• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ліжко з якого дерева краще

Без ліжка неможливо уявити повноцінного нічного відпочинку. Вибираючи його під певний інтер'єр, з необхідним набором функцій, звертаєте ви увагу на матеріал виготовлення? Сировина з якого виробляються меблі, впливає на термін їх експлуатації, комфорт і безпеку відпочиваючого, тому є одним з головних критеріїв підбору. Що важливо знати про меблеве дерево? Як відібрати якісну, екологічну сировину, для міцного ліжка? Про це ми розповімо в сьогоднішній статті.

Які види дерева використовують у виготовленні ліжок

Меблі для сну виробляється з різних порід дерева. Вони відрізняються міцністю, стійкістю до несприятливих факторів зовнішнього середовища, ціною, структурою. Найбільш популярними, часто використовуваними в наших широтах, є такі породи.

Ясен

Вважається твердим сортом дерева середньої щільності. Його міцність оцінюється на одному рівні з дубом, він може витримувати підвищені навантаження без деформацій і тріщин. При цьому, структура деревини в міру в'язка, еластична, тобто легко піддається обробці, приймає гнуті форми, завдяки чому має широку сферу застосування. Зносостійкість ясена висока, він практично невразливий для ударів, стрибків, при інтенсивній експлуатації не втрачає своїх властивостей. Також володіє водостійкими якостями, не псується при контакті з водою і прямими сонячними променями. Ціна меблів з такого дерева висока, але повністю окупається тривалим і бездоганним терміном служби.

Дуб

Дубове ліжко - це класичний зразок міцності і довговічності. Воно міцне, важке, тверде, не піддається механічним пошкодженням, гідно витримує перепади температур в приміщенні. Має високу вологостійкість, навіть в несприятливих умовах ймовірність появи грибка або цвілі в деревині дуже низька. Дерево практично не гниє, для досягнення глибокого, темного кольору, витримується роками у воді, після чого висушується і покривається лаком. Дубові ліжка ніхто не прикрашає, саме природний відтінок надає виробу розкішний зовнішній вигляд. Ціна відповідає характеристикам дерева, через що, дубові меблі вважаються елітними, не призначеними для масового використання.

Бук < /h3>

Тверда порода дерева, з високою щільністю, але малою еластичністю. Слугуватиме міцним виробом тільки після правильної сушки, при дотриманні стабільного мікроклімату в кімнаті. Якщо деревина погано висушена, піддається впливу прямих сонячних променів, або сухому теплі (батареї, електрообігрівачі), вона деформується, стає крихкою, вразливою до механічних впливів. Контакту з водою, підвищеної вологості, також не витримує, може стати джерелом цвілі і грибка. Зате не викликає нарікань за якістю кріплень. Конструкція з бука добре тримається шурупами, прекрасно склеюється, а значить в процесі експлуатації не буде розхитуватися, скрипіти. Букові поверхні можна фарбувати, покривати лаком, полірувати, завдяки чому підвищується стійкість до факторів зовнішнього середовища, розширюються можливості для дизайнерського оформлення.

Сосна

Має середні показники щільності і міцності деревини. Вона м'якша, в'язка, пориста, зважаючи на присутність смоляних каналів. При витриманій технології сушки ці фактори нівелюються, і на виході виходить якісна сировина, з непоганими експлуатаційними характеристиками. Сосна має високу популярність через доступну вартість (у порівнянні з твердими породами дерева), швидкому процесу зростання, що збільшує її оборот на ринку. Довговічність ліжка з масиву сосни буде середньої, приблизний термін служби 5-10 років.

Вільха < /h3>

М'яка, в міру щільна порода дерева, що відрізняється різноманітністю властивостей. Руйнується при впливі сонячного світла і гарячого повітря, зате чудово себе проявляє в приміщеннях з підвищеною вологістю. Добре тримає кріплення з шурупів, клею, але псується при забиванні цвяхів. Достойно переносить хімічну обробку, обшкурення, що дає широкі можливості для дизайну, імітації цінних порід дерева. Каркас, виготовлений з вільхи, при належних умовах прослужить до 7 років.

Ложе з масиву дерева: переваги і недоліки

Ліжко з натурального дерева не є універсальним. Воно має свої плюси і мінуси, які, власне, формують попит, породжують конкурентні види виробів. Щоб оцінити необхідність в ложі з цільного масиву, пропонуємо ознайомитись з його характеристиками.

Переваги меблів з масиву дерева:

  • екологічність (такий виріб не містить клейових з'єднань, а значить безпечно для людей з підвищеною чутливістю і захворюваннями верхніх дихальних шляхів);
  • солідний зовнішній вигляд (такі меблі не просто привертають, а викликають мимовільну повагу до власників, вражаючи розкішшю і розмахом);
  • приємна текстура (відшліфований масив дерева дарує позитивні тактильні відчуття, бажання торкатися до поверхні);
  • завжди актуальний колір (природні, теплі відтінки меблів, додають приміщенню затишку, комфорту, аристократичності, що дозволяє їй залишатися на трендових позиціях);
  • тривалий термін служби (ліжко з дерева розраховане на інтенсивну експлуатацію протягом тривалого часу, що дозволяє заощадити кошти на регулярній заміні).

Недоліки меблів з натурального дерева:

  • висока вартість (ціна на ліжка з масиву кусається, але це типово для натуральних матеріалів); ​​
  • велику вагу і незручності транспортування (перевозити такі меблі проблематично, зважаючи на об'ємних габаритів і ваги. Також її можна встановлювати на крихке покриття для підлоги);
  • певні вимоги до приміщення (кімната, в якій буде розташовуватися натуральне ліжко, повинна мати стабільний мікроклімат, або ж бути оснащена регулюючими приладами. Недотримання цих умов спричинить псування дерева).

Ліжко з ДСП і МДФ: переваги і недоліки

Високу конкуренцію масиву дерева становлять деревно-стружкові плити. Меблі з них в рази дешевше, але чи є ще достоїнства? Так, пропонуємо їх перелік.

  1. ДСП і МДФ каркаси не вимагають спеціальних умов в приміщенні, де знаходяться. Вони спокійно витримують перепади температури.
  2. Плити мають достатню міцність, завдяки чому ліжко справляється з підвищеними навантаженнями, і може протистояти механічним пошкодженням.
  3. ЛДСП, тобто ламінована плита (приклад на фото), може мати різний дизайн, повторювати фактури натуральних порід дерева. Завдяки цьому, розширюються можливості декору спальних меблів.

До недоліків меблів з ДСП і МДФ можна віднести.

  1. Шкідливі сполуки у складі. Досі при виготовленні ДСП використовуються формальдегідні смоли, які в процесі експлуатації виділяють в повітря небезпечні для здоров'я речовини.
  2. Ненадійність кріплень. Через структури плити, будь-які кріплення в ній з часом розхитуються, провокуючи скрипіння ліжка і деформацію несучої частини.
  3. Обмежений термін експлуатації. В середньому, ліжко з ДСП і МДФ розрахована на 5 років служби, але при частій розбирання, складання меблів, підвищених навантаженнях, цей період скорочується до 3 років.

Який взаємозв'язок між вибором дерева для ліжка і здоровим сном

Натуральне дерево несе в собі певну енергетику, яка необхідна для спальні. У той час як ліжко з деревинно-стружкових плит, позбавлена ​​можливості позитивно впливати на сплячого. Тому дитячі меблі неодмінно повинні бути виконані з натуральної сировини, яке може створювати потрібний настрій.

Наприклад дуб, здавна вважається джерелом сили, мужності. Створює в спальні атмосферу спокою, затишку, захищеності. Сон в такому ліжку буде міцним, глибоким. А ось ложе з сосни взагалі має лікувальні властивості. Аромат її смол, що виділяються в повітря, заспокоює, розслаблює, очищає від шкідливих мікроорганізмів. Ясень в давнину використовували як амулет, захисний оберіг від негативних енергій. Ліжко з такого дерева стане справжньою фортецею для отдихающего.Ольха - покровителька сім'ї. Ложе з неї наповнить спальню мирними енергіями, які зміцнюють подружні зв'язки.

Тепер ви знаєте, які матеріали, якими властивостями володіють, що краще використовувати в своїй спальні. А як вибрати якісне ліжко за приємною ціною, підкаже Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті