• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Диван для офісу - як вибрати ідеальний варіант

Навряд чи хтось не погодиться з тим, що офіс — це обличчя компанії. Продуманість інтер'єру і правильна розстановка меблів в приміщенні може свідчити про ставлення компанії або фірми до клієнтів.

На підставі першого враження і отриманої загальної інформації потенційний клієнт вирішує, чи заслуговує вона довіри і поваги, наскільки свідомі там співробітники, чи може вона вести і розглядати серйозні справи. Щоб підібрати меблі для офісу необхідно зробити план приміщення, вибрати де він буде стояти — в кабінеті або в приймальні, визначиться з моделлю, стилем дивана.

Відвідувач повинен відчувати себе комфортно під час відвідування офісу. Розташування м'яких меблів іноді не береться до уваги керівниками, але цей фактор як раз і грає важливу роль. Компанія повинна показати себе з кращого боку, тому спочатку це краще зробити за допомогою інтер'єру. Як підібрати ідеальний варіант для офісу ми розглянемо в даній статті.

Особливості офісного дивана

Офісний диван — це предмет інтер'єру, який використовується для розміщення в офісах. Щоб відвідувачі почували себе комфортно, його необхідно поставити в приймальні, в кабінеті начальника, в клієнтській зоні, в кімнаті для переговорів.

Безсумнівно, що в кожну кімнату необхідно поставити м'які меблі, яка відрізняється від інших, наприклад, диван в кабінет начальника повинен виглядати солідно і презентабельно, тому диван з натуральної шкіри з дерев'яним каркасом — буде найоптимальніший в кабінет керівника. Що стосується зони відпочинку, то краще придбати м'який диван з тканинною оббивкою, щоб люди могли спокійно розслабитися і відпочити після рішення важких питань.

Можна сказати, що у всій офісних меблів, в тому числі у диванів, є одна загальна важлива риса. Щодня вона піддається серйозному навантаженню, тому матеріали, які використовуються для виробництва, повинні відрізняться високою якістю, зносостійкістю, стійкістю до забруднень і різного роду пошкоджень. Незважаючи на всі особливості офісні м'які меблі повинні зберігати діловий стиль, створюючи атмосферу роботи. Як же вибрати оптимальний варіант для офісу? Це ми розглянемо далі.

Як вибрати оптимальний диван для офісу

Вибираючи м'які меблі для офісу необхідно враховувати такі особливості і параметри:

Розмір

Розмір дивана включає в себе довжину, ширину, висоту. Вибираючи диван для приміщення офісу необхідно враховувати габарити кімнати, кількість співробітників та середня кількість відвідувачів. Висота спинки і глибина сидіння також грають важливу роль, в більшості випадків вони однакові за розміром. Якщо диван має високу спинку, то глибина сидіння складає 60 см. У такому випадку спина людини щільно прилягає до спинки дивана. Якщо в дивані низька спинка, то глибина сидіння повинна бути 100-125 см. Також, розмір дивана варто вибирати виходячи з розмірів дверних прорізів, тому що час від часу можливо знадобиться його переставляти.

Тип вироби

Існують наступні типи, які можна поставити в офісі:

  1. Прямий — самий стандартний варіант, він буде добре виглядати в будь-якому приміщенні.
  2. П-подібний — відмінно впишеться як в кут приміщення, так і в центр кімнати. Відмінно підійде для зонування кімнати, але в той же час для його установки необхідно багато вільного місця.
  3. Кутовий — цей варіант підійде для тих місць, де для стандартних диванів просто немає місця. Кутові м'які меблі найчастіше підійде для розмежування простору приміщення на зони. У таких моделях набагато більше посадкових місць, ніж в прямих диванах, але габарити його набагато більше, ніж в будь-яких інших диванах.
  4. Диван + крісло. Являє собою прямий диван і поруч приставленого місце. Такий варіант підходить в будь-яке приміщення.
  5. Канапа. Диван, що займає проміжне місце між диваном і кріслом. Найчастіше, в такому вигляді м'яких меблів відсутня спинка і підлокітник, а встановлюють його в невеликих приміщеннях.
  6. Криволінійний. У кімнатах з нестандартними стінами і кутами — це найоптимальніший варіант. Крім того, для зонування простору в приміщеннях використовуються саме такі дивани.

Розміщення м'яких меблів в офісі відіграє вагому роль, тому знаючи габарити і особливості приміщення можна вибрати тип дивана.

Конструкція офісних м'яких меблів

Виділяють 2 типи конструкції:

  • монолітні — відмінно використовуються як постійне місце для відпочинку, але конструкція не передбачає можливості змінити розмір і форму;
  • секційні — в таких виробах є можливість поміняти розмір і форму дивана, в результаті чого можна максимально ефективно можна використовувати весь простір в кімнаті;

Секційна конструкція має 2 основних види:

  • жорсткі — можна вибирати конфігурацію спочатку, а змінити її неможливо;
  • вільні — можна трансформувати конфігурацію дивана: доповнювати секції, міняти місцями елементи;

Внутрішній наповнювач також грає важливу роль. Латекс вважається дорогим і якісним наповнювачем, а поролон дешевшим і не сильно надійним. Зарекомендували себе як надійні варіанти з декількома шарами наповнювачів. На вартість впливає ще й наявність або відсутність пружин. В офісі немає необхідності розміщувати дивани з механізмами трансформації.

Матеріал виготовлення

Найкращим матеріалом для каркаса і раніше вважається натуральне дерево. Такий каркас вважається надійним, якісним, міцним. М'які меблі з натурального дерева привертає увагу, виглядає розкішно і дорого, і єдине, що може впливати на покупку — це вартість. Як альтернативний варіант можна використовувати вироби з металевою основою, і хоч її зовнішній вигляд не так вже привабливий, але вартість і надійність явно порадує будь-якого покупця.

Оббивка зовні

Самим практичним і часто використовуваним матеріалом для зовнішньої оббивки дивана вважається натуральна шкіра. За нею не потрібен спеціальний догляд, вона практично не зношується, стійко переносить всі впливи, легко піддається чищенню. Але якщо фінансової можливості придбати диван з натуральної шкіри немає, то можна підібрати інші варіанти. Альтернативним варіантом виступає шеніл, він дуже м'який на дотик.

Гобелен — недорогий, але приємний на дотик і щільний вид тканини. Купувати виріб, яке покрите візерунками в офіс не надто хороший варіант, але якщо ви бачите, що такий диван вписується в загальний інтер'єр, але бажано, щоб матеріал оббивки був жаккард. Якщо працівники офісу спеціалізуються на сфері розваг і відпочинку, то буде доречно встановити такий диван з матеріалом оббивки флок.

Стиль дивана

Стиль того чи іншого дивана в офісі підбирається під загальний інтер'єр в приміщенні.

Є дивани виконані в такому стилі:

  1. Класика — стандартні великі вироби, які мають прямі або округлі форми. Симетричність і закінченість кожного кута — ось основні особливості даного виробу, а в таких моделях оббивний матеріал — натуральна шкіра.
  2. Ретро — вироби, виконані під якийсь старовинний стиль. Оббивні матеріали в таких виробах — шкіра, оксамит.
  3. Модерн — вироби, яким характерні лаконічність форм і відсутність декоративних елементів. В таких же моделях головні особливості — асиметричність, плавність ліній. У таких моделях практично не використовуються оббивні матеріали, вони часто повністю дерев'яні та металеві.
  4. Хай-тек — м'які меблі має прості і чіткі геометричні форми, оббивний матеріал в більшості випадків — замінник шкіри, матеріал підстави — метал і відшліфоване дерево.

Таким чином, існує безліч критеріїв, за якими необхідно підбирати офісний диван. Класичний або сучасний стиль, штучний або натуральний оббивний матеріал — все залежить від того, який розмір приміщення, в якому стилі виконаний загальний інтер'єр, в якій зоні розміщуватиметься диван і інших нюансів, які необхідно враховувати при покупці виробу. Єдиний загальний критерій — м'які меблі повинна мати діловий вигляд.

В інтернет-магазині dommino.ua ви можете придбати диван в офіс будь-якої моделі і стилю, а в разі виникнення труднощів наші фахівці допоможуть вибрати відповідну модель.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті