, так як ці два кольори добре доповнюють один одного. Більш цікавим варіантом є застосування оранжевого з блакитним, його часто використовують в стилі прованс.
  3. Жовтий. Колір сонця, щастя, радості. Це відмінний варіант для вітальні. Після важкого робочого дня жовтий зможе підняти настрій і дозволить зануритися в атмосферу теплоти і затишку.Його вірними компаньйонами стануть лимонний, кремовий і золотистий. Якщо Ви вирішили використовувати жовтий як колір для стін, то меблі в такому випадку повинна бути коричневої, зеленої або блакитний. Поєднання жовтого з блакитним вже давно прийнято вважати класикою. Додадуть контрастів такі кольори, як білий, сірий і чорний.
  4. Зелений. Колір природи, що навіває спокій і розслаблення. Зелений можна використовувати в якості фону для багатьох відтінків. Його світлі тони дозволять освіжити кімнату і надати їй легкості. Красиво буде виглядати, якщо до зеленого фон додати меблі, виконану в деревних відтінках. Болотний і темно-оливковий стануть відмінним вибором для сучасного інтер'єру. Вони будуть добре виглядати з червоним, бордовим, бежевим, білим і молочним. Цей колір вигідно впишеться в будь-яку кімнату Вашої оселі.
  5. Синій. Створює атмосферу спокою й умиротворення, але надмірне його використання може викликати пригнічують відчуття. Але тим не менше синій поєднується з багатьма відтінками. Додати кімнаті дорогий і розкішний вид дозволить темно-синій і золотий. Їх можна використовувати для вітальні або кабінету. Для любителів морського стилю цей колір стане знахідкою. Він відмінно буде поєднуватися з білим і бежевим. Щоб зробити інтер'єр в синьому кольорі більш цікавим і яскравим, його можна розбавити вкрапленнями жовтого і помаранчевого.
  6. Блакитний. Блакитний відносять до холодного спектра, але його можна вміло поєднувати з багатьма відтінками. Він заспокоює, не ріже очі. Щоб створити контрастів, можна розбавити блакитний з червоним і жовтим.В інтер'єрах в східному стилі використовують поєднання блакитного і помаранчевого, а в арт-деко - блакитного і чорного. Найпопулярнішим відтінком блакитного є бірюзовий, який можна часто помітити в сучасних інтер'єрах.
  7. Фіолетовий. Цей колір не варто використовувати занадто багато. Дозоване застосування фіолетового кольору допоможе створити незвичайний і таємничий інтер'єр. У цьому кольорі можна підібрати різні декоративні деталі. Краще не обробляти всю стіну в фіолетовому відтінку, а вибрати для цього деякі її частини. Бежевий, зелений і сірий будуть відмінно поєднуватися з цим кольором. Створити ніжну, романтичну атмосферу допоможе використання фіолетового зі світлими відтінками, а для додати динамічності дозволять вкраплення яскравих кольорів. Цей відтінок можна вдало використовувати для дитячої кімнати: ліловий для малюка і баклажанний для підлітка.
  8. Рожевий. Рожеві відтінки найчастіше вибирають для кімнати дівчинки. Створити ніжну комбінацію дозволить поєднання з білим і фіолетовим. У випадку з рожевим дизайнери рекомендують використовувати третій колір, такий як бежевий або сірий. Крім романтичної атмосфери можна створити інтер'єр в стилі гламур, застосувавши яскраву фуксію або рожево-малиновий.
  9. Коричневий колір. Коричневого кольору не повинно бути багато, адже його перевага навіває відчуття похмуро. Цей колір обволікає своєю теплотою і глибиною. За допомогою нього можна створити дизайн інтер'єру, що навіває дух старовини. Добре впливає на психіку, тому рекомендується використовувати його в віталень і спальнях. Основною перевагою коричневого кольору є його універсальність, так як його можна використовувати в кімнатах, виконаних в будь-якому дизайні. Він відмінно поєднується з білим, бежевим і зеленим. Також буде вдало виглядати комбінація коричневого і блакитного. Для створення інтер'єрів в класичному стилі підійдуть світлі відтінки коричневого, а для сучасного - темні.
  10. Чорний. Чорний вважається універсальним, так як поєднується з будь-яким іншим кольором. За рахунок його холодності важко назвати чорний затишним. З його використанням не варто перестаратися, так як він може викликати почуття тривоги. Сам по собі цей колір строгий і вишуканий, він здатний вміло відтіняти яскраві тони. Пофарбувавши одну частину стіни в чорний колір, Ви створите відмінний фон для меблів або картини. Дуже самобутньо і стильно буде виглядати диван, який має чорну шкіряну оббивку. Цей колір можна доповнювати різними яскравими тонами - все залежить від Вашої фантазії.
  11. Сірий. Сірий відносять до холодних кольорів. Цей колір є одним з найкращих фонових тонів. На його тлі заграють будь-які яскраві відтінки. Він також зможе відмінно доповнити спокійні тони. Найкраще сірий поєднуватиметься з червоним, фіолетовим, зеленим і блакитним.За допомогою, здавалося б, холодного кольору можна створити по-справжньому затишну і теплу атмосферу. Світло-сірий можна доповнити пастельним рожевим, а темно-сірий - червоним. Цей колір підійде для оформлення будь-яких кімнат. Особливо він гарний для віталень, кухонь і дитячих.
  12. Білий. Колір легкості, чистоти, легкості і прохолоди. Диван в білому кольорі можна використовувати в будь-якому інтер'єрі. Білий вдало підкреслить візерунчастий текстиль. У цього кольору дуже багато різних відтінків: від слонової кістки до яєчної шкаралупи, від сніжно білого до молочного. Кожен з них відмінно поєднується з будь-якими іншими квітами і їх відтінками. Для створення розкішних інтер'єрів часто вибирають меблі саме в білих тонах.
  13. Бежевий. Бежевий колір може виконувати такі ж функції, що і білий. Він вважається нейтральним, тому ніколи Вам не набридне. Буде чудово поєднуватися з фіолетовим, червоним, коричневим, бірюзовим і рожевим. Він потребує доповнення у вигляді яскравих аксесуарів. Відмінно буде відтіняти колір підлогового покриття, виконаного з дерева. Підійде для будь-якого приміщення і допоможе створити різні види інтер'єру.

Вибрати відповідний колір меблів - справа не легка, але сподіваємося, що наша стаття зможе Вам в цьому допомогти. Краще завжди спиратися на загальну колірну гамму кімнати. А коли Ви визначитеся з кольором, сміливо заходите на dommino.ua , там Вас чекає відмінний вибір меблів, який порадує будь очей і будь-який гаманець.

Коментарі 0

Наші магазини
Знайти магазини у місті