• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Спальний гарнітур - що входить в комплект?

На сьогоднішній день вибір якісного і відповідного спального гарнітура зробити досить важко. Це пояснюється широким асортиментом даних виробів, тому що виробники стали робити акцент саме на такому форматі створення спальні. Меблі грає найважливішу роль в оформленні спальні в один тон, підтримка стилю дозволяє створити гармонійний інтер'єр кімнати.

Правильне розташування елементів спального гарнітура дозволяє звільнити простір для інших предметів і аксесуарів. Спальня - це територія відпочинку, тому створення спокійній і затишній обстановки дасть можливість відчувати себе комфортно і невимушено під час відпочинку.

Дизайнери також наголошують на важливості дотримання стилю і загального вигляду приміщення, тому що якщо поставити в спальню предмети інтер'єру різного кольору, то емоційний стан у людини може значно погіршиться, тільки тому що він не буде сприймати такий стиль. Про те, що таке спальний гарнітур ми розглянемо в даній статті.


Гарнітур для спальні

Спальний гарнітур - це меблевий комплект для спальні виконаний в одному стилі і всі його елементи виконані приблизно в одному і тому ж кольорі. Класичний варіант складається з ліжка, шафи, тумби прикроватной. Останнім часом цей список доповнився комодом і трельяж, які також гармонійно вписуються в інтер'єр більшості приміщень. Вагомою перевагою даного комплекту є те, що під одне основне виріб (це як правило ліжко) можна швидко підібрати всі інші, тим самим оперативно укомплектувати всі меблі для спальні.

Також, це набагато краще, ніж купувати кожен складовий елемент окремо. Дизайнери рекомендують заздалегідь продумати інтер'єр приміщення, щоб по приїзду в магазин за гарнітуром для спальні, ви конкретно знали, який варіант вам підходить.

Крім того, важливо розуміти на яку суму ви можете розраховувати, тому що спальні гарнітури мають різні складові і можуть виготовлятися з різних матеріалів, а це значно впливає на вартість всього комплекту. Заздалегідь потрібно визначитися з розмірами комплекту спального гарнітура, щоб вона гармонійно вписувалася в кімнату, при цьому не заважала вільному пересуванню та встановлення інших меблів.


Які меблі входить в набір гарнітура для спальні

Ми визначили основні елементи, які входять в спальний гарнітур. Якщо людина сама хоче придбати щось додатково, то ніхто цього не забороняє, але потрібно враховувати колір і вигляд виробу, самостійно підбирати під уже куплені складові.


Ліжко

Безсумнівно, ліжко є головним предметів в будь-який спальній кімнаті. Крім того, що вона повинна бути комфортною і зручною, так ще вона повинна гармонійно вписуватися в будь-який спальне приміщення, підходити під конкретний інтер'єр. На сьогоднішній день виробники зробили крок далеко вперед з виготовленням ліжок, що дозволяє нам насолоджуватися різними виробами на будь-який смак.

Одними з найбільш популярних і затребуваних останнім часом є ліжка без головах і ніжок. У таких моделях є явні переваги. Відсутність головах дозволяє спати з будь-якого боку ліжка, а відсутність ніжок дозволяє розмістити ящики для зберігання білизни. З іншого боку, узголів'я дозволяє відчути себе захищеним і в безпеці. матеріал виготовлення ліжка грає не менш важливу роль, ніж конструкція.

На сьогоднішній день найбільш популярними вважаються ліжка з МДФ і ДСП. На їхню користь грає те, що зовні такий матеріал виглядає досить красиво і неординарно, при цьому вартість таких виробів не надто висока. серед цих двох матеріалів більш екологічно чистим і якісним є МДФ. Ліжка з ДСП більш часто виходять з ладу після короткого періоду служби.

Найбільш якісними, і в той же час найдорожчими є ліжка з натурального дерева. Можливо, квітів у натурального дерева не так вже й багато, але завдяки самому усвідомлення, що це натуральне дерево вже можна купувати такі вироби. Такий матеріал довговічний у використанні, якісний і практичний, термін служби таких ліжок необмежений.

Для любителів нестандартних предметів виробники акцентують увагу на кованих ліжках. Така ліжко ідеально впишеться в будь-який інтер'єр, але з недоліків варто виділити високу вартість. Кований метал може бути виконаний з різних орнаментом, на ліжку можуть бути зроблені малюнки, ковані елементи - це надає її шарму.

У разі необхідності можна замовити виготовлення спального гарнітура під замовлення. Незалежно від ширини ліжка, яка може змінюватися, стандартна довжина виробу 200 - 210 см.

Що стосується ширини ліжка, то ці параметри можуть змінюватися і все залежить від виробника і конкретної меблів. Є стандартні розміри ширини ліжок - не менш 90 і не більше 200 см.

Таких стандартних і загальноприйнятих розмірів дотримуються практично всі виробники.


Приліжкові тумби


Найчастіше, біля ліжка з однієї або обох сторін ставлять тумби. Тумби ці бувають 3-х видів:

  • навісні;
  • закріплені в узголів'ї;
  • приставні

Завдяки такому елементу в приміщенні стає набагато більше вільного місця, тому що можна будь-які предмети або аксесуари покласти в тумбочку. Тумба може виконувати функції шафи або туалетного столика.

Крім того, це зручне місце для розміщення предметів першої необхідності. Що стосується вмонтованих тумб в головах, то вони можуть бути з дверцятами, що дозволить приховати знаходяться там речі від сторонніх очей. матеріали виготовлення можуть бути абсолютно різні, в зв'язку з цим і формується вартість тих чи інших тумб.

Світлі тумбочки найкраще виглядають якщо на ліжках фіолетова або блакитна накидка. Найбільш якісними і надійними є тумби з дерева, зверху оброблені спеціальними засобами і пофарбовані в колір спальні.


Шафи

Відсутність вбиральні в будинку - не привід впадати у відчай, тому що в такому комплекті повинен бути шафа. Найчастіше, в цьому виді меблів є безліч відсіків і полиць для речей, внизу розміщуються висувні ящики для зберігання тих чи інших речей. На сьогоднішній день існує багато видів даної меблів різних габаритів, тому рішення про покупку конкретного виду потрібно приймати, відштовхуючись від функціональних потреб і особливостей кімнати.

Шафа у вигляді гардероба місткий і підійде для зберігання великої кількості речей, але такий варіант абсолютно не підійде для маленьких кімнат. В такому випадку необхідно продумати можливість покупки шафи-купе, місткого і органічно вписується в інтер'єр і стиль кімнати.


Шафа-купе відмінно заощадить місце і дозволить розмістити всі речі, які необхідно. У великих просторих приміщеннях відмінно виглядатиме гарнітур з декількома корпусними шафами. Ретельно варто продумати конструкцію і форму даної меблів. Шафа може бути:

  • радіусним;
  • кутовим;
  • прямим;

У більшості випадків шафи стоять на підлозі, але є і вироби, які можуть кріпиться на стіну. Звичайно, таке ноу-хау мало кому сподобається, але такі моделі вже існують. Всі елементи шафи повинні виконувати конкретні функції.

Класичний варіант спального гарнітура має на увазі наявність шафи на 3 стулки, в разі маленької спальні підійде одностулкова шафа.


Комоди

Цим предметом можна легко доповнити будь-який комплект. Комоди - це по суті шафи, розраховані на невелику кількість речей, але оснащене величезною кількістю ящиків. Крім висувних ящиків можуть бути відкриті полиці і планки для зберігання речей на вішалці.


Трельяжі

Чудовим доповненням гарнітура спальні є тумбочка з трьома роздільними дзеркалами, центральне закріплено нерухомо, а 2 бічних рухаються. Сучасні моделі вдосконалені, вони мало нагадують ті трельяжі, які були раніше. Так склалися традиції, що трельяж встановлюють уздовж стіни, а якщо приміщення маленьке - то набувають кутові моделі даного виду меблів.

Якщо дана конструкція укомплектована системою зберігання для різних предметів, то найчастіше, туди кладуть жінки косметику та інші засоби для догляду. Для максимальної зручності даний елемент меблів повинен бути добре освітлений, щоб було комфортно користуватися ним в нічний час.

Если дана конструкція укомплектована системою зберігання для різніх предметів, то найчастіше, туди кладуть жінки косметику та інші засоби для догляд. Для максімальної зручності Сейчас елемент меблів повинен буті добро освітленій, щоб Було комфортно користуватись ним в нічний час.


Планування кімнати для установки такого комплекту


Виходячи з габаритів приміщення і підбирають меблі. Пряма конструкція найкраще підійде для великих кімнат, а кутові конструкції будуть ідеально вписуватися в невеликі за розмірами приміщення. Особливості полягають в наступному:

  • прямі встановлюються уздовж стіни і мають на увазі під собою розстановку в один ряд;
  • кутові конструкції встановлюють в кутку, таким чином раціонально використовується весь простір, але при цьому важливо поставити один елемент по центру кімнати, створивши акцент на одному предметі, від якого буде виходити увагу людини до всіх інших предметів в комплекті;

Другий варіант вважається більш прийнятним, тому що розташування в кутку кімнати економить місце. Крім того, в такій ситуації існує більше варіантів розміщення як всього комплекту, так і додаткових аксесуарів, ніж з лінійної установкою.


Правила локації меблів в спальні

Правильно підібрати комплект для спальні ще не означає облаштувати приміщення. Коли ви розставили все так, як ви хотіли, при цьому залишилося вільний простір для установки інших предметів - це вважається повноцінно виконана комплектація спальні.


Що стосується стандартних правил установки в кімнаті для такого комплекту меблів, то вони виглядають наступним чином:

  • наявність вільного місця з двох сторін ліжка обов'язково;
  • ліжко з узголів'ям необхідно поставити щільно до стіни;
  • розміщення ліжка або шафи біля вікна - не найкращий варіант, зайвий світло або протяги будуть негативно позначатися на здоров'ї;

Якщо правильно і красиво розмістити меблі в кімнаті, то візуально буде здаватися, що вона стала більше, просторіше. Фасад меблів виглядати відповідно, тому вибору меблів за кольором повинен проводиться ретельно.


Оформлення стилю


На сьогоднішній день найпопулярнішими стилями спального гарнітура є:

  1. Японський. Мінімальна кількість предметів в приміщення. А також їх раціональне використання. Меблі в цьому стилі не має на увазі ніяких зайвих елементів, вставок. Це стиль відрізняється своєю функціональністю і практичністю. Найчастіше, в комплекті до такого стилю йдуть низька ліжко, невисокий шафу, м'які невисокі пуфи. Фасади яскравого відтінку виконують функцію підсвічування каркасів темного кольору. В даному стилі використовуються тільки натуральні матеріали, адже в іншому випадку весь шарм таких елементів пропадає.
  2. Класичний. Меблі в старовинному стилі - це віяння вітру з минулого. Багатьом молодим людям цей стиль може здатися занадто нудним і безглуздим, але для людей старшого віку він нагадує минулі часи. Найчастіше, матеріал меблів - дерево, але можуть використовуватися більш модернізовані варіанти.
  3. Сучасний. Симетричні форми, розміреність, відсутність декору - основні характеристики даного стилю. Основними кольорами є білий, чорний коричневий. Для меблів такого стилю характерна чітка функціональність і максимально раціональне використання місця в кімнаті.

Вибираючи комплект спального гарнітура необхідно чітко усвідомлювати, як і де ви будете її розміщувати, такий функціонал буде у вашої кімнати, і до якого стилю ви більше схильні.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті