• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

6 методів обставити інтер'єр залу з кутовим диваном

Важко виділити одне золоте правило, за яким можна вдало розмістити диван у вітальні. Особливо в сучасному світі, коли багато житла створюються за унікальними кресленнями. Це утворює невеликі перешкоди в плануванні квартири. Оскільки найголовнішим предметом меблів у вітальні вважається диван, то дизайнери зазвичай рекомендують починати з нього. Його розміщення залежить від декількох параметрів, включаючи площу кімнати, а також модель і розмір самого дивана. Найпопулярнішою формою на сьогоднішній день вважається кутова. Але як поставити такий диван у вітальні? У таких меблів є свої нюанси, які потрібно обов'язково враховувати. Але не варто переживати, адже прочитавши цю статтю Ви зможете дізнатися, як обставити зал з кутовим диваном і в чому переваги таких меблів.

диваны dommino

Види і переваги кутових диванів

Існує багато причин, за якими варто вибрати диван кутової форми. До них відносяться:

  1. Можливість заощадити простір. Такі меблі дозволяють раціонально використовувати наявну площу, адже компактний виріб відмінно впишеться в кут кімнати. Крім того, немає потреби купувати додаткове крісло.
  2. Зовнішня привабливість. Моделі такої незвичайної форми привертають увагу і здатні перетворити будь-який інтер'єр, зробивши його більш стильним і сучасним.
  3. Функціональність. Більшість моделей оснащується містким ящиком для зберігання речей. Крім цього, існують вироби, які мають додатковими поличками, журнальним столиком, міні-баром і навіть вбудованим музичним центром.
  4. Місткість. На кутовому дивані може з комфортом розміститися більша кількість людей, ніж на стандартному.
  5. Володіння додатковими функціями. Існують кутові моделі-трансформери, що дозволяють забезпечити спальне місце.
  6. Високий рівень комфорту. М'який і зручний диван - це найкращий спосіб відпочити і розслабитися після важкого робочого дня.
  7. Можливість зонування. Кутовий виріб дозволяє розділити одне приміщення на кілька зон, що дуже зручно для власників лофт або однокімнатних квартир. Також, з його допомогою можна створити окрему зону для відпочинку, відокремлену від решти.

Крім усього цього, меблеві виробники пропонують безліч різних моделей, які дозволяють підібрати ту, що відмінно впишеться в будь-яке приміщення. Але у таких виробів існують і деякі недоліки. Наприклад, кутова модель не відрізняється особливою маневреністю. Тому часто переміщати диван буде дуже складно.

диваны dommino

Кутові дивани бувають декількох видів. Найпоширенішими вважаються Г-образні стандартні моделі. Коротка частина у них може перебувати як з лівого, так і з правого боку. Для великих віталень або квартир-студій підійдуть вироби, що мають П-подібну форму. Але для маленьких віталень вони занадто великі, в цьому випадку краще вибрати стандартну форму. Цікавим рішенням є дивани в формі дуги. Такі вироби здатні прикрасити будь-який сучасний інтер'єр. Дизайнери щороку дивують новинками, фото яких можна знайти в інтернет-каталогах, тому якщо Ви хочете поекспериментувати з дизайном кімнати, то там можна пошукати натхнення.

Способи розміщення кутового дивана в інтер'єрі вітальні

Існує кілька способів, як можна вдало вписати кутовий виріб в кімнату:

  1. Площа . При виборі дивана, завжди спочатку слід врахувати площу кімнати. Її необхідно виміряти, а також окремо визначити розмір тієї ділянки, куди Ви плануєте розмістити меблі. Варто врахувати, що в виставковому залі диван може виглядати зовсім по іншому, ніж в квартирі, тому, щоб уникнути сюрпризів, необхідно точно знати, чи поміститься він у кімнату. У невеликій вітальні його можна приставити до стіни. На додаток до нього рекомендується використовувати журнальний столик зі скла, так як дзеркальні поверхні дозволяють візуально збільшити простір. У великій вітальні диван можна поставити в центрі, а навпаки встановити телевізор або пару крісел.
  2. Функціональність . Для квартир-студій кутовий диван послужить предметом зонування. Він відмінно впорається з поділом кімнати на окремі ділянки. При установці слід враховувати наявність або відсутність додаткового спального місця. Адже при трансформації йому знадобиться певний простір.

диваны dommino

  1. Стиль. Кутовий диван дуже рідко вибирають для віталень кімнат, виконаних в класичному стилі. Класика вимагає м'які меблі на витончених ніжках, найчастіше з вигинами і округлими формами. Для сучасних стилів він підійде більше, особливо виграшно такий виріб буде виглядати в мінімалізмі, лофт і хай-тек. Можна також використовувати поєднання декількох стилів. Наприклад, доповнити кутовий диван кріслом в стилі бароко.
  2. Універсальність . Купуючи меблі, зазвичай рекомендується утримуватися від кричущих і незвичайних виробів. Краще віддавати перевагу лаконічності і простоти дизайну. Просте виріб зможе вписатися в будь-який інтер'єр. Крім того, непомітні моделі зазвичай оснащують механізмом трансформації, що дозволить Вам підібрати підходящий варіант в залежності від того, наскільки часто Ви плануєте використовувати диван як ліжко.
  3. Колір . Не слід вибирати меблі в тон стін, інакше вона розчиниться на загальному тлі. Сильного контрасту теж слід уникати. Оптимальним варіантом вважається меблі в спокійних, нейтральних відтінках. Але її також можна використовувати і в якості яскравого акценту. Тому важливо вирішити, в якій ролі Ви бачите диван. Традиційними кольорами вважаються білий, бежевий, чорний, коричневий, сірий і синій. В якості яскравого плями вибирають червоний, зелений, жовтий, оранжевий і фіолетовий.

диваны dommino

  1. Матеріал . Оббивний матеріал повинен бути довговічним, міцним і зносостійким. Особливо це стосується тих випадків, коли в будинку є маленькі діти і домашні вихованці. Всім цим критеріям відповідає шкіра, але вона є одним з найдорожчих матеріалів. Крім того, вона боїться подряпин, а також не здатна зберігати тепло в зимовий час. Серед тканинних матеріалів популярні флок, велюр, жаккард, шенилл і гобелен. Можна комбінувати кілька матеріалів в одному виробі або використовувати сумішеві тканину, яка поєднуватиме в собі натуральні і штучні волокна.

Як правильно вибрати кутовий диван

Вибираючи такий виріб, слід пам'ятати, що воно повинно бути максимально функціональним. Найголовніші критерії, на які потрібно звертати увагу - це:

  • кількість посадочних місць;
  • наявність спального місця;
  • місткість;
  • зносостійкість оббивного матеріалу;
  • ергономічність конструкції;
  • колір.

Також варто враховувати такий критерій, як екологічність. Особливо, якщо в родині присутні алергіки. Найміцнішими вважаються вироби, що володіють каркасом з натурального дерева. Не поступається їм і металева основа, але вона значно ускладнює меблі. В якості наповнювача краще вибирати незалежні пружини, так як вони є найбільш довговічними. Крім того, вони здатні забезпечити ортопедичний ефект під час відпочинку.

диваны dommino

Практичним варіантом стане придбання чохлів. Вони легкі в догляді і дозволяють змінити зовнішній вигляд меблів в будь-який час. Такий чохол можна виготовити і самостійно. Для цього не потрібно особливих навичок. Потрібно вибрати підходящий матеріал і знайти хорошу покрокову інструкцію з виготовлення виробу.

Кутові дивани бувають з правим і лівим кутом, тому перед їх придбанням слід визначитися в якому кутку Ви хочете розмістити виріб - у правому або лівому.

Якщо Ви плануєте придбати виріб, що володіє розкладним механізмом, то потрібно знати, які варіанти існують. На сьогоднішній день м'які меблі оснащується такими механізмами, як:

  • клік-кляк ;
  • єврокнижка;
  • дельфін;
  • акордеон;
  • американська і французька розкладачки;
  • викочування.

найпопулярнішим з них є єврокнижка. Саме його найчастіше вибирають виробники меблів. Такий механізм є самим міцним і надійним. Але його недоліком є ​​необхідність відсувати диван від стіни при його трансформації.

диваны dommino

У кутових диванах можна також часто зустріти механізм під назвою дельфін. Він дозволяє забезпечити велику і комфортне спальне місце.

Визначтеся, як часто Ви будете використовувати диван-ліжко. Чи буде він виступати в якості постійного місця для сну або використовуватися тільки в разі приходу гостей. Для щоденного застосування найкраще використовувати еврокнижку, клік-кляк, акордеон і дельфін. Виїзний теж є міцним варіантом, але при його трансформування існує велика ймовірність того, що він зашкодить підлогове покриття. Розкладачка більше підійде для рідкого застосування.

Тепер Ви знаєте, як правильно вибрати і розмістити кутовий диван. Підібрати підходящу модель Ви можете в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті