• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати диван акордеон?

На сьогоднішній день величезна різноманітність меблів зможе збити з пантелику будь-якого покупця. Море різних матеріалів виготовлення, стилів, колірних палітр і конструкцій каркасів - все це потрібно переглянути і вивчити перед тим, як зупиниться на одному єдиному варіанті. Якщо Ви в пошуках зручного, комфортного, функціонального і практичного дивана, то дозвольте звернути Вашу увагу на диван акордеон. Навіть не знаючи, що він із себе представляє, Ви безсумнівно з ним стикалися і не один раз. Він - загальновизнаний улюбленець не тільки житлових приміщень, але і громадських. Такий предмет меблів ідеальний і для вечірніх посиденьок за переглядом телевізора, і для полуденного дрімота. Цей зразок зручності прекрасно впишеться в будь-який інтер'єр, так як виробники таких диванів створили моделі, які зможуть доповнити будь-який стиль, будь то хай-тек, модерн або класика. У цій статті ми розповімо Вам як вибрати і розібрати диван акордеон і пояснимо як працює його механізм.

Унікальність конструкції дивана акордеон

Надійна конструкція цієї моделі зможе гарантувати міцність і зносостійкість в перебігу довгих років. Без особливих зусиль і витрат зайвого часу Ви зможете розкласти диван акордеон на два широких спальних місця. Потрібно просто одним рухом руки висунути його вперед і всі частини разложатся, а перед Вами постане комфортне та зручне спальне місце з рівною і м'якою поверхнею. А вранці так само легко і швидко можна все привести в початковий стан. Механізм на металлокаркасе славиться особливою міцністю, а його конструкція, що нагадує гармошку, робить такі меблі компактною в складеному стані, що дуже зручно для кімнат невеликих розмірів.

В дивані акордеон механізм є частиною каркаса. Сам предмет меблів складається з трьох частин - задня і передня частина спинки, і сидіння. Під час розкладання всі ці частини перетворюються в одну, яка з'єднується між собою за допомогою шарнірної конструкції. Під час трансформації сидіння висувається вперед, а утворене вільне місце займає спинка.

Якщо Ви плануєте використовувати цей предмет меблів в якості додаткового спального місця, то рекомендуємо придивитися до ортопедичного матрацу, він забезпечить правильне положення хребта і сприятиме повноцінному сну. Також зверніть увагу на наявність пружинного блоку всередині, він принесе додаткову зручність.

Залежно від моделі дивана акордеон, він може бути одне, півтора або двоспальним. Перші два варіанти відрізняються відносно невеликими розмірами, що дозволяє їм вміститься в маленьку по площі вітальню або дитячу кімнату.

Переваги дивана акордеон

Софа такої конструкції користується великою популярністю серед покупців і це не дивно. Давайте розглянемо його переваги в порівнянні з іншими моделями:

  1. Дозволяє збільшити розмір спального місця до 2-х метрів, що є додатковим плюсом для людей, що має високий зріст.
  2. Конструкція передбачає всі природні вигини тіла.
  3. Простий, надійний і безпечний механізм модифікації.
  4. Металевий каркас, що робить цей предмет меблів довговічним і зносостійким.
  5. Міцний і надійний механізм, спеціально призначений для щоденного складання та розкладання.
  6. Оснащений ящиком для білизни. Щоб отримати до нього доступ, не обов'язково повністю розкладати диван, досить просто піднятий сидіння.
  7. Варіації форм: від прямого до кутового.
  8. Спальне місце високе, рівне і широке.
  9. Легкий в експлуатації. Впоратися з ним зможе навіть дитина.

Внутрішній пристрій

Хочемо зазначити, що всі елементи і кріпильна арматура в разі поломки можуть бути замінені. Ви легко зможете знайти всі деталі в магазинах, так що питання «як відремонтувати диван акордеон» не стане проблемним.

Каркас, виготовлений з металу і доповнений ортопедичними латами, є підставою цього виду меблів. Далі йде суміш блоків, виготовлених з пружин і пінополіуретану, який за рахунок своєї здатності добре тримати форму, позбавляє від потреби в додатковому матраці.

Важливо запам'ятати, що механізм трансформації ні в якому разі не повинен заїдати. Навіть якщо продавець наполягає на тому, що він новий і його потрібно розробити. Більшість таких механізмів не підлягають ремонту і Вам доведеться його повністю замінювати.

Особливості в інтер'єрі і оббивці

Диван акордеон можна розмістити і близько до стіни, і в центрі кімнати, головне - не забути залишити трохи вільного місця для його розкладання.

Вибираючи це предмет меблів, звертайте увагу на якість оббивки, від неї теж буде залежати, як довго Ви зможете насолоджуватися комфортом дивана. Придивіться до варіантів, які мають найбільшу стійкість до зовнішніх впливів, якщо Ви плануєте щоденне використання механізму трансформації. Не рекомендується економити на оббивних матеріалів, так як це може негативно позначитися на експлуатаційних якостях софи.

Кращим варіантом вважається шкіра, натуральна або штучна, а також такі тканини як жаккард, мікрофібра, гобелен, флока і шенилл. Матеріал повинен мати тефлонову просочення, вона зможе захистити тканину від вологи і збільшити термін її експлуатації.

Для захисту тканини можна нанести тефлонове покриття. Хоч воно і поступається за характеристиками тефлоновим просочення, але є більш дешевим варіантом, що компенсує цю різницю.

Багато моделей йдуть в комплекті зі знімними чохлами. Вони дуже зручні у використанні: якщо чохол забруднився, його можна легко зняти і випрати.

Сподіваємося, що ця стаття стане спусковим важелем до придбання дивана акордеон і Ви самі зможете переконатися в його надійності, функціональності і комфорті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті