• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван на високих ніжках - особливості вибору

Для того, щоб удома було комфортно — важливо створити максимальний затишок в квартирі, зробити так, щоб всі предмети обстановки поєднувалися між собою, було достатньо місця. Хочеться, щоб інтер'єр будинку був актуальним довгий час, виглядав стильно і оригінально. Одним з головних моментів при облаштуванні будинку є вибір м'яких меблів, а саме диванів. Ми поговоримо про дивани на ніжках, тому що незважаючи на те, що здавалося б вони відійшли в небуття, все одно їх купують часто. Дана модель диванів має свої особливості, які потрібно знати перед тим, як зробити покупку.

Особливості вироби даного типу

Ця модель диванів — прикраса для будь-якої кімнати. Диван такої моделі може бути габаритним, великим, так і маленьких розмірів, що дуже добре для невеликих приміщень. Дивани на ніжках відмінно підійдуть для кімнат, оформлених в класичному стилі, підкреслять затишок і гармонію в приміщенні, стануть справжнім центром кімнати. До особливостей диванів на ніжках варто віднести наступні:

  • під диваном такої моделі не буде накопичуватися пил і бруд, бо під ним досить легко прибирати;
  • виробники постійно вдосконалюють свої моделі, тому можна придбати вироби на ніжках різної форми і довжини, виготовлених з різних матеріалів, а оббивка може бути представлена ​​різними тканинами;
  • місця для сну на такому виріб цілком буде досить для однієї людини;
  • простір в кімнаті візуально збільшується, тому що виглядає такий диван досить легко і надає кімнаті своєрідної розкутості;
  • через те, що в диванах на ніжках не використовуються сучасні механізми трансформації, вартість таких виробів набагато нижче ніж будь-яких інших диванів;

Мабуть, це головні особливості диванів такої моделі, далі розглянемо більш глобальні характеристики.

Різновиди такої моделі диванів

Є 2 основних критерії різновидів диванів такої моделі:

За формою:

  1. Прямий. Відрізняється чіткістю ліній, розміщується як по центру кімнати, так і вздовж стіни, виглядає досить привабливо.
  2. Кутовий. Такі вироби бувають П-образної і Г-подібної форми, відмінно підходять для зонування простору.
  3. Модульний. Складаються з окремих елементів або ж відразу йдуть зібраним набором.
  4. Радісно. Вироби такого типу встановлюють в основному в великих кімнатах по центру, створюючи тим самим зону для прийому гостей.
  5. Круглі. Модель нагадує радісно дивани, але як відмінна риса — наявність спинки і відсутність підлокітників.

За формою такі дивани, як і всі стандартні моделі диванів мають встановлені форми.

Що стосується конструкції, то дивани на ніжках діляться на стаціонарні і трансформовані моделі. У першому випадку диванів не розкладаються, але можуть мати відсіки для зберігання білизни. По-другому варіанті диван можна розкласти і використовувати як повноцінне місце для сну.

Якими бувають ніжки?

Цей елемент конструкції може бути дуже різним. За типом виконання виділяють регульовані та стаціонарні моделі. Завдяки регульованим ніжкам можна вирівняти виріб навіть на самій нерівній підлозі. Також, можуть бути роликові ніжки. Цей варіант досить популярний, тому що дивани на роликах можна легко переміщати по кімнаті і вони не дряпають підлогу. Виходячи з матеріалу виготовлення ніжки можуть бути дерев'яні або металеві. Що стосується висоти ніжок, то вони теж можуть бути різними. Але найбільш ходовий варіант — диван на високих ніжках.

Стилі і колірні рішення

У більшості випадків в диванах таких моделей використовується текстильна оббивка. Тканина дуже якісна — флок, це підтверджують багато користувачів. Дивани на ніжках оббиті шкірою не сильно популярні, але такі моделі можна зустріти. Почуття і якість стилю — ось що повинні враховувати покупці при придбанні диванів на ніжках.

Колір оббивки необхідно підбирати виходячи з особливостей оформлення інтер'єру. Найпопулярніші кольори — синій, сірий, зелений. З огляду на те, що при виготовленні ніжок використовують дерево або метал, потрібно підбирати і відповідний колір. Наприклад, вироби з металевими ніжками повинні мати темну оббивку, а дерев'яні, оброблені світлою фарбою — відповідно світлу оббивку.

Як вибрати

При виборі дивана на ніжках потрібно враховувати певні нюанси. Зверніть увагу на каркас вироби — не повинно бути ніяких ушкоджень, вигинів, все лінії повинні бути витримані. За габаритами такий виріб добре підійде в маленьку кімнату, бажано поставити диван в кімнаті надовго, тому що на ніжках його важко переміщати. За кольором виріб повинен ідеально підходити під колір стін або шпалер в кімнаті. Особливу увагу приділити огляду ніжок, потрібно подивитися, наскільки вони стійкі і щільно вони прикручені до каркаса.

Далі вказані приклади красивих диванів на ніжках в інтер'єрі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті