• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дизайн інтер'єру вітальні з двома диванами

Не часто зустрінеш вітальню з двома диванами. А все тому, що дизайнери інтер'єрів зазвичай уникають використання двох представників великогабаритних меблів.

дивани dommino

Існує безліч причин, за якими варто замінити один великий диван двома компактними. Такий план розміщення меблів дуже зручний для прийому гостей, адже він сприяє спілкуванню і здатний забезпечити місцем для сидіння велика кількість людей. Але це не єдина його приваблива риса. Таким чином можна створити цікавий дизайн, здатний розширити можливості обстановки. Звичайно, для маленької вітальні два дивани - це рішення недоречне, а ось для просторого залу такий план розміщення стане найкращим варіантом. У нашій статті ми розповімо, як поставити дві софи в інтер'єрі вітальні.

Коли два краще, ніж один

Розглянемо, в якому випадку слід вибирати пару диванів замість одного.

  1. Для просторого приміщення, де знаходиться безліч дверей і вікон, дуже важко продумати відповідний дизайн. Виділити ділянку для м'яких меблів і зовсім здається задачкою, яка не всім по зубах. Особливо важко доведеться тим, у кого ця кімната буде центральною в усьому житло і місцем, головною роллю якого є забезпечення відпочинку всім членам сім'ї і їх гостям. Але саме тому два дивани стануть відмінним рішенням для подібного приміщення. Їх необхідно розмістити в центрі, щоб був вільний прохід до інших частин кімнати, а також до виходу і вікон.

дивани dommino

  1. Дуже часто м'які меблі використовують в якості предмета для зонування приміщення. Застосовувати одну софу, яка розташовується на лінії перетину зон, не завжди зручно. Ситуацію може ускладнювати той факт, якщо передбачається установка телевізора навпаки. Диван великих розмірів не підійде, так як він може закрити проходи з боків, а такий виріб невеликого розміру не зможе надати потрібну кількість посадкових місць. Використовуючи два таких предмета меблів компактних розмірів, що поєднуються з габаритами кімнати, і встановивши їх перпендикулярно один до одного, можна звільнити простір.

диваны dommino

  1. Деякі дизайни вимагають використання симетрії. Такий прийом дуже часто застосовують в класичних інтер'єрах, а й в сучасних він теж буде виглядати вдало. Для правильного створення осі зазвичай вибирають центральний предмет. Це може бути камін, телевізор, картина або щось інше. Від нього проводять вісь, що розділяє кімнату на дві частини. Меблі розташовується дзеркально один одному, а між нею ставиться журнальний столик. Досконалий порядок в плануванні меблів дозволить створити відмінний фон, на якому можна вигідно підкреслити безладність предметів декору і хаос в кольоровій гамі.

Для наочного прикладу існує безліч фото, які подадуть ідею того, як можна використовувати два дивани. Для того, щоб повністю відокремити зону, можна встановити крісло поруч з диванами, але це закриє один з проходів між меблями.

Як правильно розмістити два дивани в одній кімнаті

Вітальня, в якій розміщено два дивани, виглядає незвично і завжди привертає увагу. Але як можна вдало розмістити меблі згідно з цим планом? Існує кілька варіантів:

  1. L-план. У такій схемі дві софи встановлюються під прямим кутом. Цей вибір стане найвдалішим в разі, якщо Ви хочете зонувати кімнату або створити окрему ділянку відпочинку.

дивани dommino

  1. Паралельне розміщення. Цей план є розміщення диванів таким чином, щоб вони дзеркально відображали одне одного. Меблі можна встановлювати як поперек кімнати, так і вздовж неї. Щоб створити вісь, що розділяє кімнату на дві частини, використовують предмет, який є фокусною точкою. Останнім часом дизайнери в цій ролі використовують велике дзеркало. Залежно від площі кімнати, а також розмірів меблів, дивани можуть встановлюватися в центрі кімнати або біля стіни. Варто відзначити, що їх не можна розташовувати занадто далеко один від одного. Дуже часто між меблями ставиться журнальний столик, тому загальна відстань не повинна перевищувати 280 см.
  2. П-план. Такий план перетинається з попередніми, але включає в себе додаткові меблі. Це можуть бути крісла, тахти, канапки або пуфики. Розміщують їх, використовуючи два способи: перпендикулярно диванів або навпроти одного з них. Візуально ця схема нагадує букву П. З її допомогою можна створити велику кількість посадкових місць, а також зробити інтер'єр кімнати більш збалансованим і симетричним.

диваны dommino

  1. Лінійне розміщення. Це розміщення передбачає встановлення двох диванів уздовж однієї стіни. Між ними необхідно встановити або журнальний столик, або предмет декору. Також популярністю користується використання великої рослини або високого торшера. Така схема передбачає багато вільного місця уздовж стіни, що часто зустрічається в громадських будівлях, а й житлові приміщення можуть виграти від подібного розміщення.

М'які вироби можуть бути як однаковими, так і абсолютно різними. Вони можуть відрізнятися не тільки за кольором, але і за формою та стилем. Головне, щоб вони поєднувалися із загальним інтер'єром кімнати. Якщо Ваш вибір припав на дві софи різних розмірів, то їх можна візуально підігнати під розмір один до одного, встановивши поруч з тією, що коротше, невеликий столик або вазу з квітами.

Використання колірних планів при виборі меблів

Розробляючи план вітальні, робіть так, щоб кімната була збалансованою. Обидві частини повинні бути врівноважені. Не можна, щоб одна була порожньою, а друга здавалася перевантаженої. Центральну частину вітальні можна виділити за допомогою килима. Він може виступати в якості яскравого акценту або мати нейтральний відтінок, але він повинен контрастувати з статевим покриттям. Не забудьте використовувати журнальний столик. Він може бути один або кілька - все залежить від того, яке його функціональне призначення.

Що стосується оббивного матеріалу, то тут краще віддати перевагу пастельним і нейтральним тонам.Кольорові акценти прийнятні, але краще якщо це будуть предмети декору. При виборі вироби, на перший план слід ставити такі критерії, як якість матеріалів, комфорт і колір. Щоб правильно підібрати колір, рекомендується звернутися до колірних планів, саме до них звертаються дизайнери при колірному оформленні приміщень. Їх існує п'ять:

  • монохромний - тут вся кімната, а також предмети, що знаходяться в ній, виконуються в одному кольорі, але в різних його відтінку, наприклад бежеві стіни доповнюються коричневої м'якими меблями і фіранками кольору слонової кістки;
  • нейтральний - в кольоровій гамі застосовують різні нейтральні кольори. Так, на тлі білих стін встановлюються сірі дивани та чорне крісло;
  • нейтральний і яскравий - в яскравий інтер'єр вписують меблі в нейтральному кольорі, таким чином можна створити колірний баланс і "заспокоїти" кімнату. Наприклад, стіни фарбують в блакитний колір і при цьому використовують білі меблі;
  • яскравий і нейтральний - тут, навпаки, меблі виступає в якості яскравого акценту для нейтрального інтер'єру. Так, світло-сірі стіни поєднують з яскраво-зеленою меблями;
  • комбінований - такий інтер'єр люблять сміливці і творчі натури, він передбачає комбінування різних яскравих кольорів. Наприклад, до помаранчевих стінах ставиться червоні меблі, а до оливкових - фіолетова.

Приділіть окрему увагу декоративним подушкам, так як вони є важливим доповненням до диванів.Визначте, який Ви хочете бачити свою вітальню - яскравою і насиченою або спокійною і нейтральною.

дивани dommino

Диван є тим предметом, від якого залежить загальна атмосфера кімнати, тому приділіть особливу увагу його вибору. Найякісніші моделі чекають Вас в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті