• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Маленькі дивани в інтер'єрі маленької кімнати

Невелика вітальня - це не причина відмовити собі в розкоші використовувати фантазію на повну. Затишне гніздечко можна оформити в приміщенні будь-яких розмірів. Маленька площа вітальні не повинна перешкоджати в забезпеченні відпочинку для великої родини. Звичайно, існують певні обмеження, що стосуються вибору кольору, кількості меблів і їх форми, розміщення декору і так далі. Але є безліч дизайнерських прийомів, за допомогою яких можна не тільки візуально збільшити простір, але і створити привабливий дизайн. У цій статті ми розповімо, як поставити диван в інтер'єрі маленької кімнати.

диван dommino

Використання кольорової палітри в якості способу оформлення маленької кімнати

Головним секретом дизайнерів при оформленні маленьких приміщень є використання світлих тонів, так як вони здатні його візуально розширити. У таких інтер'єрах дуже часто застосовують білосніжний колір для обробки стін. Також у великій кількості використовуються природні тони з невеликими вкрапленнями яскравих кольорів. Ці прийоми є найпопулярнішими, так як вони зрозумілі і застосовні для власників невеликих приміщень. Білий колір стін є відмінним фоном для інших тонів і завдяки своїй нейтральності його можна вписати в будь-який дизайн інтер'єру. Крім цього, він надає якусь свободу у виборі меблів, освітлення, предметів декору і текстильного оформлення.

Візуально збільшити кордону дозволить оформлення стін і стелі в світлому кольорі, а підлогового покриття в більш темному. Не варто повністю віддавати перевагу нейтральним відтінкам. Такий вибір зробить інтер'єр нудним. Хорошим рішенням буде використання яскравих акцентів. У цій ролі може виступати яскрава фактурна обробка, елементи декору, килим, плед або диванні подушки.

диван dommino

Додати родзинки дозволить застосування фотошпалер на одній зі стін. Створити таку акцентну ділянку не складе великої складності. Не обов'язково вибирати кричущий малюнок, можна виділити стіну і пастельними квітами, наприклад зобразити карту світу на бежевому тлі. Ефектності додадуть фотографії в рамках, картини, настінне пано. Можна розмістити невеликі полички на стіні і розташувати на них різні статуетки, квіти та інші предмети декору.

Замість білого кольору також вдало буде виглядати бежевий, світло-сірий, сіро-блакитний, колір слонової кістки, світло-зелений і фісташковий. Бежеві тони додадуть теплоти і затишку, зелені створять розслаблюючу атмосферу, а сіро-блакитні будуть навіювати спокій і умиротворення. Вміле використання кольорів дозволить створити інтер'єр, здатний забезпечити відпочинок після важкого трудового дня.

дивани dommino

В обробці кімнати часто застосовують натуральні і природні матеріали. Незвично виглядає використання дерев'яних панелей. Це стане відмінним вибором для любителів еко стилю, адже так можна створити куточок природи навіть в галасливому мегаполісі.

Поєднання світлого і темного, а також гра контрастів - універсальне рішення для приміщень невеликих розмірів. Але варто відзначити, що тут необхідне застосування проміжного нейтрального кольору. Крім того, світлий відтінок повинен переважати над темним. Також, варто триматися подалі від великих малюнків, адже вони візуально звужують приміщення. Дрібні будуть в самий раз, особливо, якщо це будуть горизонтальні і вертикальні смуги. Використання подібного принта вдало виглядає на килимовому покритті або декоративних подушках.

Вибір меблів та зонування простору

Трапляються ситуації, коли навіть маленька кімната потребує поділі на кілька зон. Крім вітальні, вона може вміщати їдальню, робочу зону і навіть спальню. Установка перегородок і ширм в цьому випадку забороняється, адже це зменшить і без того невеликий простір. Щоб правильно розділити приміщення, необхідно умовно вписати кімнату в геометричну фігуру - квадрат, прямокутник або трикутник. Вершини геометричної фігури будуть тим місцем, куди необхідно розміщувати меблі.

Зонувати приміщення можна і за допомогою застосування двох відтінків або двох варіантів кладки стін. Так, можна одну частину кімнати викласти світло-сірої цегляною кладкою, а другу - пофарбувати в сіро-блакитний колір.

Для того, щоб меблі не точить простір, вона повинна бути компактних розмірів. Сучасний меблевий ринок пропонує масу варіантів маленьких диванів. Це може бути і прямий, і кутовий, і модульний. Якщо простір дозволяє, можна навіть встановити диван-трансформер, що забезпечує гостям спальне місце.

диван dommino

Оскільки саме софа є центральним предметом меблів, до її вибору треба поставитися з особливою відповідальністю. Кутові моделі дозволяють заощадити простір і створити достатню кількість місця для розташування господарів приміщення і їх гостей. При виборі цього виробу варто враховувати не тільки поєднання оббивного матеріалу з обробкою і кольоровою гамою кімнати, але і його можливість витримати щоденну експлуатацію. Практичним рішенням буде застосування знімних чохлів. За ними легко доглядати, та й змінити зовнішній вигляд дивана можна в будь-який момент.

улюбленець дизайнерів є шкіряний диван. За шкіряною оббивкою легко доглядати, вона довговічна і має розкішний вигляд. Однак від цього вибору варто відмовитися тим, хто має домашніх вихованців. Також варто відзначити, що шкіра погано вентилюється в жарку пору, а в холодну - не тепло.

диван dommino

Візуально збільшити розмір предмета можна оточивши його предметами меншого розміру. Оточивши невеликий диван ще меншими предметами декору, можна візуально зробити його більше.

Заощадити простір можна за допомогою вбудованих меблів. Великі вбудовані шафи доведеться відкласти, а ось висувні ящики, стелажі і полиці стануть функціональним доповненням вітальні. Так як у вікна меблі ставити не рекомендується, під ним можна розташувати невеликі шафки для зберігання речей.

Також варто враховувати, що горизонтально розташовані предмети візуально мають більш коротку форму, а вертикальні, навпаки, збільшуються.

Важливу роль в створенні інтер'єру для маленької кімнати грає освітлення. Кращим джерелом освітлення вважаються вікна. Чим більше їх в невеликому приміщенні, тим краще. Якщо такої можливості немає, то рекомендується використовувати штучне освітлення на різних рівнях. Однією люстри в центрі кімнати буде недостатньо. Раціональним стане використання торшерів або настінних світильників.

Використання компактних диванів-ліжок в маленьких кімнатах

У сучасному інтер'єрі, для якого функціональність грає велику роль, часто застосовують компактні дивани-ліжка. Такі вироби дозволяє забезпечити місце для сидіння в денний час і місце для сну в нічний. Дана ліжко зазвичай розкладається вперед і оснащена такими механізмами трансформації, як:

  • акордеон ;
  • викочування;
  • розкладачка.

Варто відзначити, що тільки акордеон допустимо для щоденного використання. Решта підійдуть в разі візиту гостей.

дивани dommino

Ще однією перевагою таких меблів вважається її відносна дешевизна. Причиною цього є те, що для виготовлення таких меблів застосовується менша кількість матеріалу. Недоліком невеликого дивана-ліжка є те, що в складеному стані він не надає велику кількість місця для відпочинку та доросла людина не зможе на ньому відпочити лежачи. Тому такі меблі часто використовують для дитячої.

Існують кілька способів, що дозволяють заощадити на покупці такого виробу. Критеріями ціноутворення є такі складові:

  • матеріал оббивки - чим він дорожче, тим вище ціна, благо, варіантів оббивки на сьогоднішній день існує безліч, найдорожчим вважається натуральна шкіра;
  • каркас вироби - найдорожчим вважається натуральне дерево і березова фанера високої якості, набагато дешевшим варіантом є ДСП;
  • механізм трансформації - від того, наскільки простий є конструкція залежить її ціна, а також довговічність меблів;
  • підлокітники - відсутність цієї деталі робить диван дешевше;
  • наповнення - серед дорогих і довговічних славляться незалежні пружини, дешевше і менш зносостійкими вважаються поролон і синтепон.

З огляду на всі ці якості, можна значно заощадити на покупці. Але варто зазначити, що дешевше меблі, тим менше вона прослужить.

диван dommino

Тепер Ви знаєте, як розмістити предмети облаштування в маленькій кімнаті і як заощадити на їх придбання. Але де можна знайти якісний виріб? Рекомендуємо заглянути в наш каталог, де Ви зможете вибрати відповідну модель, вивчивши її фото і характеристики.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті