• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Види ліжок з висувними ящиками

Середньостатистичні споживачі звикли не чекати від ліжка занадто багато чого. Є місце де поставити, рівний матрац - і добре. Але сучасний світ диктує виробникам дещо інші правила. Рухаючись до тотальної оптимізації, розвитку ергономіки, пропонує кожну частину житла облаштовувати з користю, а також підвищувати естетичну привабливість. Щоб після напруженого робочого дня людина могла повноцінно розслабитися в своєму невеликому, але затишному гніздечку. Ліжка з висувними ящиками відповідають цим цілям. Широку поверхню для сну компенсують прихованими нішами, збільшуючи корисну площу невеликої спальні, а шикарний дизайн додає приміщенню вишуканості і краси. Дану статтю ми присвячуємо розбору видів, характеристик ліжок з висувними ящиками, а також розповімо про помилки при підборі таких меблів.

Які бувають моделі ліжок з висувними ящиками

Існує кілька видів меблів для сну, обладнаними ящиками. Перша їх відмінність - у кількості місць. Це може бути односпальне або двоспальне ліжко. Вони комплектуються, в основному, парними секціями, що дозволяє використовувати їх не тільки для зберігання постільної білизни, але звільнення шафи від речей, які рідко потрапляють в ужиток. Односпальні моделі за розмірами бувають:

  • дитячі (з довжиною 140-160 см, шириною - 70 см);

  • підліткові (з довжиною 190 см і шириною 80-90 см);

  • дорослі (з довжиною 200 см, шириною 90-100 см).

Дитячі меблі, незалежно від дизайну, забезпечується двома ящиками. Система висування - коліщатка або направляючі. Дорослі односпальні моделі можуть комплектуватися двома, трьома секціями, і навіть цілими системами зберігання, але слід пам'ятати, що висота такого ліжка значно збільшується, і невисоким людям користуватися нею буде некомфортно.

Двоспальні моделі також мають різну конструкцію. Висувні ніші можуть розташовуватися:

  • з боків ложе (симетрично, з двох сторін);
  • з торця (пару ящиків у підніжжя)
  • по всьому периметру ліжка (ніші обладнані з чотирьох сторін, і являють собою злагоджену систему зберігання);

Відрізняються ящики і розмірами. Вони можуть бути глибокими, але вузькими, або навпаки, широкими, з невеликою глибиною, як на фото. Є стандартні варіанти, з чотирма, по дві з кожного боку, секціями. Але виробники намагаються урізноманітнити свої моделі, конструюють різні ніші, для різних типів речей.

Окремо хочеться відзначити ложе з повною системою зберігання. Вони часто оформляються у вигляді подіуму, і задіють кожен елемент для створення функціональної структури. Наприклад, узголів'я теж виконується у вигляді ніші, з декором невеликими шухлядками. Крім ящиків облаштовуються полички для книг і тайники. Такі ложе надають спальні солідний вигляд, позбавляють від придбання додаткових комодів, тумб.

Що важливо при виборі функціонального ліжка

Підбір спального місця з висувними секціями дещо складніше, ніж звичайного ліжка, оскільки потрібно врахувати і перевірити кожну деталь, зрозуміти як зібрати їх в єдине ціле. Але всі зусилля виправдовуються красою, практичністю меблів, а також зручною для сну поверхнею. На що ж звертати увагу, вибираючи функціональне ложе?

  1. Габарити меблів в складеному і розкладеному вигляді. Велике ліжко цілком може увійти в вашу спальню, але чи залишиться після установки вільний простір для відкриття ящиків? Ці розрахунки необхідно проводити відразу в меблевому салоні, щоб потім не розчаровуватися через розбіжність габаритів.
  2. Система висунення. Обов'язково звертайте увагу на те, як виїжджають секції. Якщо вони на коліщатках, значить наповненими будуть регулярно їздити по підлозі, і в залежності від покриття, можуть залишати непривабливі сліди. Ніші, на яких присутні напрямні, до підлоги торкатися не будуть, вони зручніші у використанні, часто оснащені довідниками, і ремонту потребують набагато рідше ніж коліщатка.
  3. Розмір ящиків. Вибираючи меблі в салоні, не соромтеся її тестувати. Висувайте, перевіряйте наскільки зручні ящики, чи достатньо в них місця, чи відповідають розміри вашим потребам.
  4. Місткість. Місткість моделі важливо оцінити відразу після відвідування салону. Для цього можна записати габарити секцій, а вдома прикинути, влізуть чи в них всі речі. Адже якщо ви придивляєтеся до практичних меблів, значить в ній є необхідність, і краще прорахувати всі нюанси заздалегідь.
  5. Якість конструкції. Подібні моделі складаються з багатьох елементів, і то, наскільки вони якісно підігнані один з одного, буде впливати на термін експлуатації. Також звертайте увагу на каркас, матеріал його виготовлення. Якщо це м'які породи дерева, вони повинні мати посилення в місцях стиків, підвищених навантажень, щоб витримувати вагу сплячих і заповнених секцій.

Помилки при підборі ложе з висувними ящиками

Як з будь-яким виробом, з вибором ліжка теж можна пригадати. Щоб цього не сталося з вами, дорогі читачі, пропонуємо список поширених помилок, які можна допустити при підборі ложе з секціями:

  • висота спального місця (вибираючи модель з нішами, не забувайте оцінювати загальну висоту виробу. У таких ліжках вона більше, і якщо хтось із партнерів низького зросту, буде відчувати дискомфорт під час користування);
  • фурнітура (меблеву фурнітуру, зокрема напрямні механізми, потрібно перевіряти на кожній секції, в разі несправності, не підписувати акт прийняття-передання);
  • каркас (як і фурнітура, він потребує ретельного огляду на предмет деформацій, тріщин, зазорів, оскільки претензії після покупки можуть бути не прийняті виробником);
  • матеріали виготовлення (економія при виборі ліжка, особливо багатофункціональної - недоречна, оскільки дешеві матеріали виготовлення зроблять її тендітної і певних видах навантажень);
  • неправильне місце установки (вибір місця для ліжка потрібно продумувати заздалегідь, а не в момент доставки, оскільки невідповідне розташування позбавить вас можливості використовувати весь функціонал, заради якого купувалася меблі).

Сподіваємося, що викладена інформація допоможе вибрати правильне, красиве, і практичне ложе, яке завжди буде вабити вас своєю естетикою і зручністю, а Dommino.ua з радістю надасть зразки для підбору.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті