• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Яких розмірів бувають двоспальні ліжка

Двоспальне ліжко - це необхідний для здорового сну предмет, але на жаль, не всім доступний. Основна причина по якій доводиться відмовлятися від неї - відсутність вільного простору для установки. Але якщо площа квартири дозволяє виділити окрему кімнату для сну, неодмінно хочеться в неї поставити найбільше, просторе ложе, яке не обмежуватиме відпочиваючих. Чи можна це зробити в рамках невеликого приміщення? Як правильно розрахувати габарити, якщо у пари велика різниця в зрості? У сьогоднішній статті розповімо про існуючі параметри двоспальних ліжок, а також поділимося секретами визначення потрібного розміру спального місця.

Які стандарти двоспального ліжка бувають

Величина двоспального ложа істотно різниться в залежності від країни виробника. Так, білизна з вітчизняних спальних меблів не підійде європейським зразком, а американський матрац не поміститься на ліжко рідного виробництва. Творці постільної білизни ці нюанси давно врахували, тому обов'язково маркують комплекти позначками "євро", "сімейний", "двоспальний". Пропонуємо розібратися, які стандарти, якими параметрами відповідають.

Вітчизняні розміри двоспального ложа

У порівнянні з іншими популярними габаритами, наші ліжка найменш широкі. Це явище закономірне, зовсім не означає що рідні виробники економлять на комфорті своїх споживачів. Навпаки, знаючи квадратуру панельних багатоповерхівок, які у нас переважають, виготовляють меблі, що поміщаються в невелику спальню, і залишають вільні проходи. Так, вітчизняне ложе для двох може мати наступні параметри:

  • 135х190 см (так званий економваріант, розрахований на молодих пар середнього зросту);
  • 150х200 см (найбільш популярний варіант, який можна розмістити в стандартній спальні. Передбачає комфортне розміщення двох середньостатистичних людей);
  • 180х200 см (велике ложе, яке потребує достатньої ширини спальні. Добре стає в кімнаті з правильними розмірами, тобто наближеними до квадрата).

Європейські стандарти спального місця для двох

Європейські меблі ненабагато ширше вітчизняних, але при виборі матраца навіть п'ять сантиметрів матимуть значення. Тому пропонуємо ознайомиться зі стандартами двоспального ложа закордонного виробництва:

  • 140х200 см. (При такій ширині кожен з тих, хто спить отримує 70 см особистого простору. Зазвичай цього достатньо для комфортного сну, але особливо рухомим може здатися тісно);
  • 160х200 см (моделі таких габаритів найбільш затребувані. Для них і вибір білизни набагато більший, ніж для ліжок інших розмірів);
  • 180х200 см (по-справжньому велике ліжко, ширина якого дозволить зручно відпочивати сім'ї з трьох осіб. Звичайно за умови, що молодший член сім'ї ще НЕ школяр).

Американські стандарти двоспальних ліжок

Американські меблі виробляють в незвичному для нас обчисленні в дюймах. Тому в перекладі на метричну систему, параметри ліжок не округлені. Зате, в співвідношенні з іншими стандартами, вони найбільші:

  • 193х203,2 см (Королівське ліжко, типово велике, як все американське);
  • 198х203,2 см (практично квадратне ложе, де легко поміститься сім'я з трьох осіб, і навіть домашній вихованець);
  • 183х213,3 см (подовжена модель для пар, в яких один з подружжя відрізняється високим ростом).

Полуторна американська модель Queen, відповідає вітчизняній двоспальній, до того ж не найменшій - 152,4х203,2 см. Тому набуваючи зарубіжні меблі, відразу подбайте про матрац, постільній білизні, щоб не відчувати дискомфорту від задертого простирадла невідповідного розміру.

Як визначити потрібний розмір ложе

Як показує досвід, зручне ложе - це відповідне росту і статурі людини, оскільки величезне ліжко не додасть затишку, може загострити відчуття самотності, та й просто заважати проходу. Як визначити ідеальне для себе ложе? Що робити, якщо параметри подружжя не збігаються?

Почнемо з першого питання. Встановити оптимальну величину ліжка нескладно. Для цього потрібно виміряти свій ріст і додати до нього 20 см. Це і є відповідна довжина спального місця для конкретної людини. Якщо вона у подружжя відрізняється, звичайно потрібно робити вибір в сторону більшого виробу. Але щоб довжина не сильно урізала приміщення, не заважала при пересуванні по спальні, доглядайте модель +10 см. До більшого зросту, без ножної спинки.

Для визначення оптимальної ширини виробу, потрібно лягти на спину, підкласти долоні під голову, як на фото, і виміряти відстань від ліктя до ліктя. Отримана цифра є відповідною для вас шириною. Процедуру потрібно повторити з другою особою, і скласти індивідуальні показники. Кінцевий результат підкаже яку ширину вироби купувати.

Нестандартні розміри спального місця для двох

До нестандартних ліжок відносяться:

  1. Американські вироби. На вітчизняних теренах є нестандартним спальним місцем, яке особливо вражає своєю величиною. Зазвичай встановлюються в студіях, оскільки потребують такого ж великому, як вони самі, простору. В кімнату малогабаритну може не увійти.
  2. Круглі ліжка. Належать до розряду оригінальних. Виглядають шикарно, дають багато простору, виключають травмонебезпеку, але для розміщення необхідна велика площа, а для комфортного відпочинку - постільна білизна спеціального пошиття, на гумках.
  3. Меблі виготовлені ​​за індивідуальним замовленням. Вони можуть мати збільшену ширину, довжину, висоту, або навпаки бути меншими за якимись параметрами. До уваги також беруться бажані матеріали виготовлення, тип основи, дизайн. Ціна такого виробу істотно зростає, і це не єдині витрати з якими доведеться зіткнутися. Індивідуальний зразок і матрац потрібно робити на замовлення, а в деяких випадках - навіть ексклюзивний пошив білизни.

Спальні меблі нестандартних розмірів - це не завжди зручно, не практично, досить затратно. Якщо хочеться чогось незвичайного, стильного, краще заходите на Dommino.ua, тут багато зразків, які поєднують в собі дизайнерський зовнішній вигляд і стандартні параметри спального місця. Під них легко підібрати матрац, красиву постільну білизну, і насолоджуватися відпочинком без додаткових витрат.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті