• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як захистити улюблений диван від гострих кігтів домашніх улюбленців?

Кішки - істоти граціозні і норовливі. У Стародавньому Єгипті був навіть створений цілий культ, який поклонявся цим тваринам. У сучасному світі ці пухнасті грудки радують багатьох людей, але кожному з них вдалося зіткнутися з темною стороною вусатого улюбленця. Якщо не зайнятися вихованням домашнього вихованця, то можна зіткнутися з обдертими шпалерами та зіпсованими м'якими меблями, адже будь-який кіт любить точити кігті. Звідси виникає кілька питань: "Як захистити меблі від кігтів кішки і як відучити домашня тварина від звички її псувати?”

З якої причини кішка псує меблі?

Використання пазурів таким ненависним для господарів вихованців чином - це нормальне явище в котячому світі. Дикі кішки позначають дерева своїми подряпинами і запахом, як спосіб показати, що це їх територія і конкурентам туди вхід заборонений. Крім цього, чесання кігтів необхідно для підтримки гігієни.

Якщо Ви помітили, що домашня тварина дере улюблений диван, то на ньому напевно залишаються лусочки кігтів. Такий спосіб догляду за кігтями дозволяє їм залишатися здоровими і гострими. Якщо Ви виявите цілий кіготь, то не варто хвилюватися, Що Ваш вихованець так старанно дер меблі, що його позбувся. Насправді це всього лише зовнішня оболонка, термін служби якої прийшов до кінця. Це єдиний спосіб, завдяки якому домашня тварина може від неї позбутися.

Іноді, поточити кігті об диван - це найкраща терапія. У наляканому, розладнаному або розгніваному стані кішки використовують цей спосіб для зняття стресу.

Крім цього, знищення предметів меблів - це ще і спосіб виживання. Адже таким чином Ваш вихованець тренується в випускання пазурів, що є дуже важливим під час полювання. Хоч і домашнім тваринам немає потреби добувати собі їжу самостійно, але від інтуїтивних рефлексів і еволюційного процесу нікуди не сховаєшся.

Як захистити диван він нападів домашнього вихованця

Звичайно, навіть визнавши те, що дряпання меблів - це частина котячого існування, господарям це життя не полегшить. Кожен, хто опинився в подібній ситуації, приступає до пошуків способу, як її уникнути. Існує кілька способів, здатних допомогти в цьому скрутному становищі.

Силіконові насадки для кігтів

Нещодавно з'явився метод - використання силіконових чохлів для кігтів. Кріплення відбувається завдяки спеціальному клею. За допомогою такого способу можна захистити не тільки меблі, а й кігті тварини. Але у нього є свій недолік і полягає він у великій витратності грошей і часу. Чохли необхідно міняти один раз в два тижні. Щоразу після їх зняття кішці потрібно буде підпиляти відросло кігтики. Лише після належного манікюру можна кріпити нові. Таку процедуру краще здійснювати в зоомагазині.

Видалення кігтів

Деякі ветеринарні клініки проводять процедуру під назвою оніхектомія, яка полягає в повному видаленні кігтів. Такий варіант є найбільш радикальним і жорстоким по відношенню до тварини. Рідко який ветеринар стане радити подібний варіант, адже під час операції видаляються не тільки кігті, але і частину пальця. У неї існує велика кількість недоліків. Крім того, що тварини з працею переносять наркоз, відсутність кігтів перетворює граціозну кішку в справжнього інваліда.

Це відбувається через те, що одним Наслідком проведення оніхектоміі є втрата координації рухів. Кішка вже не зможе стрибати на височини, так як їй не буде чим зачепитися. Крім цього, результатом операції може стати порушення постави, яке може привести до болю в хребті. Приймаючи рішення зробити оніхектомію, Ви перетворюєте життя Вашого вихованця в нескінченний стрес.

Кігтеточка

У будь-якому зоомагазині можна знайти спеціальні вироби, створені для чесання кігтів. Такі пристосування мають вигляд різних дощечок, стовпчиків і навіть будиночків, які обмотуються жорсткою тканиною, або обшиваються міцної і товстою мотузкою. У Вас вже є кігтеточка, але Ваш вихованець продовжує її ігнорувати? Значить ви його не привчили такими пристосуванням користуватися.

Кошенята піддаються навчання швидше, ніж дорослі тварини, тому, якщо у Вашому будинку з'явився новий член родини, то кігтеточку краще купувати відразу.Для того, щоб показати Вашому вихованцеві як потрібно використовувати цей виріб, акуратно візьміть лапку тварини і проведіть нею по кігтеточці. Не слід розраховувати на те, що кошеня відразу зрозуміє, що Ви від нього хочете, але з часом він зможе швидко привчитися.

Можна вчинити по хитрому і накапати на виріб кілька крапель настоянки валеріани - її запах зможе залучити тварина. Розташувати кігтеточку потрібно там, де Ваш вихованець любить проводити найбільше часу, щоб вона постійно була у нього на очах.

Використання чохлів

Якщо Ваша улюблена тварина вже встигла зіпсувати диван, то можна придбати натяжний чохол. Але таку накладку можна використовувати не тільки для приховування подряпин, але і для захисту меблів. Оскільки кішки здатні точити кігті тільки про нерухомий предмет, то чохли з еластичної тканини вони будуть обходити стороною.

Крім цього, у такий спосіб можна захистити меблі та від інших забруднень, наприклад котячої шерсті і пилу. Чохли практичні і зручні у використанні, за ними легко доглядати, так як їх можна прати в пральній машині.

Таку накидку можна виготовити самостійно або взяти великий шматок тканини і накрити їм весь диван, включаючи підлокітники.

Таким чином можна захистити меблі від кігтів домашнього улюбленця. Якщо Ваш улюблений диван безнадійно зіпсований, то нову модель рекомендуємо придбати на dommino.ua . Там Ви зможете вибрати якісний товар і, скориставшись порадами з нашої статті, надійно його захистити.

Коментарі 0

Наші магазини
Знайти магазини у місті