• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в стилі арт-деко в інтер'єрі вітальні

Стиль арт-деко завойовує все більше популярності останнім часом. Вибирають його найчастіше люди, що люблять оточувати себе розкішшю і володіють витонченим смаком. Багато музикантів, актори та інші знаменитості віддали перевагу стилю арт-деко в оформленні їхніх помешкань.

Спочатку цей стиль з'явився, як віяння в мистецтві на початку двадцятого століття у Франції. Світова столиця моди стала першим місцем, яке оцінило нову течію на міжнародній виставці. Велику популярність воно завоювало в Голлівуді, де незабаром арт-деко став називатися “стилем знаменитостей”.

Цікаво, що нашій країні цей стиль називають модерном.

Арт-деко йде в одну ногу з розкішшю і вишуканістю. У таких інтер'єрах застосовують велику кількість деталей ручної роботи і дорогих матеріалів, таких як бронза, срібло, шкіра та інші. Часто можна зустріти етнічні елементи: єгипетські мотиви, африканські колорит, грецькі наспіви. Це робить подібний стиль оригінальним і незвичайним.

У чому полягають особливості арт-деко

  1. Перевага витіюватих ліній і використання звивистих орнаментів.
  2. Використання предметів, виконаних у формі трапеції.
  3. Яскраво виділяється рослинний мотив.
  4. Декоративне виділення національного стилю країни.
  5. Переважання чорного, зеленого і блакитного кольорів.
  6. В обробці і декорі переважають лінії, що нагадують сонячні промені.
  7. Основна тема стилю - це застосування смуг, в яких чергуються темні і світлі кольори. Їх використовують в оббивних матеріалів меблів, на стінах і декоративних деталях.
  8. Поєднання строгих прямокутних форм з вигинами і плавними лініями.
  9. Перевага “рослинного” стилю в меблях і декорі.
  10. Використання натуральних матеріалів, таких як дерево, шкіра, скло, камінь.
  11. Застосування контрастних ліній навколо різних поверхонь.
  12. Вікна та двері, прикрашені арками і орнаментом.

Диван, виконаний в стилі арт-деко

Вибираючи меблі для вітальні, варто приділяти особливу увагу її зовнішньому вигляду, адже вона повинна виглядати розкішно. Найкраще віддавати перевагу виробам, виготовленим з дорогих порід дерева. Диван найчастіше виконаний у формі трапеції і обов'язково декорований додатковими деталями. У оббивних матеріалів можуть використовуватися єгипетські або східні орнаменти. Також дуже популярними були зображення квітів і листя.

Стиль арт-деко сам по собі дуже витончений і навіває атмосферу легкості, тому йому притаманне велика кількість вигнутих ліній і хвиль. Дизайнери меблів використовують для своїх виробів дорогі матеріали. Диван повинен бути витонченим, але при цьому практичним. Кутовий предмет меблів в цьому стилі використовує не так часто, але для малогабаритних квартир він може стати найкращим вибором. Також, витонченої, але при цьому функціональною моделлю є диван-ліжко, який зможе забезпечити спальне місце затрималися гостям.

Використання дорогих матеріалів, як слонова кістка або зміїна шкіра, дозволять надати звичайних меблів розкішний вигляд. Кожен предмет меблів і кожна деталь, яка використовується в інтер'єрі арт-деко повинні володіти своєю індивідуальністю.

Ще однією характерною рисою меблів в даному стилі є ексклюзивність. У колірній гамі зазвичай переважають бежеві, молочні та бронзові кольори. Також часто використовують відтінок состаренного золота. Вітається контраст прямих ліній і витіюватих вигинів.

Як вибрати диван в стилі арт-деко

При виборі меблів в подібному стилі слід звертати увагу на ті вироби, які виготовлені з дорогих матеріалів високої якості. Багато виробників надають можливість вибрати кожен елемент меблювання окремо.

Перед тим, як придбати диван, особливо ретельно розглянете варіанти оббивного матеріалу, а також його відтінки. Колір меблів повинен гармоніювати із загальною колірною гамою в інтер'єрі. Найкраще буде виглядати варіант, де меблі контрастують з відтінками підлоги і стін.

Для віталень, виконаних в стилях арт-деко, більше підійде дорога оббивна тканина або натуральна шкіра, їх колір повинен бути світлий. Розкішні меблі може доповнюватися оригінальним журнальним столиком. Кожен предмет меблів повинен виділятися своєю оригінальністю і володіти своєю особистою історією.

Арт-деко так популярний за рахунок гармонійного поєднання спокійних тонів з яскравими акцентами. Він стане кращим вибором для тих, хто вважає за краще елітний інтер'єр. Кожна деталь виконується з ексклюзивних матеріалів високої якості, до них відносять: вироби ручної роботи, антикварні предмети, зміїна і крокодиляча шкіра, шкури тварин, дорогі породи дерева і так далі. У цьому стилі оформлялися розкішні зали, де любила відпочивати світська еліта.

Знайти диван в стилі арт-деко не складе одного. Головне - це знати, де шукати. Кращим місцем, де можна знайти меблі високого класу, є dommino.ua. Там Вас чекають якісні вироби за доступною ціною.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті