• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в скандинавському стилі в інтер'єрі вітальні

Що таке скандинавський стиль? Це незвичайний затишок, справжній простір і безліч світла. Жителі північних країн відрізняються своєю небагатослівністю і прагненням до комфорту і зручності. Скандинавський стиль має два напрямки: класичне і сучасне. Класичне напрямок характеризується засадами, які були збережені з минулого століття. В сучасний дизайн були внесені коректування і оновлення, які перетворили його в мінімалізм, що володіє великою кількістю функцій. Але навіть оновлений дизайн зберіг в собі етнічні мотиви і історичних дух Скандинавії.

Суворий північний клімат, де теплі сонячні промені є великою рідкістю, прищепив людям бажання отримати від природи якомога більше. Тому їх будинку є відкритими, просторими і наповненими світлом. Самий часто використовуваний колір - це білий і всі його відтінки. Також часто застосовують бежевий і коричневий. Скандинави люблять використовувати невеликі яскраві акценти, які не поглинають весь інтер'єр, а лише доповнюють його. У такому випадку застосовується зелений, жовтий, синій і червоний кольори.

Особливості скандинавського стилю

  1. М'які меблі повинні бути доповнена ніжками.
  2. Наявність відкритої підлоги.
  3. Максимальна присутність сонячного світла і відсутність декору на вікнах, включаючи штори і фіранки.
  4. Використання натуральних матеріалів, таких як деревина, скло, метал, льон, бавовна та інших.
  5. Переважання білих відтінків в інтер'єрі. Їх існує величезна кількість, від молочного до кольору слонової кістки. Білий колір здатний візуально розширювати простір, також на його тлі добре виділяються кольорові акценти.
  6. Світлі стіни і підлогу. Якщо застосовується дерево, то воно теж має бути виконано в світлому відтінку. Для стін найчастіше використовується біла або молочна штукатурка, а також світлі відтінки сірої або блакитної фарби.
  7. Функціональна і практична м'які меблі. Вона не повинна захаращувати простір. Дотримуйтеся аскетичних форм і уникайте химерності.
  8. Використання колірних акцентів. Це можуть бути диванні подушки, вази, килими, пледи, стільці, виконані в насичених відтінках бірюзового, синього, червоного фіолетового, зеленого та інших яскравих кольорів.
  9. Зручність понад усе. Кімната повинна рясніти місцями для зберігання. Це можуть бути різні шафи, полички, ящики і ніші. Застосування таких деталей дозволяє уникнути безладу.
  10. Декоративні вироби на стінах. Світлі стіни необхідно прикрасити яскравими плакатами, фотоколажами і полотнами художників, які пишуть в абстрактному стилі. Головне - це дотримуватися принципу локальності, щоб стіни не були суцільно заклеєні декоративними елементами.

Диван в скандинавському стилі

Інтер'єр в скандинавському стилі відрізняється своєю простотою і функціональністю. Щоб візуально зробити простір більш просторим, північні жителі вважають за краще використовувати меблі, не захаращену зайвими деталями. Переглядаючи фото інтер'єрів, виконаних в скандинавському стилі, можна помітити, що там часто використовують зістарені дивани та крісла. Не потрібно спеціально шукати такі меблі, адже подібного ефекту можна домогтися в домашніх умовах.

Колірна гамма - світла, в меблів переважно використовувати білий колір і світлі відтінки дерева. Як оббивного матеріалу використовується міцна однотонна тканина. Рідко застосовується малюнок, найчастіше - це дрібна клітка, в якій використовуються поєднання білого з синім або червоним. Форма дивана повинна бути простою, без жодних надмірностей і декоративних деталей. Зазвичай цей предмет меблів доповнюється невисокими і тонкими ніжками. Найголовнішою відмінністю меблів в цьому стилі є комфортність і зручність.

Вітальня, виконана в сучасному скандинавському стилі, доповнюється диванами, що мають яскраву оббивку. Але такий яскравий акцент повинен мати сполучні деталі декору.

Існує також інтерпретація скандинавського віяння в інтер'єрі, яка була популярна в 60-х роках. У таких приміщеннях м'які меблі повинна бути яскравою, виконаної в червоних, синіх і зелених кольорах. Найчастіше вона доповнюється високими ніжками, виготовленими з металу. Така деталь візуально робить меблі невагомою. Фон повинен бути спокійному і світлим, що підкреслює яскравість предметів обстановки.

Як вибрати диван в скандинавському стилі

Меблі в скандинавському стилі є досить універсальною. Перевагу краще віддавати функціональним і зручним виробам. Такий диван стане відмінним вибором для кімнати, яка має невеликі розміри, так як він створює відчуття легкості і не перевантажує приміщення. Кращим представником меблів в скандинавському стилі буде прямокутний диван, що володіє в голови невеликої висоти і зручними підлокітниками. Він також може бути доповнений механізмом трансформації.

Щоб зробити кімнату більш затишною, можна придбати яскраві диванні подушки і м'який плед.

При виборі дивана в скандинавському стилі потрібно в першу чергу звертати увагу на такі його характеристики, як:

  1. Довговічність. Виріб повинен володіти міцним каркасом, виготовленим з дерева.
  2. Зручність. Перед покупкою обов'язково посидьте і полежіть на вподобану модель. Вона не повинна бути занадто жорсткою або занадто м'якою, інакше можна зіткнутися з такими неприємними наслідками, як болі в спині або шиї.
  3. Легкість у використанні. Якщо Ви вирішили придбати модель з механізмом трансформації, то його потрібно обов'язково перевірити. Виріб повинен легко трансформуватися, особливо в тому випадку, якщо Ви хочете його використовувати в якості ліжка кожен день.
  4. Функціональність. При виборі вироби звертайте увагу на наявність додаткових опцій. До них може належати наявність поличок, ящика для білизни, знімних підлокітників і іншого.

Дивани в скандинавському стилі прекрасно доповнять обстановку сучасної вітальні. Щоб знайти підходящу модель, що відповідає всім Вашим бажанням, загляньте на dommino.ua.Там Вас чекає великий ряд якісний виробів, виконаних за доступну ціну.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті