• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як перевезти диван?

Переїзд на нове місце завжди сповнений турбот і переживань. Одним з найголовніших питань, яке дуже часто виникає в даній ситуації, є як перевезти м'які меблі? А точніше, як розібрати диван для перевезення?

Перевезення будь-яких меблів здійснюється за допомогою двох способів:

  • розібрати все перед завантаженням;
  • перевозити, не розбираючи на окремі елементи.

Давайте ознайомимося детальніше з кожним з цих способів.

Перевозимо диван в розібраному вигляді

Цей варіант вимагає ретельної підготовки. Перед тим як приступати до справи, уважно вивчіть схему зборки, щоб випадково не пошкодити якусь деталь. Стандартний диван складається з таких частин, як боковина, рама з сидінням, підлокітники, рама спинки, подушки і передня царга. Надійно упакуйте кожну деталь, звертаючи особливу увагу на дрібні елементи і їх кількість, інакше втративши навіть одну з них, Ви зможете створити собі проблеми при складанні.

Для того, щоб потім не заплутатися, слід зазначити всі деталі і упакувати їх в окремі пакетики, кожен з яких коштує підписати. Це особливо стане в нагоді в разі, якщо Ви перевозите кілька видів меблів. Якщо Ви сумніваєтеся в своїх силах або хочете підстрахуватися, то варто звернутися до професіоналів, які підкажуть, чи варто розбирати Ваш диван і як це найкраще зробити, таким чином Ви збережете собі час і нерви.

Транспортуємо цілий диван

Таке завдання досить трудомістка. Варто ретельно продумати, як Ви будете занурювати і завантажувати цей предмет меблів, чи зможе він поміститися в дверний проріз, а потім в ліфт, чи дозволять його розміри вільне переміщення по сходових проходах. На це особливо варто звернути увагу власникам кутових диванів, оскільки вони мають властивість застрявати в отворах. Якщо Ви вирішили звернутися за допомогою в транспортну компанію, то майте на увазі, що відсутність вантажного ліфта може позначитися на сумі замовлення, оскільки за кожен додатковий поверх доведеться платити окремо. Тому варто заздалегідь перевірити, вміститься Ваша софа в ліфт, якщо такий є в будівлі.

Для закріплення дивана під час перевезення можна скористатися спеціальними кріпленнями або зафіксувати його чимось, наприклад коробками з речами - це допоможе запобігти пошкодженням в дорозі. Якщо Ви перевозите м'які меблі, яка оснащена механізмом трансформації, то слід обов'язково міцно зв'язати його, щоб він не спрацював при транспортуванні.

Як упакувати диван

Перед тим, як зайнятися транспортуванням дивана, його потрібно обмотати захисною плівкою - це дозволить захистити оббивку від плям, забруднень, пилу, дощів і навіть снігу. Рекомендується для початку обмотувати м'які меблі пухирчастої плівкою, після чого потрібно прокласти кожен кут картоном і замотати зверху стрейч-плівкою. Таким чином Ви створите для Вашої софи вологонепроникний, захисний кокон, який запобігає появі зовнішніх пошкоджень.

Для додаткового захисту можна також придбати спеціальний чохол. Його потрібно надіти поверх дивана і стягнути з допомогою ременів. У разі транспортування меблів з натуральної шкіри, потрібно обернути її тканиною з м'якого і щільного матеріалу. Цьому варто приділити особливу увагу, якщо Ви збираєтеся перевозити софу в холодну погоду.

Для того, щоб максимально заощадити, можна уточнити у перевізників є можливість перевезти Ваш диван в якості попутного вантажу. Кожен вид м'яких меблів відрізняється за габаритами, якщо великий розкладний диван-ліжко займе весь простір в транспорті, то невеличкий дитячий софа може вільно розміститися з іншим вантажем.

Невеликі деталі при перевезенні диванів

Якщо Ви хочете перевезти м'які меблі, оснащені механізмом трансформації, то її краще всього буде розібрати. Для кожного типу існують невеликі правила:

  1. Розбір дивана акордеон. Вам потрібно озброїтися викруткою і ріжковими ключами на 10 і 12-14. Починати слід з відкручування спинок. Потім Ви знайдіть по обидва боки меблів замки і викрутити їх ключем на 12. Далі зніміть піддон, він тримається на спеціальних затискачах. Закінчите зняттям підлокітників, якщо вони є.
  2. Розбір дивана книжки. Для класичної конструкції Вам потрібно підняти сидіння і покласти його на спинку. Там Ви побачите перші деталі кріплення. Візьміть ключ і відкрутите гайки, знявши сидіння. Потім зніміть боковини-підлокітники - це дозволить Вам легко дістатися до кріплення спинки і відкрутити гайки, що закріплюють її.
  3. Розбір дивана євро-книжки. Цей варіант - сучасна версія попереднього. Він відрізняється великим спальним місцем і наявністю білизняних ящиків. Євро-книжка хоч і більш зручна в експлуатації, але страждає в мобільності. До розбору підлягає тільки викочується механізм.
  4. Розбір кутового дивана. Для початку Вам потрібно буде зробити з кутових меблів пряму. Це можна здійснити від'єднавши лівий або правий модуль. У деяких моделях присутні обидва модулі, тому від'єднати знадобиться і один, і другий. У більшості випадків вони не вимагають додаткової розбирання, тільки потрібно буде від'єднати підлокітники. Розбирання основної частини залежить від механізму трансформації і того, як розкладається цей предмет меблів: сюди можуть входити пружинні і без пружинні подушки, спинка, білизняні ящики і різні елементи несучої конструкції.

Не залежно від того, який спосіб перевезення Ви вирішили вибрати, приділивши увагу підготовці і склавши план, у Вас все вийде, головне - не упустити деталі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті