• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно обрати ліжко для спальні?

Ліжко - це щось більше, ніж місце для нічного відпочинку. Це здоров'я хребта, гарне самопочуття, ясний розум. Виспавшись на рівній, якісній поверхні, людина зосереджується на поточних завданнях, працює продуктивно, без додаткової стимуляції у вигляді кави або енергетиків. У даній статті ми хочемо розповісти, як правильно вибрати це саме ложе, яке разом з восьмигодинним сном підвищить якість життя і діяльності людини.

Які бувають розміри і форми ліжок

Різновидів ліжок досить багато. Вони розподіляються за такими параметрами.

  1. Розмір. Спальне місце за розміром підбирається відповідно до віку, має такі стандарти: дитяче ліжко (для молодшого, шкільного віку), підліткове, доросле.
  2. Висота від підлоги. Високе, низьке, середнє, згідно з віковими потребами і вимогами безпеки.
  3. Тип конструкції. Проста і ускладнена. До першої відносяться цілісні моделі на ніжках, а до другої - доповнені варіанти. Наприклад, півтораповерхове, двоярусне, або як на фото, ліжко-горище.
  4. Кількість сплячих. За кількістю відпочиваючих буває односпальне, двоспальне, трьохспальне ліжка, з відповідною шириною.
  5. Форма. Спальні меблі можуть бути круглої, квадратної або прямокутної форми. Остання - найпопулярніша, адже поміщається в різні за площею кімнати.

Характеристики спальних меблів

Правильні меблі для сну - це відповідні особливостям організму, зручні, підтримучі загальний стиль кімнати. Здається, що з'єднати ці характеристики проблематично, адже спати хочеться в м'якій кубушці, а спина потребує твердої поверхні. І це не єдине протиріччя, через яке придбання зручних меблів для спальні відкладається на невизначений період. Ми пропонуємо забути стереотипи, разом зануритися в світ корисної інформації, яка зорієнтує вас в десятках зразків, і допоможе знайти свою ідеальну модель.

За видами основ

Підстава є головною частиною ліжка, від його конструкції залежить функціональність і практичність меблів, їх зручність. На сьогоднішній день є такі основи:

  • плоска (формується з щитів ДВП, ДСП, укладається поверх каркаса, для створення рівної поверхні без амортизації. Часто, в щитах просвердлюють отвори для функціонування повітря. Така конструкція хороша для дітей, хребет яких знаходиться на стадії формування, потребує твердої, рівної площини. для дорослих моделей це не кращий варіант, оскільки може просідати під вагою, недостатня вентилювати великий матрац);
  • рейкова (основа у вигляді жорстких рейок має кращу вентиляцію, рекомендована і дітям, і дорослим. Вважається найбільш відповідним варіантом для алергіків, оскільки мінімізує накопичення пилу в ліжку, полегшує її прибирання);
  • ортопедична (її ще називають ламелева основа. По конструкції нагадує рейкову, але замість жорстких планок використовуються гнутоклеєні ламелі. Вони добре амортизують, і в комплексі з ортопедичним матрацом створюють ідеальну підтримку для хребта дорослого. Дітям на такій основі можна спати після 12 років.);

  • трансформована (такий вид основи за будовою нагадує шезлонг, тобто дозволяє регулювати висоту узголів'я, вигин в області колін. Може налаштовуватися механічно, або за допомогою електрики. Буквально кілька років тому застосовувалася тільки в медицині, для полегшення стану лежачих хворих. Зараз встановлюється в різні моделі ліжок, для підвищення якісних характеристик).

За типами каркаса

Каркас для спальних меблів виготовляють трьох типів:

  • дерев'яний;
  • металевий;
  • змішаного типу.

Найбільш довговічним вважається каркас із загартованого металу. Він не піддається просіданню, корозії, деформації від перевантажень. Дерево менш стійко несприятливих факторів. Ну а конструкція змішаного типу прослужить найменше, оскільки з'єднання металу і дерева викликає деформацію останнього, а елементи з пластику дуже чутливі до механічних впливів.

Помилки при підборі ліжка

з огляду на всю відповідальність, масштабність покупки, вибір ліжка потрібно здійснювати з урахуванням найменших деталей, щоб не допустити неприємних помилок нижчезазначених.

  1. Габарити. Підбираючи ложе для спальні, важливо не забувати про його площу. Ліжко повинне не просто встати в кімнаті, але мати вільні проходи з двох сторін, і легкий доступ до дверей.
  2. Комплектація. Якщо у вибраній моделі є матрац, потрібно відразу перевірити його якість, уточнити наповнення, для подальшого прийняття рішення. Після придбання, обміняти невідповідний матрац буде неможливо.

  1. Зовнішній вигляд. При підборі моделі не потрібно забувати про сумісність ложе зі стилем кімнати. Це досить поширена помилка, коли прийнятний варіант ніяк не вписується в призначену кімнату.
  2. Спинка у узголів'я. Здається, що це не значуща для сну деталь. Але в процесі користування, недоліки у вигляді твердості, маленької висоти, будуть дратувати і викликати дискомфорт. Краще відразу приділити узголів'я зайвих п'ять хвилин, щоб не відчувати негативних почуттів кожний наступний вечір.
  3. Матеріал оббивки. Якщо обрана модель має обшивку по периметру, уточніть її властивості, способи догляду, оскільки не всі тканини практичні в чищенні.

Тепер ви точно знаєте, яка модель зробить сон комфортним і здоровим, а детально розглянути її можна на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті