• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як розставити меблі в маленькій кімнаті

На жаль, не завжди є можливість придбати велику квартиру, тому, людям доводиться облаштовувати невеликі приміщення, в яких явно є маленька кімната. Власники невеликих приміщень все одно створюють оригінальний інтер'єр, створюють затишок і комфорт у своїй кімнаті. Під час облаштування кімнати необхідно належну увагу приділити розстановці меблів в правильному порядку, адже від того, наскільки вдало і красиво вийде поставити той чи інший вид меблів залежить загальне враження про інтер'єр в цілому.

Тому, багато людей шукають рада у дизайнерів і інших фахівців про те, як правильно розмістити меблі в невеликій кімнаті, щоб раціонально використовувати весь простір. Окреме питання виникає в тому випадку, якщо людина хоче виконати зонування простору. З одного боку, це хороша затія, адже розподіл кімнати на зони дозволяє поставити акцент на кожному місці конкретно, але з іншого боку, необхідно раціонально використовувати весь простір. Кожен предмет має гармонійно вписуватися в інтер'єр кімнати. Тому, розстановка меблів грає найважливішу роль в створенні комфорту і затишку.


Способи розстановки меблів

У кожної кімнати є свої особливості, а якщо їх не враховувати при розстановці меблів, то можна зіпсувати інтер'єр, створити з кімнати не затишний куточок, а некомфортне місце. Що стосується маленької кімнати, то необхідно дотримуватися 3-х стандартних варіантів розміщення меблів:

Концентричний. Визначається візуальний центр кімнати і навколо нього ставлять меблі, тобто необхідно визначити точку, від якої будете відштовхуватися.

 

Симетричний. Якщо кімната має прямокутну конфігурацію, то цей спосіб самий оптимальний. У такій маленькій кімнаті всі предмети інтер'єру повинні розташовуватися один напроти одного, без будь-яких відхилень. Але для невеликих приміщень це не найвдаліший спосіб.

 

 

Асиметричний. Більш відповідний спосіб розміщення меблів в невеликих кімнатах, ніж 2 попередніх. В такому форматі можна поставити кутовий диван з кріслом поруч. Якщо виконувати розстановку в асиметричною спальні, то по центру стіни ліжко ставити не можна, так як її зміщують в один з кутів для звільнення проходу.

 

 

Один з цих способів точно буде застосовуватися в маленькій кімнаті, потрібно тільки вибрати оптимальний.


Для маленьких кімнат досить важко підібрати меблі, так як невеликі габарити диктують свої правила, але є деякі аспекти, які допоможуть надійно і якісно обладнати маленьку кімнату:

  • якщо в такій кімнаті є вікно, то краще зробити широке підвіконня, який буде служити відмінним робочим місцем і підставкою для квітів;
  • модель телевізора з можливістю кріплення на стіну - найоптимальніший варіант;
  • щоб розставити дрібні предмети і аксесуари потрібно повісити полки;
  • вузька і висока шафа - в пріоритеті для маленьких кімнат;
  • ліжко ставити не зовсім зручно, краще замінити на розкладний диван;


Ці важливі моменти варто враховувати при облаштуванні кімнати. Потрібно брати до уваги і представляти, як приблизно будуть виглядати меблі в кімнаті. Для того, щоб ще до покупки усвідомлювати особливості розстановки потрібно:

  • використовувати програми в інтернеті, за допомогою яких можна створити модель і картинку майбутньої кімнати, для цього необхідно лише вписати габарити бажаної меблів і параметри кімнати;
  • визначитися з візуальним центром і від нього відштовхуватися при покупці і розстановці виробів;

Це основні способи, які підкажуть, як оптимально розмістити меблі в маленькій кімнаті. Дизайнери рекомендують при покупці меблів відштовхуватися від конкретної кімнати, тому що для вітальні та спальні, наприклад, зовсім різний порядок комплектування меблями.

 


Поради професіоналів

Для того, щоб правильно і красиво розставити меблі необхідно дотримуватися порад професійних дизайнерів, а саме:

Не можна ставити меблі по периметру. Установка крісел або шафи уздовж стіни значно звужує межі інтер'єру, підкреслює те, що простір використано нераціонально. Альтернативний варіант - якщо маленька вітальня, то по центру поставити диван, а біля стіни організувати робочу зону буде найоптимальнішим і розумним рішенням. Не варто встановлювати меблі всю в одному місці, таким способом тільки буде заповняться вільний простір, які можна використовувати для інших цілей.

Асиметричний спосіб розміщення меблів ідеально підходить для маленьких кімнат, тому що прямокутні кімнати з симетричним розташуванням меблів виглядають занадто витягнуте. Альтернативою є зонування кімнати за допомогою меблів, таким чином будуть створюватися і чітко відокремити робочі зони, зона відпочинку, кухня і т.д.

Великі предмети інтер'єру не повинні стояти далеко один від одного. Тому що, при такій розстановці створюється враження, що це не кімната, а суцільні не кінчається коридори, такий "ансамбль" меблів виглядає негарно. Альтернативний варіант - створення візуально квадратного інтер'єру.

Ставити предмети інтер'єру уздовж витягнутої стіни - не найкраще рішення. Така розстановка меблів чітко показує недоліки прямокутного інтер'єру. Альтернативний спосіб - розділити простір на візуальні зони, наприклад, розділити вітальню на робочу зону і місце для відпочинку, під таким же принципом можна зробити зонування спальні. Зонувати інтер'єр можна також поперек, уздовж або локально.

Акуратно використовуйте кольору. Різкі переходи кольорів - не варіант, буде видно всі недоліки прямокутного інтер'єру. На противагу можна верхню частину стін пофарбувати, а нижню частину обклеїти шпалерами.

Як можна зробити висновок з рад професіоналів, візуальне розділення кімнати на зони і правильна "гра" з квітами - запорука успіху в створенні унікального інтер'єру і стилю кімнати, в поєднанні з раціональним розміщенням меблів дозволяє створити свій райський куточок в маленькій кімнаті.

 


Зонування простору

Коли у вашому розпорядженні невелика кімната, то якось не сильно замислюєтеся про естетику розміщення предметів інтер'єру, на перший план виходять зовсім інші і більш банальні речі - куди поставити диван, скільки вільного простору виділити під вітальню, як взагалі організувати вільний простір?


Невеликий простір - не вирок, тому варто звернутися до використання наступних варіантів:

  • установка ширми - простір ділитися на 2 зони, при цьому аксесуар зручний в переміщенні, легко переноситися, не вимагає особливих зусиль для установки, а в складеному вигляді не займає багато місця;
  • штори і нестандартні фіранки - ідеально підійдуть для відділення спальні від інших кімнат, створення затишної і інтимної обстановки, а встановити штору можна закріпивши її на карниз або самостійно зробивши конструкцію;
  • шафи і стелажі - відмінний варіант, щоб встановити вздовж стіни тим самим заощадити місце для інших аксесуарів в кімнаті, а варіант з наскрізними полицями підійде в такому випадку найкраще;

Таким чином, з використанням деяких елементів навіть найменше приміщення можна розділити на зони, що буде безсумнівно красиво виглядати в таких кімнатах.


Цікаві дизайнерські рішення

Дизайнери рекомендують відштовхуватися від особливостей приміщення, фінансових можливостей і бажань, тому що навіть в самій невеликій кімнаті, оперуючи обмеженими фінансами, можна створити унікальний і неповторний стиль.


Однокімнатна квартира

Головне в такому приміщенні - функціональність кожного сантиметра. Тому, необхідно використовувати невеликі предмети інтер'єру, складні меблі. Як спального місця підійдуть найкраще розкладний диван або ліжко з підйомним механізмом.

 


Розстановка в вітальні

Дизайнери рекомендують в цій кімнаті розмістити максимальну кількість речей, але в правильному порядку. Як не крути, саме у вітальні ми проводимо більшу частину часу вдома, тому всі предмети, крім побутової техніки та гардероба або шафи бажано залишити в такій кімнаті. Виходячи з особливостей кімнати, потрібно підбирати і стиль приміщення.

 


Спальня

Якщо в будинку живе подружня пара, то головним виробом в такій кімнаті є двоспальне ліжко. Біля неї, з одного або з обох сторін потрібно розмістити тумби, стіни над ліжком прикрашають фотокартками, картинами, навпаки на стіні вішають телевізор.

Якщо кімната містка, то можна поставити комод. Якщо спальня розрахована на одну людину, то потрібно обладнати виходячи з його побажань. Тут можна і поставити телевізор по центру кімнати, і встановити шафу уздовж стіни, журнальний столик або м'який пуф - обов'язково повинні бути в такій спальні.

 


Робочий кабінет

Чи не обов'язково в Цій кімнаті сідіті за паперами, ви можете використовуват его для заняття хобі. Робочий стіл все одно незамінна річ в кабінеті, такоже, навпроти него можна поставити столик, а біля него 1 або 2 одномісніх крісла. Много меблів в таких пріміщеннях НЕ нужно, тому что це буде відволікаті від роботи.

 


Дитяча кімната

Тут потрібно вичавити по максимуму - розмістити ліжко, облаштувати ігрову та навчальну зону, а це ще і в обмеженому просторі. Рекомендується провести чітке зонування кімнати і вже відштовхуватися від існуючих начерк.

 

 

Маленька кімната - не вирок, якщо правильно розмістити меблі, то вийде гармонійно оформлена кімната. Будь-меблевий магазин рясніє різної меблями на будь-який смак, тому вибрати оптимальний варіант меблів не складе ніяких труднощів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті