• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Дивани в стилі хай тек в сучасному дизайні інтер'єру

Стиль хай тек отримав свою назву від англійського high technology, що в перекладі означає “високі технології”. Цей стиль вважається ультрасучасним, але вперше він з'явився в 60-і роки минулого століття.

Інтер'єри в стилі hi tech з'єднують в собі гармонійність всіх деталей оформлення, включаючи меблі, освітлення, колірну гамму, а також пропорції всіх предметів. Примітною рисою, що відрізняє його від інших стилів, є повна відсутність предметів декору, які компенсуються наявністю гри світла на всіляких хромованих деталях. Всі поверхні повинні бути гладкими і блискучими.

У цьому інтер'єрі вітаються чіткі геометричні форми, які повинні бути присутніми у всіх предметах меблів. У ньому присутня якась урбаністична нотка, яка проявляється у візуальній доступності функціональних деталей, таких як труби або арматурні елементи. У стилі хай тек проявляється все розмаїття нових матеріалів і технологій.

У дизайнах кімнат в своєму чистому вигляді хай тек застосовується не часто, але взявши його за основу можна створити унікальний, затишний і неповторний стиль.

Характерні особливості стилю хай тек

  1. Велика кількість джерел освітлення, які можуть розташовуватися в різних ділянках кімнати, включаючи підлогу, стіни, стелю. Така велика кількість світла дозволяє створити відчуття простору і легкості.
  2. Використання чітких ліній і геометричних елементів.
  3. Застосування матеріалів, які можна виявити в офісних і промислових приміщеннях, таких як скло, бетон і пластик.
  4. Меблі виконана в тій же кольоровій гамі, що й стіни.
  5. Стіни, виконані з бетону або голого цегли, іноді доповнені металевими конструкціями.
  6. Розсувні двері і перегородки.
  7. Предмети меблів, виготовлені зі скла або хрому, прикрашені підсвічуванням
  8. Використання однотонних штор або жалюзі.
  9. Найчастіше стіни виконуються в світлих однотонних тонах, але зустрічаються також сірі і навіть чорні.
  10. Мінімальна кількість меблів, яка повинна бути практичною і функціональною.

Дивани в стилі хай тек

Стиль hi tech поєднує в собі високі технології і конструктивізм. Всі елементи мають своє місце і виконують відповідні функції.

Такий дизайн в сучасній інтерпретації будується на трьох основних функціях:

  • естетичності;
  • ергономічності;
  • екстравагантності.

Меблі в цьому стилі відрізняється простими і правильними формами. Вона повинна використовуватися в мінімальній кількості, оскільки цей стиль має на увазі застосування лише найнеобхідніших елементів. Одним з найголовніших з них, без якого не обійдеться жодна вітальня, є диван.

М'які меблі для вітальні в цьому стилі повинна бути виготовлена з найсучасніших матеріалів з використанням різних механізмів, які роблять її функціональною частиною інтер'єру. Зовні вона повинна уособлювати собою прогресивні рішення сучасних дизайнерів.

Матеріалом, які найчастіше використовується для стилю хай тек, є метал, який часто застосовують в оформленні диванів. З такого матеріалу можуть виготовлятися ніжки меблів, елементи підлокітників, кутові деталі або елементи декору. Колір оббивного матеріалу дивана можна вибрати відповідний - сріблястий, білий, сірий і інші холодні відтінки.

Хай тек в основному віддає перевагу холодні кольори, але дивани в цьому стилі можуть також виступати в якості яскравих акцентів. Таким чином можна виділити цей предмет меблів, зробивши його основним в інтер'єрі. Як матеріал рекомендується використовувати однотонну і однорідну тканину, у якій були б приховані переплетення ниток. Шкіряні вироби чудово впишуться в такий стиль.

Наповнювачі для диванів повинні бути новинками на сучасному ринку і володіти корисними якостями, а також бути довговічними в експлуатації. Дивани в стилі хай тек найчастіше виконуються прямокутної форми, тому в якості їх наповнювача найбільше підійдуть тверді матеріали, які можуть добре тримати форму.

Для оформлення кімнати, виконаної в стилі хай тек, дизайнери в більшості випадків вважають за краще використовувати модульні системи, які складаються з декількох елементів. Їх можна переміщати і змінювати за бажанням. Диван-ліжко може бути частиною подібної конструкції. Він є дуже функціональним предметом, так як здатний забезпечити не тільки місце для відпочинку, але і для сну. Універсальність модульної конструкції дозволяє створити саме ту форму дивана, яка найкраще впишеться в приміщення.

Як вибрати і розмістити диван в стилі хай тек

Перед тим як придбати цей предмет меблів, потрібно визначитися, які функції він буде виконувати. Слід приділити особливу увагу вибору відповідної моделі, її розмірами, Оббивні матеріали і наповнювача.

Для віталень, що мають велику площу можна використовувати м'які меблі великих розмірів, що має кільцеву або П-подібну форму. Вони можуть мати додаткові елементами, такими як вбудований бар або полички.

Для кімнат невеликого розміру варто враховувати не тільки розміри дивана, але і спосіб його розкладання. Функціональні моделі-ліжка оснащуються додатковим спальним місцем і комодом, де можна зберігати білизну. Кутові моделі вдало підійдуть для оформлення кімнати, що має квадратну форму, а для прямокутних кімнат підійдуть прямі дивани.

Для стилю хай тек рекомендується вибирати м'які вироби, що володіють хромованими ніжками. Колір оббивного матеріалу повинен відповідати колірній гамі всього інтер'єру. Фото прикладів можна знайти на просторах інтернету.

Стиль хай тек часто використовують для оформлення сучасних віталень. Для того, щоб знайти підходящу для нього меблі, не потрібно далеко ходити. Варто всього лише заглянути на dommino.ua - там Ви знайдете все, що Вам потрібно.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті