• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке диван-реклайнер?

Облаштування власної домівки — достатньо кропіткий процес, навіть можна сказати що це мистецтво, тому що кожна людина створює свій власний комфорт і атмосферу свого будинку.

Особливо багато питань виникає при виборі м'якого куточка в будинок, тому що кожна людина має свої погляди на майбутній інтер'єр і м'який куточок. Місце, яке відводиться для дивана має бути просторе. Механізм трансформації відіграє важливу роль при виборі м'яких меблів, при цьому багато хто орієнтується на думки дизайнерів, але при цьому забуваю про те, що кожне приміщення має свої особливості.

Диван з реклайнером — це місце підвищеного комфорту, тому що це сучасний варіант високо механізованих диванів, у яких відкидається назад спинка і висувається підставка для ніг.

Даний механізм забезпечує трансформацію в 3 зручних і ортопедично правильних положення. Таким чином ви можете залишити диван в стандартному положенні "сидячи", в разі необхідності перемістити в положення "напівлежачи", а якщо буде потрібно опустити в максимально низьке положення, яке називається "релакс".

Особливості даного типу меблів

Такий тип меблів є сучасним ноу-хау, оскільки ви можете легко просте сидіння на дивані швидко перетворити в лежання. Тобто можна сказати, що крісла та дивани такого типу підлаштовуються під форму тіла. Першими зразками були вироби в яких відкидалися спинка, а сидіння підіймалося і таким чином трансформувалося в підставку для ніг.

Трохи пізніше з'явилися дивани-реклайнери, принцип з функціонування залишився таким же — сидіння і спинка, які рухаються, і завдяки цьому можна прийняти максимально зручну позу для відпочинку.

Положення диванів-реклайнерів буває 3-х типів:

  • стандартне положення — це стандартне положення сидячої людини, в такому випадку кут спинки - 100 градусів, для ніг немає підставки, а положення це використовується для відпочинку всіх членів родини, читання книг, роботи;
  • tv-положення, цей варіант передбачає відкидання спинки назад приблизно на 110 градусів, а також з'являється підставка для ніг, в такому положенні зручніше за все дивитися телевізор;
  • положення "релакс", в такому випадку спинка дивана відкидається приблизно на 130-150 градусів, підіймається підставка для ніг, сидіння змінює кут розташування, щоб людині було максимально комфортно сидіти;

Цікавий факт, саме в tv-положенні стоять крісла в кінотеатрах, що забезпечує максимальний комфорт при перегляді фільмів.

Історія еволюції

Перші реклайнери з'явилися в кінці XX століття. У перекладі з англійської слово означає "відкидатися назад". Спочатку функціонування таких виробів положення сидінь змінювалося за допомогою важеля. Зараз в таких диванах присутній електричний привід, у нього конфігурація змінюється за допомогою пульта управління. Дивани-реклайнери стоять досить дорого саме через механізм. Наповнення і оббивка такого типу м'яких меблів роблять з дорогих і якісних тканин, що також впливає на ціну. Вироби обшивають натуральною шкірою, а як наповнювач сидіння використовується спінений латекс або індивідуальні пружини.

Бувають випадки, коли такі ось дивани набувають спеціально в якості сидіння під домашній кінотеатр. Косметичні салони та барбершопи використовують такі крісла вже досить давно. Конструкція даного типу меблів має на увазі ідею комфорту і затишку, тому такі дивани мають м'яку і приємну на дотик оббивку, у таких виробів плавні лінії, а сидіння і спинка має наповнювач — холлофайбер, що робить їх максимально м'якими.

Форма дивана і рельєф спинки відрізняється ергономічністю, таким чином набувши цей диван і правильно його відрегулювати ви отримаєте максимально комфортне місце для відпочинку. У більшості таких диванів з певною кількістю місць кожне з них може регулюватися самостійно, тому незалежно від сидячого поруч можна налаштувати максимально комфортне місце.

Як вибрати максимально комфортний виріб

Вибираючи максимально комфортний виріб необхідно розуміти особливості цього типу м'яких меблів. Потрібно відзначити, що всі вироби даного типу максимально схожі між собою, тому варто вибирати виходячи з власних уподобань.

Розмір

Розмір виробу залежить від кількості посадкових місць. У стандартному вигляді це 2-3 посадкових місця і якщо ви купуєте диван додому, то цього повинно цілком вистачити. Є ще моделі підвищених габаритів, а є моделі модульні, де може бути кількість посадкових місць за вашим бажанням. Важливо обов'язково враховувати, скільки вільного місця у вас в кімнаті або в іншому місці, де буде розміщуватися м'які меблі.

Оббивка

Для зовнішньої оббивки даного виду дивана використовується натуральна шкіра або текстиль, що в свою чергу значно впливає на вартість. Шкіряні дивани-реклайнери виглядають дуже багато і будуть радувати своїх господарів довгий час, до того ж, немає необхідності в якомусь додатковому догляді. Текстильна оббивка виглядає набагато простіше в таких диванах, але в той же час якщо купувати диван тільки через механізм, то це цілком хороший варіант.

Тип приводу

Дивани бувають з електричним і механічним реклайнером. Принцип роботи електричних полягає в тому, що вони опускаються після натискання кнопки, а механічні забезпечені важелем. Безсумнівно, що електрична версія дивана набагато зручніше і сучаснішою, але якщо ви купуєте диван-реклайнер для людей у ​​віці, то набагато краще буде вибрати механічний варіант, крім того, електричний варіант більш схильний до поломок.

Можливість трансформації в ліжко

У всіх модифікаціях є можливість повністю горизонтального положення, але деякі моделі мають на увазі повноцінне спальне місце. Для деяких людей це здається чимось неможливим, але це дійсно так.

Типи конструкції

Існує 3 типи механізмів диванів-реклайнерів: простий, середній, складний.

  1. У простому типі спинка опускається від натискання на неї, а підставка для ніг підіймається завдяки управлінню важелем. Це механічний варіант, доступний за ціною практично для всіх покупців.
  2. У конструкції середньої складності опускаються підлокітники, спинка плавно опускається і зупиняється в положенні "напівлежачи", підіймається підставка для ніг. У такому випадку може бути, як електричний, так і механічний привід, кожен з них по-своєму зручний.
  3. У складній конструкції крім регульованої підставки для ніг і спинки є можливість висувати підголів'я, сидіння може змінювати кут.

Вбудований механізм "відкидання" являє собою систему з кількох вузлів, кожен з яких керує певною частиною дивана, відповідно електричні версії набагато краще, тому що можна координувати всі системи за допомогою одного пульта. Такий варіант дивана має вбудований акумулятор, що забезпечує безперебійну роботу протягом декількох тижнів. Електричні моделі працюють як від розетки, так і від акумулятора.

Конструктивні особливості диванів-реклайнерів

Механізм таких диванів являє собою кілька модулів. Вони з'єднані між собою незалежно, тому кожне місце на такому дивані регулюється окремо від інших. Спинки у таких моделей відкидаються однаково — в положення "напівлежачи" і "лежачи". А ось підставка під ноги може висуватися по-різному, наприклад, якщо диван-реклайнер зі спальним місцем, то підставка для ніг є продовженням і може піддаватися великим навантаженням. Саме тому в таких моделях механізм набагато масивніше і підніжка більше і ширше по товщині.

Переваги такого типу диванів

Не дарма дивани-реклайнери користуються великою популярністю, незважаючи на свою вартість. Все тому, що переваги їх використання стоять своїх грошей.

  1. Зручність. Безсумнівно, немає нічого простішого, ніж після робочого дня управляти власним диваном за допомогою пульта, крім того, кілька сидінь, кожне з яких налаштовується окремо не може не радувати користувачів.
  2. Довговічність. Також дуже важливий параметр, тому що більшість людей купує меблі на довгий час, а в випадком з цим видом дивана, то виробники гарантують довгий термін експлуатації і можливість ремонту протягом гарантійного терміну. ​​
  3. Ексклюзивність. Далеко не кожна людина може похвалитися таким ось видом дивана, тому якщо все-таки зважитеся на придбання, то напевно здивуєте всіх своїх друзів і знайомих.
  4. Модульність. У більшості випадків дивани-реклайнери виготовляються не монолітним блоком, а модульним набором, що дозволяє людям встановлювати його по своєму смаку. Такий варіант підійде для тих, хто має невелике приміщення і любить часто переставляти меблі.

Це основні переваги даного типу дивана. Можливо, зробивши покупку в інтернет-магазині ви самостійно переконайтеся в якості і надійності, а також знайдете для себе ще масу переваг.

Де краще за все поставити таку м'які меблі

Головне завдання такого дивана — створити максимальний комфорт і затишок, щоб людина відчувала себе розкуто, тому найкраще поставити такі меблі в тому місці, де ви будете відпочивати.

У більшості випадків його розташовують в зоні відпочинку будинку там, де встановлений домашній кінотеатр. Ви можете пролежати або просидіти на такому дивані довгий час і абсолютно не відчуєте втоми. Кращий варіант для розстановки — поставити його в окремій кімнаті, півколом біля телевізора.

Дивани-реклайнери вважаються компактним виробом, якщо звичайно ж не брати до уваги модульні моделі. Багато людей набуває його для заміського будинку, багато хто встановлює в квартирі. Незважаючи на складний механізм, користуватися такими м'якими меблями досить просто, необхідно лише розібратися з кнопками на пульті, що може зробити абсолютно кожна людина.

Дивани-реклайнери — це сучасний погляд на прості речі. Вони стрімко заповнюють меблеві магазини і попит на них постійно зростає, тому варто придбати таку модель диванів в інтернет-магазині dommino.ua . У разі необхідності наші фахівці готові проконсультувати вас з усіх питань.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті