• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в стилі мінімалізм в інтер'єрі вітальні

Як можна охарактеризувати стиль мінімалізм? Це позбавлення від зайвих деталей, які більше не приносять радості і звільнення простору для нових ідей. Мінімалізм властивий не тільки японцям і людям, які мають невеликим бюджетом. Мільйонери також вибирають цей стиль, оточуючи себе тільки найбільш потрібними предметами. Для багатьох нічого не потрібно, крім дивана в мінімалістичному стилі і журнального столика, для того, щоб творити і створювати шедеври.

Що мають на увазі під мінімалізмом

Цей стиль користується великою популярністю не тільки в Японії, але і в Європі, а також Америці. Його вибирають люди, які готові вкластися в найголовніший предмет інтер'єру для вітальні - це диван, який буде відрізнятися своєю простотою виконання і високою якістю. Деякі обумовлюють свій вибір наявністю природних катастроф, коли весь будинок може змити цунамі за лічені секунди, інші просто не хочуть захаращувати свій простір непотрібними предметами і роблять свій вибір виходячи з функціональності вироби.

Мінімалістичний стиль виглядає стримано, але при цьому стильно. Зовнішня простота криє за собою високий рівень комфорту. Таке облаштування навіває дух свободи і відкритості. У ньому не існує ніяких умовностей. Досягти гармонії можна за рахунок продуманого використання кожного предмета меблів.

Диван в стилі мінімалізм відрізняється простою конструкцією і оббивним матеріалом, виконаним в одному тоні. На фото віталень в стилі мінімалізм можна побачити кутовий диван, виконаний в світлих тонах і має зручний механізм трансформації.

Решта меблів повинна володіти максимальною функціональністю. Полиці зазвичай розташовують на стіні і не захаращують ними простір. Шафи розміщують в спеціальних нішах. Також доречно використання різних трансформерів.

Дивани в мінімалістичному стилі

Мінімалізм не допускає нічого зайвого і в цьому полягає його головна особливість. Звертаючись до диванів в такому стилі, одразу кидається в очі геометричність їх форм, простота зовнішнього вигляду і спокійні тони. Наявність будь-яких малюнків, навіть на декоративних подушках, вже говорить про відхилення від даного стилю.

Розглянемо найпоширеніші варіанти:

  1. Стильне виріб, що володіє строгою геометрією, виконане в білому кольорі. Добре, якщо поруч можна розташувати торшери в такому ж стилі, вони доповнять зовнішній вигляд м'яких меблів. Зробити приміщенні менш похмурим і більш райдужним дозволить яскравий колір шпалер.
  2. Диван, який має чіткі квадратні форми, як ніби складається з кубиків. Колір може бути білим або світло-сірим. Виріб повноцінно само по собі, в ньому немає ніяких візерунків і будь-яких інших доповнень.
  3. Диван має симетричні кути, виконані під 90 градусів, приємний для ока. Сувору мінімалістіку можна розбавити яскравими вкрапленнями кольору. Але вони повинні вміло поєднуватися з іншими деталями інтер'єру, який не повинен бути захаращений предметами меблів.
  4. У меблів не повинна обов'язково бути присутнім симетрія. Але наявність простоти виконання, прямих ліній і однотонних відтінків відносять виріб до мінімалістичного.
  5. Існують також моделі, оснащені полицями. Вони також можуть відноситься до цього стилю, але тільки в тому випадку, якщо інший простір нічим не захаращені. Полиці не повинні бути повністю забиті, в них повинен бути присутнім свій порядок.
  6. Доповнити диван може журнальний столик, який має просту геометричну форму. Його колір повинен відповідати оббивці дивана.
  7. Зробити софу більш функціональною дозволить механізм трансформації. Таким чином, Ви зможете об'єднати місце для відпочинку з місцем для сну.
  8. В один інтер'єр можна додати кілька диванів, але вони повинні дзеркально відображати один-одного як в розташуванні, так і в кольорі.

Як вибрати диван в стилі мінімалізм

Форма

М'які меблі в стилі мінімалізм не володіють ніяким зайвим декором. У ній переважають чіткі і лаконічні обриси. Бувають вироби, які мають і округлою формою, але це більше відноситься до цікавих і незвичайних дизайнерських рішень.

Корпусні вироби, виконані в подібному стилі, мають відкритими навісними полицями. М'які меблі мають прямокутну форму і невелику висоту.

Колір

Мінімалізм - це той стиль, який охоплює кожну деталь предмета. Це стосується і його кольорової палітри. Найчастіше в такому випадку вибирають кілька кольорів однієї гами. Найпопулярнішими відтінками вважаються сірий, білий, молочний, чорний і коричневий. Оббивний матеріал повинен бути обов'язково однотонним.

Фактура

Коли мова заходить про фактуру і матеріалах, які застосовуються в мінімалістичному інтер'єрі, то тут існує кілька важливих моментів. Такі меблі повинна створювати вільної простір, в ній має бути присутнім відчуття “повітря”. Простір має бути великим і відкритим, а також добре освітленим. У кімнаті не повинно бути затемнених ділянок і улов, заставлених шафами або іншими предметами меблів.

Всі використані матеріали повинні створювати атмосферу простоти, легкості і відкритості. Часто зустрічаються деталі меблів, виконані зі скла. Використання цього матеріалу також дозволяє візуально розширити приміщення.

Лаконісність

Диван не повинен мати хитромудрі форми. Вигини тут ні до чого. Крім цього, цей предмет меблів не повинен займати центральне місце, притягаючи до себе загальну увагу. Він повинен бути частина загального дизайну, доповнюючи його. Не потрібно наставляти зайвих полиць і інших деталей. Кожен предмет меблів і декору повинен мати своє місце.

Функціональність

У кожного предмета меблів, включаючи диван повинна бути своя функція. При виборі дивана, подумайте над тим, якими він ще може володіти додатковими функціями. Наприклад, це може трансформуватися в зручне і комфортне спальне місце. Його підлокітники можуть використовуватися в якості додаткового столика. Також, м'які меблі можуть мати додатковий короб для зберігання білизни.

Не так легко буває знайти якісний виріб виконане в мінімалістичному стилі. Тому ми рекомендуємо відвідати dommino.ua. Там Ви знайдете функціональну і креативну меблі для будь-якого гаманця.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті